En Uygun Bütçe İle Multimedya Sistemi Edinmek

0
4707

Pandemi dolayısıyla birçok kişi ulaşım için toplu taşıma yerine kendi otomobillerini kullanmayı seçmektedir. Otomobillerde artık daha çok zaman geçirdiğimiz bu günlerde; trafikte yaşanan bekleyişler ve uzun yolculuklar bizleri beklemektedir. Otomobillerde, bu gibi durumları kolaylaştıran ve daha çekilebilir kılan bazı donanımlar vardır. Bu donanımlar arasında birçok kişinin otomobil alırken tercih etmiş olduğu, multimedya sistemidir. Multimedya kelimesinin sözlükteki anlamı çoklu ortamdır. Otomobillerde multimedya sistemi; navigasyon, tv izleme, android, araç kamerası, yol bilgisayarı gibi özellikleri bünyesinde barındırır. Multimedya sistemi araçta fabrikasyon alarak alınabildiği gibi sonradan da takılabilir. Ancak fiyatları bir hayli yüksektir. Bu yazımızda en uygun bütçe ile multimedya sistemi edinmekten bahsedeceğiz.

Multimedya sistemi

Tablet Bilgisayarı Multimedya Sistemi Olarak Kullanmak

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm bu özellikleri barındıran bir başka cihaz da tablet bilgisayardır. Android işletim sistemine sahip olan tablet bilgisayarlara sonradan navigasyon, tv gibi uygulamalar yüklenebiliyor. Aracınızın OBD 2 bölümüne takacağınız “ELM327” modülü ve tablet bilgisayarınıza yükleyeceğiniz uygulaması ile aracınızın anlık verilerini, ortalama yakıt tüketimini, motorunuzun çalışma verilerini ve oluşabilecek arızaları anlık olarka görebilirsiniz. Ayrıca; android uyumlu mini kameralar ile aracın geri görüş ve yol seyrini görebilme ve kayıt altına alabilme olanaklarına sahip olabilirsiniz. Tablet bilgisayarınıza 12 volt’luk şarj aleti almanız gerekir. Ayrıca tablet bilgisayar araç teyplerine bağlı olarak çalışır. Tabletin üretmiş olduğu ses frekansları otomobil teybi vasıtasıyla araç hoparlörlerine iletilir. Tabletin oluşturduğu sesi teybe aux veya bluetooth kullanarak iletebilirsiniz.

Multimedya sistemi

Tablet Bilgisayar Montajı

Otomobiliniz içerisinde görüş açısını engellemeyecek bir yer belirlemelisiniz. Bu araçtan araca değişecektir. Aracınız Opel Corsa C ise tablet kepi olarak satın alıp kolay bir şekilde montajını sağlayabilirsiniz. Başka araçlarda tablet bilgisayarı vantuzlu tutacakla cama tutturabilirsiniz. Aynı zamanda fiber işi yapan garajlarda tabletinize ve aracınıza uygun kep tasarlatıp orjinal bir görünüm elde edebilirsiniz. Kablo bağlantılarını görülmeyecek şekilde yaptığınız takdirde en uygun fiyata en iyi multimedya sistemine sahip olacaksınız.

Multimedya sistemi

Araca Uygun Tablet Bilgisayar Seçimi

Bu iş için yapmanız gereken ilk şey tablet bilgisayarı montajlayacağınız konumu belirlemektir. Konumu belirledikten sonra tablet boyutu belirlenir. En son tabletin özelliklerine bakılır. Tabletin özellikleri iyi olmalıdır. Ayrıca bluetooth olması da kolaylık sağlar.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here