Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette Retro Tasarımıyla Sahnede

0
1288
Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette, önden görünüm

Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette, retro tasarımıyla sahnedeki yerini aldı. Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor. Bu nedenle her geçen gün yepyeni araçlar da ortaya çıkıyor. Tabi tasarımlar da sürekli yeni biçimler alıyorlar. Çeşitlilik ve modern anlayış genel anlamda herkesin hoşuna gidiyor. Ancak yine de eski tarzı özleyen bir kesim de mevcut. Tam da bu nedenle İtalyan karoser üreticisi Caselani yeni retro modelini tanıttı. Günümüz teknolojisini koruyan ancak retro bir tasarıma sahip Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette’i ortaya çıkardı.

Retro Tasarımıyla Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette

Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette, arkadan görünüm

Citroen de bu dönüşümü lisansladı. Bunun ilk tasarımı ise David Obendorfer’a ait. Bu eskilerin tasarımına sahip yeni modelin ön tarafında retro modellerden alışık olduğumuz bir tasarıma mevcut. Büyük ızgara ve ortaya konumlanan logo dikkat çekiyor. Ayrıca yuvarlak farlar da araca farklı bir hava katıyor. Üstelik aracın yan tarafına eklenen ufak parçalar da göze çarpıyor. Arka tarafta ise yuvarlak forma sahip stoplar yer alıyor. Tüm bunlar aracın retro tasarıma sahip olduğuna vurgu yapıyor. Ayrıca aracın etrafında yer alan çizgiler de bütünlüğü vurguluyor.

Yeni Teknoloji ile Eski Tasarım Buluştu

Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette, önden görünüm

Caselani tasarımı hem panelvan hem de yolcu gövde tipi için ortaya çıkarmış durumda. Üstelik sadece dış kısım değiştiğinden herhangi bir Berlingo’ya bu tasarımı yaptırmak mümkün. Bu konuda aracın tasarımcısı Obendorfer, açıklama yaptı. Obendorfer orijinal aracın oldukça farklı olmasının onları zorladığını söyledi. Orijinal Citroen 2CV Fourgonnette AU ilk olarak 1951 yılında tanıtılmıştı. 1987 yılına kadar ise seri üretimde kalmıştı. Böylece toplamda 1.25 milyon adet satış başarısına ulaşmıştı. Şimdi ise yeni haliyle 1 Ekim itibariyle siparişler alınacak ve 2023’te üretim başlayacak.

İkinci El Citroen Berlingo Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here