Ana Sayfa Genel Bugatti Koleksiyon Otomobil Pazarında Zirvede

Bugatti Koleksiyon Otomobil Pazarında Zirvede

0
1426

bugatti-koleksiyonu

Bugatti koleksiyon otomobil satış rakamları dudak uçuklatmaya devam ediyor. Üç olağanüstü Bugatti, 5 Eylül’de Londra’daki Hampton Court Palace’daki Concours d’Élégance’deki Gooding & Cie müzayedesinde rekor fiyatlara yeni alıcılar buldu. Halka açık satışta şimdiye kadar satılan en pahalı Bugatti koleksiyon otomobil, 12.6 milyon dolara alıcı buldu. Araç Belçika Kralı III.Leopold’a ait olan 1934 Type 59 Sports modeliydi.

Belçika Kralı da Bugatti Koleksiyon Otomobil Müşterisiydi

Leopold-III

Bugatti koleksiyon otomobil modelleri, yılın başından bu yana en pahalı satışlarda ilk beş sırada yer alarak popülerliğini sürdürüyor. 1934 Bugatti Type 59, Molsheim üreticisinin Grand Prix otomobillerinin en son evrimiydi. 1934’te Belçika Grand Prix’sini kazanan araba günlük kullanım için modifiye edildi, siyaha boyandı ve 1938’de Belçika Kralı’na satıldı. Leopold III, Ettore Bugatti’nin önemli bir müşterisiydi. O zamandan beri, otomobil herhangi bir modifikasyona uğramadı, her zaman bu siyah yenilenmiş sarı çizgili haliyle kaldı.

bugatti-koleksiyon-otomobil

Bu satışta, modele göre yeni fiyat rekorları, özellikle 5.233.550 $ fiyatla 1928 Bugatti Type 35C Grand Prix ve 10.447.150 $ fiyatla 1937 Bugatti Type 57S Atalante için ödendi.

Bu, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki California merkezli Gooding & Cie evi tarafından düzenlenen ilk satıştı. Yalnızca satışa sunulan bu Hubert Fabri koleksiyonu, en nadir bulunan ve en çok beğenilen arabalardan oluşuyordu. Bazıları 30 yıldan uzun bir süre önce satın alındı ​​ve bu rekor fiyatlı Bugattiler de dahil olmak üzere başka türlü ‘bulunamayacak’ arabalara dönüştü. 1971 Lamborghini Miura P400 SV için 4.265.310 $ ve 1924 Vauxhall 30-98 OE Type Wensum için 1.658.510 $ için diğer rekor fiyatlar olarak kayda geçti.

TYPE 35  C Bugatti İmajını Temsil Ediyor

bugati-koleksiyon-otomobil-type-35

Satılık Bugatti Type 35C, King’s Type 59 gibi Bugatti fabrika ismisyle yarıştı. İlk turu 1928 Targa Florio içindi. Bu 35C modeli, tüm zamanların en fazla otomobil yarışını kazanan yarış otomobilidir. Kısacası,  Bugatti markasının özüdür. Meraklılarının dediği gibi, fabrikadan çıktığından beri hiçbir zaman restore edilmemiş veya değiştirilmemiş bugün hala tamamen “özünde” kavramını yansıtmaktadır. Profili ise, tüm dünyanın zihnindeki Bugatti imajını temsil ediyor.

Bugatti Koleksiyon Otomobil, Sıkıntılı Dönem Öncesi ve Sonrası Nadir Parçalara Olan İlginin En büyük Örneği

Bu sonuçlar, savaş öncesi eski model otomobil pazarının evrimi bağlamında ve Covid-19’un görünüşte zararlı etkileri bağlamında önemli görünmektedir. Görünüşe göre savaş öncesi ve sonrası nadir bulunan parçalara olan talep devam ediyor ve hatta artıyor. Hampton Court’taki bu satışın, bu yılın Mart ayının başından beri yalnızca ‘online’ değil, teklif verenlerin önünde yapılan ilk büyük açık artırma olduğu unutulmamalıdır. Satışa sunulan 15 arabanın 14’ü toplam 45.285.037 $ ‘a satıldı. Aynı zamanda böyle bir müzayedede satılan arabaların ortalama fiyatı olan 3.234.645 $ de rekor bir tutardır.

HENÜZ YORUM YOK