Bir otomobil satın alırken bazı kriterlere uymasını isteriz. Seçme hakkımızın her geçen gün azaldığı ülkemizde, otomobili satın alırken ileride satmayı düşündüğümüz için araç satın alırken rengi, şanzımanı ve motoru bizler için önemli faktörlerdir. Az yakıt tüketmesi, kronik sorunların yaşanmaması ve kolay tamir edilebilirlik gibi kriterler aracı satın alacak müşterilerin göz önünde bulundurması gereken durumlardır. Renk meselesi biraz daha farklı bir tercih gibi görünse de her otomobili her renk ile tercih etmek aracı satarken tercih edilme oranını düşürebiliyor. Örneğin Volkswagen Passat satın alırken eğer aykırı bir renk ile tercih ederseniz aracın elden çıkarma süresi uzuyor. Diğer bir unsur ise model tercihi yapıldıktan sonra metalik renk ve opak renk arasındaki seçim olmakta. Gelin birlikte metalik boya ve opak boya arasındaki farklara bir göz atalım.

Metalik Boya Nedir?

Boya tiplerini karşılaştırmadan önce metalik boyanın ne olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. 1960lı yıllarda ortaya çıkan metalik boya, otomobillere uygulandığında parlak ve yeni bir görüntü katıyor. Kısa süre içerisinde otomobil üreticileri tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan metalik boyalar çok katmanlı yapılara sahip olduğu için üretimi ve uygulaması daha maliyetli. İlk katmanında renk pigmentli cila olan metalik boyalar yeterli parlaklığı yakalaması için tekrardan şeffaf bir cila katmanı ile kaplanıyor. Adından da anlaşılabileceği üzere içerisinde metal tozları barındıran boya parlaklığını bu şekilde kazanıyor. Ancak tamir edilmesi daha masraflı bir yapıya sahip.

lexus cth 200
Metalik renkler oldukça güzel görünüyor.

2. El Opel İlanları

Opak Neden Tercih Ediliyor?

Metalik boyalar her ne kadar estetik olarak güzel gözükse bile hasar aldıklarında ve aşındıklarında tekrardan tamiri opak boyalardaki gibi kolay olmamaktadır. Boyanın tamiri esnasında boya tonunun tutturulamaması gibi sorunlar yaşanmaktadır. Ayrıca otomobil fiyatlarının artması ile lüks bir opsiyon haline gelen metalik boyalar, yol çalışmalarının oldukça fazla olduğu ülkemiz için en ideal opsiyon değil ne yazık ki. Opak boyanın hızlı üretimi, basit uygulanışı ve tamir edilebilirliğinin yüksekliği onu otomobiller arasında daha tercih edilebilir bir hale getiriyor. Üstelik boya koruma ve seramik kaplama benzeri uygulamalar ile boyanın güzel rengini korumak mümkün.

megane boya
Opak renkler ülkemizin yollarına daha uygun yapılara sahipler.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here