Yeni BMW M3 Touring Geliyor!

BMW, ilk M3 Touring ile M performans otomobil serisini genişletecek. Çekici aracın ilk test prototipleri, 2022’deki muhtemel bir lansman sonrasında yollarda yer almak için satışta olacak.

BMW, 3 Serisi Touring’in yeni çıkan versiyonunu genişletilmiş M serisinin “benzersiz model çeşitliliğine” katkıda bulunacağını belirtti. Bir “hayalin gerçekleşmesi” olarak tanımladı. M3 Touring, her ikisi de Eylül ayında tanıtılacak olan yeni M3 süper sedan ve M4 Coupé’nin ve gelecek yılki M4 Cabrio’nun yanında yer alacak.

M3 Touring, güçlü bir rakip olmaya hazırlanıyor

Yeni Touring, BMW’ye ilk kez köklü Audi RS4 Avant için doğrudan bir rakip verecek.

Kaynaklar, 2018’de bir M3 Touring’in BMW tarafından şiddetle değerlendirildiğini söylüyordu. Firma, Münih yakınlarındaki Garching tesisinde geliştirme çalışmalarına başlamadan kısa bir süre önce modeli onayladı.

BMW, M3 station’ın birçok teknik detayını henüz açıklamadı, ancak turboşarjlı altı silindirli benzinli M motorunu kullanacağını doğruladı. BMW’nin yeni aracının mekanik özelliklerini ve güç aktarma organlarını yeni M3 sedan ve M4 ile paylaşması bekleniyor.

bmw m3 touring
BMW M3 Konsept

“Tahminlere açığız!”

BMW, “motor ve performansla ilgili daha fazla spekülasyonun memnuniyetle karşılanacağını” söyledi. Bununla birlikte, aracın M bölümünün imzasını taşıyan geniş akslar, geniş ön hava girişleri ve dörtlü egzoz boruları sunacağını doğruladı.

BMW’ye göre M3 Touring, normal 3 Serisi Touring’in tüm alanını ve kapasitesini de sunacak. “Yarış odaklı performans ve günlük uygunluğun M’ye özgü etkileşimini en uç noktaya taşımak isteyen herkesin umutlarını” yerine getireceğini de ekledi.

Kesin bir tarih bulunmuyor

M3 Touring için çıkış tarihi henüz onaylanmadı, ancak BMW, bunun iki yıllık bir geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduğunu ve 2022’nin sonlarında geleceğini düşündüğünü söyledi.

BMW, M3’ün 34 yıllık tarihinde daha önce hiç M3 Touring sunmamış olsa da, 2000 yılında üçüncü nesil modele dayalı bir fizibilite çalışması prototipi üretti. Birkaç gazeteci tarafından haberleri yayılmış olsa bile, üretime hiç ulaşmadı.

Firma ayrıca, 1992 ile 1995 yılları arasında ve 2006-2010 yılları arasında dördüncü nesil serisinin bir parçası olarak, daha büyük M5’in bir Touring versiyonunu iki kez sundu.

İkinci El BMW İlanlarımıza Göz Atmak İster Misiniz?

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here