Radikal Değişimleri ile, 2021 Hyundai i20

5
6634
Hyundai i20

Radikal değişiklikler ile gelen yeni Hyundai i20 , sevenleri tarafından nasıl yorumlanacağı merak ediliyor.

Siz ne düşünürsünüz ? Eski modellerine göre yeni tasarım hatlarını nasıl buldunuz ?

Hyundai i20, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai tarafından 2008 yılından itibaren tasarlanan, üretilen ve pazarlanan 5-kapılı bir hatchbacktir. Jump, Style+ ve Elite donanımlarıyla satılmaktadır.

i20, 2008 yılının Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda i10 ve i30’un arasında bir model olarak tanıtılmıştır. Selefi Hyundai Getz’tir. i20, Güney Kore, Kuzey Amerika, ve Filipinler pazarında Accent Hatchback yer aldığından ötürü satılmamaktadır. Endonezya pazarı için Büyük Avega olarak orada bilinen Accent Hatchback’in tanıtımı için 2012 yılında Endonezya’daki üretimi durdu.

i20 (bilinen adıyla Elite i20), 2014 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştır.

Hyundai i20

2018 yılında ise makyaj operasyonu geçiren ikinci nesil i20 artık yerini üçüncü jenerasyona bırakmaya hazırlanıyor.

Hyundai’nin yeni tasarım felsefesi olan “Sensuous Sportiness” ile (Türkçe’ye “duygusal sportiflik” olarak çevirebileceğimiz) daha dinamik çizgilere sahip olacak yeni i20, Ford Fiesta ve Peugeot 208 gibi segmentinin yıldızlarından biri olmayı hedefliyor.

Güney Koreli üretici, yeni i20’nin iç tasarımı ile modern estetik ve tüm teknik özellikleri bir arada sunan geniş, havadar bir atmosfer yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Ön konsoldaki en dikkat çekici öğe, boydan boya uzanan havalandırma ızgarası oluyor. Yeni dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemine ait her biri 10.25 inç büyüklükte iki ekran bulunuyor.

Apple CarPlay ve Android Auto destekleyen yeni i20’de, kablosuz şarj ve 8 hoparlörlü Bose ses sistemi gibi özellikler de bulunuyor.

Hyundai’nin söylediğine göre yeni i20’de, segmentinin “en kapsamlı” güvenlik sistemi yelpazesi yer alıyor. Navigasyon tabanlı aktif hız sabitleyicihem yaya hem de bisikletli algılama ile yeni nesil İleri Çarpışma Önleme Sistemi ve akıllı hız sınırlayıcı gibi özellikler bunlardan bazıları.

Yeni i20 boyutları konusunda önceki modele göre 24 mm daha alçak30 mm daha geniş ve 5 mm daha uzunDingil mesafesi ise 10 mm kadar arttırılan aracın bagaj hacmi ise 25 litre daha büyüyerek 351 litreye çıktı.

Hyundai SmartSense kapsamında; yeni nesil İleri Çarpışma Önleme Yardımı, Şerit Takip Yardımı, Kör Nokta Çarpışma Önleme Yardım Uyarısı (BCA), Arka Çapraz Trafik Çarpışma Yardımı (RCCA), Akıllı Hız Sınırı Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) ve Uzun Far Yardımı (HBA) gibi donanımlar yeni nesil Hyundai i20 mk3‘te sunuluyor.

Ayrıca bölgenin hız sınırlarına göre kendini ayarlayan hız sabitleme sistemi, şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi, çapraz trafik uyarı sistemi ve yayaları fark edebilen ön çarpışma uyarı sistemi eklenen güvenlik sistemleri arasında.

99 beygir ve 118 beygir olmak üzere iki adet 1.0 litrelik T-GDI benzinli ünite bulunuyor. 99 beygirlik modelde opsiyon olarak, 118 beygirlik modelde ise standart olarak 48 V değerinde hafif hibrit sistem sunulacak. Üreticinin dediğine göre 48 V hibrit sistem, aracın CO2 emisyonunu %3-4 civarında azaltacak. Ayrıca bu T-GDI motorların ikisini de 6 ileri manuel ya da 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla almak mümkün olacak.

Yeni i20’nin baz modelinde bulunacak olan 83 beygirlik 1.2 litrelik MPi motor seçeneği, 5 ileri manuel şanzımanla alınabilecek. Polo ve Fiesta‘nın rakibi yeni i20’nin satışına bu günlerde , Avrupa’da başlanması bekleniyor.

İkinci el Hyundai i20 ilanlarına bakmak için tıklayabilirsiniz.

Tekerinize Taş Değmesin.

5 YORUMLAR

  1. İç mekanı beğendim çok güzel duruyor ama, dış tasarım şuan ki kasa çok daha güzeldi bence çok karmaşık ve hatları belirsiz duruyor yakışıklı olmamış.

  2. 2015 i20 m vardı memnun dum sattım 2020 yeni kasa aldım eskisi daha yakışıklı idi ama bunada alıştım karizmatik görünüm için değilde değişiklik için üretilmiş bence.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here