BMW 3.20si : Spor Ruhunda Var

3
15329

E90 kasa BMW 3 Serisinin otomobil severler için hep ayrı bir yeri olmuştur. Bilhassa 2 litrelik motoru ile 163-177-184 PS güç üreten 3.20 modeli, performans severlerin gözdesi konumunda. Halen ikinci el piyasasında talep gören bu modelin pek bilinmeyen özel bir versiyonu var. BMW 3.20si sadece 2006 yılında 2600 adetlik üretim hacmiyle sınırlandırılmış Türkiye’de de sadece 20 küsur adet bulunan çok özel bir otomobil. BMW’nin motor sporlarına kullanmak için ürettiği bu model sadece manuel şanzıman ile donatıldı. Gelin BMW 3.20si özelliklerine daha yakından bakalım.

BMW 3.20si Karbon Fiber Silindir Kapağı

BMW 3.20si Teknik Özellikler

2.0 litrelik 4 silindirli motoruyla 173 PS güç üreten otomobil, 0-100 hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlıyor. Atmosferik bir motora göre oldukça keyifli görünen bu istatistik, gaz tepkisi ile birleşince gönüller fethediyor. Normal 3.20i modeline göre yaklaşık 100 kg daha hafif olan otomobil, bu hafifliğini BMW mühendislerine borçlu. BMW’nin Landshut’taki Formula 1 dökümhanesinde tasarlanan karbonfiber silindir kapağı motorun spor ruhunu yansıtıyor. Normal dökme gri demir yerine alimunyum alaşım kullanılan pistonları da motora karakter katan unsurlardan. Yine normal üretimle kıyaslayacak olursak bu motorda silindir çapı 1 mm daha geniş ve strok değeri de 2 mm daha fazla. BMW bu modelinde VALVETRONIC yerine üstten çift eksantrikli, külbütörlü ve silindir başına dört valfli klasik valf yönetimini kullanıyor. Böylece daha az hareketli aksam kullanarak yüksek devirlerde daha yüksek dayanıklılık vaat ediyor. BMW 3.20si, 6 ileri getrag manuel kısa şanzımanı ile pist tutkunları için ideal bir sedan sayılabilir. Ayrıca 16 inçlik hava soğutmalı disk frenler ile sürücüsüne güven veren otomobil, 2006 yılında FIA Dünya Touring Otomobiller Şampiyonasında (WTCC) yarıştırılmıştır.

BMW 3.20si

BMW 3.20si Fiziksel Özellikler

Spor süspansiyon sisteminin yanı sıra M Sport Paketin de standart olarak sunulduğu bu
özel model; modifiye tamponlar ile marşpiyeler, spor koltuklar, M deri direksiyon, M ayak dayaması, sis lambaları ve alüminyum iç donanım aksesuarlarını içeren BMW’nin Aerodinamik Paketini de kapsamaktadır. Önlerde 225/40R18, arkalarda 255/35R18 lastikler üzerindeki 18 inç ebadındaki jantlar ile farkını ortaya koymaktadır. Ayrıca FIA Dünya Touring Otomobiller Şampiyonası (WTCC) yarış otomobilinden gelen BMW Motorsport logosunu da jant göbeğinde gururla taşımaktadır. M Sport Paket ile donanmış 3 Serisi Sedan’larda genellikle mevcut olan altı renk seçeneğine ek olarak özel metalik karbon siyahı renk seçeneğiyle de sunulmuştur.

İç mekanda antrasit tavan, alkantara kumaş recaro koltuklar ve m logolu direksiyon ile ayrıcalığı doruklarda hissedeceğiniz otomobil, günlük donanımları da bünyesinde barındırıyor. Far-yağmur sensörü, adaptif farlar, çift yönlü dijital klima, start-stop, sunroof gibi özellikleri ile premium bir otomobil olduğunu da hissettiriyor.

BMW 3.20si

BMW 320si Fiyatları

Sınırlı sayıda üretilen bu otomobil Türkiye’de de çok az bulunuyor. Sıfır satın almanız artık mümkün olmayan bu özel aracı ikinci el olarak satın alabilirsiniz. Her zaman ilanlarda göremeyeceğiniz gibi iyi kondisyonda bir 3.20si almak istiyorsanız sıkı bir takipçi olmanızı öneririz. Fiyatları aracın kondisyonuna, geçmiş hasarına ve kilometresine göre değişkenlik gösterse de 130-200 bin lira bandında bir bütçe ile BMW 3.20si sahibi olabilirsiniz.

 

Kaynak

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here