Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye’de!

2
1644

Dünya Ralli Şampiyonası 18-20 Eylül tarihlerinde sezonun 5.yarışında Marmaris’te olacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı sponsorluğunda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan organizasyon, 155 TV kanalından canlı olarak yayınlanacak. Türkiye’nin son iki yılda ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu için dünyaca ünlü pilotlar ve binlerce turist de Marmaris’te olacak.

COVID-19 nedeniyle ara verilen sezon, 4 Eylül tarihinde Estonya etabıyla yeniden başlayacak. Bu yarışın ardından sıra Türkiye etabına gelecek. Dünyaca ünlü sporcular, gazeteciler ve turistler, yeşilin ve mavinin buluşma noktası gözde tatil beldesi Marmaris’i dolduracak. Dünya Ralli Şampiyonsı 5.Etap yarışları Marmaris ile beraber Ula ve Datça’yı da kapsayacak. Dünya genelinde 155 farklı TV kanalından naklen yayınlanacak olan organizasyon pandemi koşullarına uygun biçimde tüm tedbirler alınarak yapılacak.

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan TOSFED başkanı Eren Üçlertoprağı, organizasyonun Türkiye’de gerçekleşmesini sağlayan T.C. Cumhurbaşkanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve tüm bürokratlara teşekkürlerini iletti. ‘Bir kez daha ülkemizin gücünü tüm Dünya’ya göstermek ve tanıtımına katkıda bulunmak için hazırız’ ifadelerini kullandı.

WRC Promoter CEO’su Jona Siebel da Cumhurbaşkanlığına ve Gençlik ve Spor Bakanlığına  teşekkürlerini sundu. Ayrıca pandemi önlemlerine de değinen Siebel ‘Marmaris, pandemi sonrası alınan tedbirler ile beraber katılımcıların ve turistlerin rahat ve güvenli bir şekilde gelebileceği popüler bir lokasyon. Organizasyon boyunca güvenli bir atmosfer oluşturmak için FIA ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen COVID-19 protokolleri uygulanacak.’ ifadelerini kullandı.

Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris Etabını Nasıl İzleyebilirim?

Daha önce TRT Spor kanalından yayınlanan organizasyonun yayınlanacağı kanala dair net bir bilgi yok. İzleyici olarak katılmak isterseniz şimdilik bir bilet ücreti bulunmuyor. Ancak biletleme ve seyirci protokollerine dair son açıklama 31 Ağustos tarihinde yapılacak.

2021 F1 Kuralları ve Araç Özellikleri

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here