B-SUV Segmenti, son yıllarda oldukça başarılı bir ivlemenme kazanmaktadır. Yerden yüksek yapıları, iç mekan genişlikleri sayesinde aileler ve geniş araç severleri etkileyeme devam etmektedir. Sınıfının yeni modellerinden biri olan Hyundai BAYON modeli de kaliteli, yenilikçi ve teknolojik özellikleri ile satışa sunulmaktadır. Ayrıca Hyundai BAYON’un manevi değerleri de ülkemiz için oldukça önemli olmaktadır. Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai’nin satışa sunduğu BAYON modeli, Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilmektedir. Hyundai, ülkemizde birçok farklı araç modelini üretmektedir. BAYON modeli de İzmit fabrikasında üretimi başlanan üçüncü model olmaktadır.

Hyudai Assan İzmit Fabrikası hakkında özet bir bilgi verecek olursak Güney Koreli üreticinin ülkemize yıllardır yatırım yapmakta olduğunu anlayabiliriz. Öncelikle Hyundai Assan İzmit Fabrikası, ilk olarak ülkemizdeki üretim kariyerine 1997 yılında başlamıştır. Fabrikanın üretim kapasitesine ve bölümlerine baktığımız zaman karşımıza “Pres, Gövde, Boya, Montaj ve Motor Montaj” bölümleri olmak üzere toplamda 5 farklı atölye çıkmaktadır. Ayrıca fabrikada 1.0 litre ve 1.2 litre benzinli Yeni i10 ile 1.0 litre, 1.2 litre ve 1.4 litre benzinli motor seçeneklerine sahip i20’nin üretimi gerçekleştirilmektedir. Çağdaş otomasyon sistemini endüstrisini içeren 4.0 altyapısı sayesinde Hyundai Assan İzmit Fabrikası, günümüze kadar 2 milyonun üzerinde araç üretmiştir. Günümüzde markanın Avrupa’daki kompakt otomobil üssü konumundaki Hyundai Assan, i10, i20 ve BAYON modellerini üretmektedir. Ayrıca Dünya Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan i20 WRC’nin gövde ve altyapısı da İzmit fabrikasında üretilmektedir. 204 beygir gücündeki i20 N ise Türkiye’de üretilen en hızlı ve yerli otomobil modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Güney Koreli üretici, BAYON modelini üretmek için 50 milyon Euro’dan fazla ek yatırımı devreye sokmuştur. Ayrıca yaklaşık bir yıldır Yeni i10 ve Ağustos ayı itibariyle bantlardan inen Yeni i20’leri göz önüne aldığımız da toplamda 170 milyon Euro’nun üstünde yatırım yapıldığını görmekteyiz. Hyundai’nin B-SUV segmentindeki boşluğunu dolduran BAYON, Yeni İ10 ve İ20 modelleri bir yılda toplamda 230 bin adet üretilmektedir. Ayrıca aynı fabrikadan çıkan Bayon, i10 ve i20 modelleri gibi 40’tan fazla ülkeye ihracat edilmektedir. Bu ihracat ülkemiz için oldukça önemlidir. Türkiye’deki çalışanların başarısı, Hyundai’nin profesyonelliği ile üretilen BAYON otomotiv endüstrisine yenilikler katmaktadır. Ayrıca Hyundai Assan başkanı Sangsu Kim’e göre İzmit’teki üretim fabrikası, Hyundai’nin geleceği açısından kritik role sahiptir.

Yeni Zirveler İçin Yepyeni Bir B-SUV: Hyundai BAYON

Kona ve Tucson, Hyundai’nin BAYON’dan önceki en başarılı ve yenilikçi SUV modelleridir. Bu modellerin dünyadaki satış istatistiklerini ele aldığımız zaman çok sevildiklerini ve popüler olduklarını görmekteyiz. BAYON ismi Hyundai’nin SUV modellerinde kullandığı şehir isimlerinden gelmektedir. B-SUV Segmentinin Efsanesi Hyundai BAYON adını Fransa’daki Bask Bölgesi’nin başkenti Bayonne’dan almaktadır. Bayonne, Fransanın en zarif şehirlerinden biri olmaktadır. Bu yüzden Otomobilin adı, tasarımı ile uyumlu olmaktadır.

Ayrıca Hyundai her zaman ileriyi düşünerek, kullanıcıların huzuruna şaşırtıcı modeller çıkarmayı hedeflemektedir. Hyundai Bayon, insanların SUV ve binek araç segmentindeki şikayetleri ve isteklerinden doğan bir model olmaktadır. Hali hazırda “Onu İsteklerin Var Etti!” sloganının doğruluğunu ve önemini de BAYON’u inceledikçe anlayabiliyoruz. Özellikle Hyundai BAYON sadece sıradan bir SUV değildir. Birçok farklı segmentteki aracın avantajlarının birleşiminden oluşmaktadır. Ülkemiz yolları ve aile yapısı için de birçok avantaja sahip olan BAYON, eşsiz teknolojisi ve inovatif tasarımıyla kendisini ön plana çıkarmaktadır. Kısacası Hyundai BAYON, B-SUV olarak anılsa da birçok farklı avantajı, sürücüye ve yolculara sunmaktadır.

Hyundai BAYON Dış Tasarım: Modern Dünyanın Dijital Arabası

Öncelikle Hyundai BAYON tasarım olarak hiçbir B-SUV segmentindeki modellere benzememektedir. BAYON’a baktığımız zaman Hyundai’nin mühendisleri ve tasarım ekibi tarafından titizlikle üretime hazırlandığını görebiliyoruz. Öncelikle Hyundai BAYON kompakt bir SUV tasarımına sahiptir. Kompakt dış tasarımı, geniş iç mekan tasarımı ile bütünleştirilmiştir. Ayrıca birçok farklı güvenlik donanımları ve bağlantı özellikleriyle aracın mobilite yeteneği en üst seviyede tutulmuştur. Böylece Hyundai BAYON, sınıfının bütün beklentilerine cevap verebilmektedir.

Araç seçimindeki en önemli noktalardan biri olan “Konfor” konusunu ele aldığımız zaman BAYON bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Şaşkınlığımızın en önemli sebebi; BAYON, konfor ve işlevsellik konularına dikkat edilerek tasarlanmıştır. Bu sayede kendi tarzına sahip olan ve yansıtan nadir araba modellerinden biri olmaktadır. Ayrıca Hyundai’nin yeni tasarım kimliği olarak adlandırılan “Sensuous Sportiness” Türkçe anlamı ile “Duygusal Sportiflik” mottosuyla hazırlanan Hyundai BAYON’un oranları, mimari tasarımı, şıklığı ve inovatif teknolojisi aracı bir bütün ve uyumlu göstermektedir.

Bayon’un ön tarafına baktığımız zaman modern dünyanın olmazsa olmazlarından olan geniş bir ızgara karşımıza çıkmaktadır. Izgaranın kenarlarına baktığımız zaman iki tarafta da havalandırma kanallarını görebiliyoruz. Özellikle günümüz araba modellerinde rastlanmayan işlevsel tasarımcılık, Hyundai BAYON modelinde yer almaktadır. Aracın en ufak çizgileri bile sürüşünüze yardımcı olmaktadır. BAYON’un kendi kimliğini ortaya çıkardığı bölüm olan aydınlatma bölümlerine baktığımız zaman 3 parçadan oluşan ve son derece özel olan far tasarımını görmekteyiz. 3 ayrı parçadan oluşan aydınlatma/ışık tasarımı, gündüz sürüş farları, kısa ve uzun farlardan oluşmaktadır.

Bu tasarım stili, Hyundai BAYON’a son derece zariflik, şıklık ve yenilikçi bir görünüm katmaktadır. Kaputun kenarlarına konumlandırılan gündüz farları, aracın geniş görünmesini sağlamaktadır. Izgaralığının (Ön Tampon Altı) altındaki koyu renkli bölüm ise aidiyetinin SUV kategorisinde olduğunu belli etmek için kullanılmıştır. Aracın yaydan çıkmış ok gibi duran arka stop lambaları, aracın benlik duygusunu ön plana çıkarmaya devam etmektedir. Arka tarafındaki stop lambalarının keskin tasarımı, BAYON’un geniş ve ferah görünümünü pekiştirmektedir. BAYON’un bagaj tasarımı, daha önce hiçbir Hyundai modelinde yer almamıştır. Ayrıca aracın bagaj ve tampon arasındaki çift kademeli geçişler, ortaya eşsiz bir tasarım sunmaktadır. LED stop lambaları ve gri renkli difüzör, aracın inovatif yapısını arttırmaktadır.

BAYON’un dış tasarımının sonlarına doğru gelecek olursak SUV karakterinden kopmamak için kullanılan 16 ve 17 inç çapındaki alüminyum alaşımlı jantlar karşımıza çıkmaktadır. Arka ve ön sinyal tasarımına göndermelerde bulunan jant yapısı, B-SUV segmentindeki BAYON’u rakiplerine kıyasla benzersiz kılmaya devam etmektedir. 4.180 mm uzunluğu, 1.775 mm genişliği ve 1.500 mm yüksekliği ile sınıfına yakışan bir model olmaktadır. Son olarak Hyundai BAYON 9 farklı renk seçeneği ile satışa sunulmaktadır. BAYON’un renk seçenekleri; Mangrove Yeşil Sedefli, Mika Siyah Sedefli, Kutup Beyaz, Kurşun Gri
Metalik, Kumsal Gri Metalik, Ateş Kırmızı Sedefli, Derin Mavi Sedefli, Turkuaz Metalik ve Manyetik Gri Sedefli olmaktadır.

Hyundai BAYON İç Tasarım: Estetik Olduğu Kadar Teknolojik

Hyundai mühendisleri sadece yenilikçi ve eşsiz bir dış tasarım sunmamaktadırlar. Aracın dışı kadar iç tasarımına da önem vermişlerdir. Hyundai BAYON’un iç tasarımına baktığımız zaman inovatif yapının hakim olduğunu görebiliyoruz. Öncelikle Hyundai BAYON sahip olduğu teknoloji ile insanların kusurlarını ve hata yapma ihtimallerini en aza indirmektedir. İç mekanında donanım seviyesine bağlı olarak değişkenlik gösterse de 10,25 inç dijital gösterge ve 10,25 inç bilgi eğlence ekranı bulunmaktadır. Ayrıca, yine donanım seviyesine bağlı olarak değişkenlik gösterse de 8 inçlik bir ekran daha bulunmaktadır. Estetik kelimesi ve teknoloji kelimesini yoğun olarak kullandığımız BAYON’un iç mekanında bulunan LED aydınlatma sistemi, kullanıcıların yolculuklarını eğlenceli hale getirmektedir. İç mekanda 2 farklı renk seçeneği olan BAYON, siyah ve bej döşemeleriyle zarifliğini ve şıklığını korumaya devam etmektedir.

Teknoloji kelimesine odaklandığımız zaman diğer Hyundai modelleri gibi BAYON’da bizi şaşırtmaya devam etmektedir. Bu araba, B-SUV sınıfına öncülük eden donanım listesine sahip. Günümüzde özellikle zorunlu ihtiyaç haline gelen kablosuz şarj, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto özellikleri BAYON modellerinde var olmaktadır. Böylece Kompakt SUV, maksimum teknolojisi ve inovatif özellikleri, kullanıcıya sunmaktadır. Ayrıca ön taraf ve arka tarafta yer alan USB bağlantıları, yolcularınıza ve sürücüye büyük avantajlar sunmaktadır. Mobil cihazınızı kolaylıkla bağlayabildiğiniz BAYON, Bose ses sistemiyle eşsiz bir müzik deneyimi sunmaktadır.

Sonuç olarak B-SUV Segmentinin Efsanesi Hyundai BAYON, bir arabada olması gereken bütün özelliklere sahiptir. Geniş iç mekanı ve yüksek oturma pozisyonu sayesinde aileler ve geniş arabaya sahip olmak isteyenlerin tercih sebebi olmaktadır. 411 litrelik bagaj hacmi, Kompakt B-SUV segmentine yeni bir bakış açısı katmaktadır. Ayrıca kaydırılabilir özelliğe sahip olan pandizotu sayesinde uzun ve geniş ürünlerinizi taşımakta sorun yaşatmamaktadır.

Hyundai BAYON ve Sınıfının En İyi Güvenlik Paketi

BAYON’un üstün güvenlik sistemine sahip olması, Hyundai’nin bu araçta kullandığı yenilikçi teknolojiden kaynaklanmaktadır. Özellikle SmartSense güvenlik özellikleriyle donatılan otomobilde çoğu sistem standart olarak sunulmaktadır. Yarı otonom sürüş donanımı, Şerit Takip Asistanı (LFA) ve Ön Çarpışma Önleme Yardımcısı (FCA) gibi hayati açıdan önemli birçok farklı güvenlik donanımına sahiptir. Üstelik güvenlik donanımı, standart olarak gelmektedir. Hyundai BAYON’da sevdiğimiz en önemli özelliklerden biri de Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) sistemi olmaktadır. Bu sistem, sürücünün sürüş stilini ve tarzını sürekli olarak analiz etmektedir. Uykusuz ve dalgın olduğunuz anlarda sizleri uyarmaktadır. Ayrıca Hyundai, günümüzde haberlerde sık sık gördüğümüz  Arka koltukta çocuk veya evcil hayvan unutulmasına karşı mükemmel bir sistem geliştirmiştir. Bu sisteme Arka Yolcu Uyarısı (ROA) adı verilmiştir. Böylece BAYON, dalgınlıklara ve unutkanlıklardan doğan hayati olaylarla karşı savaş açmaktadır.

Hyundai BAYON Motor Seçenekleri

“Onu İsteklerin Var Etti.” sloganı ile satışa sunulan BAYON’un motor seçenekleri de son derece yenilikçi ve teknolojiktir. MPi ve T-GDi turbo beslemeli motor seçeneklerine sahip olan BAYON, Yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonları ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca son teknoloji hibrit motor seçeneği BAYON’da da mevcut olmaktadır. 48 voltluk hafif hibrit teknolojisi, aracın yakıt tüketimini düşürürken, gelecek nesillere de temiz bir çevre bırakmamıza yardımcı olmaktadır. Aracın hafif hibrit teknolojisi, 7DCT otomatik şanzıman ve 120 beygir gücündedir. Böylece sorunsuz ve dinamik sürüşe sahiptir. 1.0 litrelik T-GDi motorun 100 beygirlik motor seçeneği ise BAYON’un en önemli motor varyasyonlarından biridir. Ayrıca bu motor, 48V hibrit teknolojisi olmadan da tercih edilebilmektedir. Benzer şanzıman sistemi ile sunulan bu motor seçeneği, sürüşlerinizi daha yumuşak ve konforlu yapmaktadır. Son motor seçeneği olarak karşımıza çıkan 1.4 litre 100 PS atmosferik motor, markanın bir diğer önemli motor varyasyonlarından biri olmaktadır. Tercih edilen motor seçeneğine bağlı olarak farklı sürüş modlarına da sahip olunmaktadır. Ayrıca Bayon, 6 ileri manuel, 6 ileri otomatik ve DCT vites seçenekleri sayesinde toplamda 3 farklı şanzıman yapısı sunmaktadır. Hyundai Bayon’un bütün motor seçenekleri, yumuşak vites geçişlerine ve sportif sürüş stiline sahiptir. Bu yüzden yolculuklarınız daha akıcı ve keyifli olmaktadır.

Hyundai BAYON Fiyat Teklifi Alın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here