Alfa Romeo Giulia GTAm ve Quadrifoglio Arasındaki 3 Fark

0
4184
Alfa Romeo Giulia GTAm ve Quadrifoglio Arasındaki 3 Fark

Alfa Romeo’nun GTA varyantları yarattığını çok nadiren görüyoruz ve Giulia GTA ve Alfa Romeo Giulia GTAm sınırlı sürümlerinin son duyurusu ile Quadrifoglio’dan ayıran şeyin ne olduğuna daha yakından bakıyoruz.

Bu yılın başlarında Alfa Romeo, popüler Giulia modelinin bir GTA varyantını duyurmakla kalmadı; aynı zamanda daha sert bir Alfa Romeo Giulia GTAm  türevini de duyurdu. Özel modeller, 110. yıl dönümü olan ;Alfa Romeo için çok özel bir günü kutlamak için yaratıldı. Giulia, Quadrifoglio adlı yüksek performanslı bir özellik ile sunulurken;iki yeni model performans seviyelerini başka bir seviyeye taşımayı vaat ediyor.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio sahneye çıktığında, sadece klasik güzel görünümle değil, aynı zamanda onu destekleyecek bir performansla da gelmiştir. Çoğunlukla Alman araçlarının hakim olduğu bir pazarda rekabet eden İtalyan Markası , güçlü çift turboşarjlı V6 benzinli motoruyla bazı listeleri karıştırdı. Aynı motor GTAm modelinde de bulunuyor, ancak mühendisler biraz daha fazla güç arttırmayı başardılar.

Alfa Romeo Giulia GTAm ve Quadrifoglio Arasındaki 3 Fark

Dış

Quadrifoglio daha agresif bir ön tampon ve daha büyük bir difüzör takılmış olarak görürken, GTAm modeli bunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Formula’da kullanılan teknolojiden ilham alan GTAm varyantı, yan etekler ve geniş arka kanat tarafından daha da kanalize edilen, havayı aracın üstüne, altına ve etrafına besleyen büyük bir aktif ön bölüme sahiptir.

Dört köşenin tamamında, hem ön hem de arkada 50 mm daha geniş paletin performans modeli için özel olarak geliştirilmiş yeni 20 inç merkez kilitli tekerlekler bulunmaktadır. Arka kısımdan bahsetmişken, ortada titanyum Akrapovic egzoz sistemini içeren büyük bir karbon fiber difüzör bulunmaktadır. Tüm bu iyileştirmelerle araç yalnızca daha agresif ve aynı zamanda çok daha geniş görünmektedir

 

Alfa Romeo Giulia GTAm iç mekan

İç

Quadrifoglio modelinin iç mekanı, ön panelde ve kapı kaplamasında; yumuşak dokunuşlu, deri yüzeyler ile oldukça fazladır. Ayrıca Quadrifoglio, beş yolcu için oturma alanı ve geleneksel üç noktalı  emniyet kemerleri sunar. Ancak GTAm, deri kaplı yüzeylerin çoğunun Alcantara malzemesi ile değiştirildiğini, spor koltuklar yerine ;yarış koltukları ve devamında bir takla kafesi de mevcuttur.

GTAm, Quadrifoglio’da olduğu gibi multimedya sistemini ve; klimayı korurken, ağırlığı azaltmak için çok büyük değişiklik kararları alınmıştır; öyle ki kapı panelleri yok ve hatta kapı kolu bile bir kemerle değiştirilmiştir. Bu araç geliştirilirken ana tema ağırlık tasarrufuydu; ve bunun sonuçları aracın hem dışında hem de içinde görülmektedir.

Alfa Romeo Giulia GTAm motor

Güç

GTAm, Ferrari kaynaklı 2,9 litre, çift turbo, V6 motorunu koruyor, ;ancak titanyum Akrapovic egzoz sisteminin eklenmesi ve mühendislerin bazı ;ince ayarları ile güç, Quadrifoglio’da bulunan 375 kW’dan 403 kW’a çıkarılmıştır. ve 600 Nm. Alüminyum motorun gücündeki artış genel performansı artırsa da, ;en büyük katkı 100 kg’lık GTAm’dan geliyor ve şu anda 1 500 kg’ın biraz üzerinde.

Yeni GTAm’ın en yüksek hızı henüz ortaya çıkmamış olsa da, Quadrifoglio’dan; 0,3 saniye daha hızlı olan 3,6 saniyede 100 km / sa hıza çıkacağını biliyoruz.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIN AL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here