2022 Audi E-tron ve E-tron Sportback 600 km menzil sunacak. Audi, sayısız elektrikli model tanıtımıyla elektrifikasyona doğru hızla ilerliyor. Ancak ilk EV’leri, E-Tron ve E-Tron Sportback, Autocar’a göre, 2022’nin ikinci yarısında, yüksek menzile izin veren yeni nesil pillerle bir facelift alacak. Marka, 2022 Audi E-tron ve E-tron Sportback modellerinin menzilleri ise önemli ölçüde artırdı.

2022 Audi E-tron ve E-tron Sportback

Audi’nin elektrikli menzili için isimlendirme yapısı konusunda kafası karışan sadece siz değilsiniz. E-Tron SUV, 2019 yılında gösterime açıldı. 2019 model Audi’nin ilk tam elektrikli üretim modelidir. E-Tron SUV boyutu ve fiyatlandırma açısından amiral gemisi olmaya devam etmektedir. E-Tron Sportback bir kupa stili arka ucuyla 2020 yılında izledi. Her ikisi de ICE serisi tarafından da kullanılan MLB platformunun elektrikli bir versiyonuna oturur.

2022 Audi E-tron ve E-tron Sportback 600 km Menzil Sunacak
2020’de tanıtılan Audi E-Tron Sportback, coupe tarzı bir tavan çizgisine sahip yeniden tasarlanmış bir arka kısma sahip.

2021’de tanıtılan daha yeni ve çok daha küçük Q4 e-tron ve Q4 e-tron Spotrback, VW Group’un tamamen elektrikli MEB mimarisine dayanıyor. Ayrıca, e-tron GT ve yakında çıkacak olan A6 e-tron’un temelini oluşturacak. Bu modeller Audi-Porsche tarafından geliştirilen KKD platformu üzerine inşa edilecek. Ayrıca 2022’de gelmesi beklenen yaklaşan Q5 e-tron ve Q6 e-tron da var.

2022 Audi E-tron Sportback
2022 Audi E-tron Sportback

Tüm bu yeni elektrikli SUV’lar ile E-Tron daha modern bir teknolojiyi kullanıyor. Buna rağmen pazara ilk çıkışından bu yana çok uzun zaman geçmemiş olsa da model bir güncellemeye ihtiyaç duyuyordu. Böylece, yaklaşmakta olan makyaj, kabindeki önemli değişiklikler ve teknolojik güncellemelerle sınırlı kalmayacak. Hatta güç aktarma organlarının verimliliği de önemli ölçüde artıracak.

Daha verimli elektrik motorları Audi E-Tron modellerinde yerini alacak. Ayrıca geliştirilmiş enerji geri kazanımı ile birlikte yeni nesil piller, 600 km’den (373 mil) daha fazla bir elektrik menziline sahip olacak. Bu sayı fabrikadaki Autocar kaynakları tarafından bildirildi. Ayrıca mevcut modelin 400 km’den (249 mil) çok daha fazla. Ayrıca bu performans değerleri de Audi E-Tron’u Tesla’ya yaklaştırıyor.

2022 Audi E-tron ve E-tron Sportback 600 km Menzil Sunacak
Yeni piller, E-tron’un menzilini artıracak ve onu rakiplerinden daha modern tekliflerle eşit hale getirecek.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here