2020 Ford Puma Türkiye’de

3
5489

2020 Ford Puma

Yeni nesil Ford Puma‘nın göz alıcı tasarımının B segmenti platformunda geliştirildiğini görebiliyoruz. Giriş seviye olarak tanımlayabileceğim bu altyapıyı daha kullanışlı hale getirmek için dingil mesafesi ve iz genişliği gibi bölümleri iyileştirilmiş olması çok önemli. Aracın tasarım karakteri oval çizgilere dayanmaktadır. Ayrıca tercih edilen genel gövde tasarımının farklı aydınlatma grupları ile tamamlandığını görüyoruz. Puma Titanyum Donanım Paketi; 18 inç alaşım jantlar, ön ızgaradaki krom detaylar, sis farları ve marşpiyeler, metalik gri arka difüzör, deri direksiyon simidi ve ahşap detayları göz alıcı hale getiriyor. ST-Line paketinde, tekerlekler 19 inç’e kadar yükselebilirken, süspansiyon ve kokpitteki dokunuşlarla araca daha sportif bir his kazandırılıyor.

Sınıfındaki en büyük bagaj kapasitesini sunduğunu iddia eden Puma, 456 litrelik bir bagaj alanına sahip. İşlevsellik açısından üç farklı pozisyonda ayarlanabilen bagaj hacminin akıllı bagaj kapağı teknolojisi ile desteklenmesi de oldukça önemli. Ford Puma çevresinde 12 ultrasonik sensör, üç radar ve iki kamera bulunuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu parçalar olabildiğince zengin elektronik destek sistemlerinin bir işaretidir. Listeye baktığımızda; Listede Dur-Kalk özellikli adaptif cruise control sitemi, Trafik İşareti Tanıma ve Şerit Hizalama Sistemi, Çapraz Trafik Uyarılı Kör Nokta Uyarı Sistemi, Yaya Algılama ve Otomatik Park Sistemi gibi parçalar yer aldığını görüyoruz. Kokpitin ortasındaki ekranın 12,3 inç olduğu da gözlerden kaçmıyor.

Yarı Hibrit Motordan Detaylar

Puma‘nın motor seçenekleri bölümüne geldiğimizde, bunun yarı hibrit sistem kullanan ilk model olacağını görüyoruz. EcoBoost Hybrid teknolojisi ile Puma EcoBoost 1.0 litrelik benzinli motor, 11,5 kW’lık entegre bir elektrik desteğine sahiptir. 48 voltluk lityum iyon mimari sistemi, normal sürüş ve hızlanma sırasında ek tork ile üç silindirli benzinli motora yardımcı olmak için depolanan enerjiyi kullanır. Yarı hibrit sistem 125hp ve 155hp olmak üzere iki farklı güç seviyesinde mevcuttur. Benzinli bir motordan yüzde 50 daha fazla tork sunan hibrit bir sistem, özellikle düşük hızlarda, benzinli bir motorun yakıt ekonomisini yüzde 9’a kadar artırabilir. Tabloda ortak tüketim rakamları 125 hp versiyonu için 5,4 l / 100 km, 155 hp versiyonu 5,6 l / 100 km olarak gösterilmektedir. Hali hazırda satın alabileceğiniz bu aracın Ağustos 2020 fiyatlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ford Puma Ağustos 2020 Satış Fiyatları

2020 Style Suv 1.0Lt EcoBoost 95 PS Benzin6 İleri Manuel 208.000 ₺

2020 Style Suv 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzin7 İleri Otomatik 239.700 ₺

2020 St-Line Suv 1.0Lt EcoBoost 125 PS Benzin7 İleri Otomatik 285.400₺

2020 St-Line Suv 1.0Lt mHEV EcoBoost 155 PS Benzin6 İleri Manuel 287.000₺

2.El Ford SUV İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

3 YORUMLAR

  1. biraz daha büyük olsaydı keşke içi çok dar görünüyor bu fiyatlara daha geniş bir araba tercih ederim ama güzel bir araba olmuş ford mantıklı bir seçim

  2. Sevgili Musa seni youtube dan da takip ediyorum burdaki incelemelerinde çok başarılı, puma biraz küçük olmuş keşke daha büyük iç mekanı olsaydı ama genel olarak tasarımı beğendim ford zaten mantıklı bir seçim her zaman

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here