1964 Model Chevrolet Impala Özellikleri ve Farkları… Chevrolet’in en popüler modellerinden biri olan Impala her devrin sevilen arabalarından biridir. 1958 yılından beri üretimde olan efsanevi model olan Impala’nın yeni modelleri, Türkiye’de satılmamaktadır. Bununla birlikte Impala serisinin en göze çarpan modellerinden biri 1964 yılında satışa sunulan versiyonudur. Bu model, çoğu insanın normalde bir araya getirmeyeceği iki sürüşün birleşimi olarak tanımlanmaktadır. 1964 model Chevrolet Impala, tam boyutlu bir aile otomobili olmasının yanı sıra alçak bir otomobildir.

1964 Model Chevrolet Impala’nın Özellikleri

Ünlü 1964 Chevrolet Impala, markanın amiral gemisi binek otomobillerinden biri olduğu için popüler bir arabadır. 1964 modeli, markanın Impala modelinin üçüncü nesli içindedir ve aslında o neslin son modelidir. Özellikle 1964 modeli, diğer nesillerine göre daha yumuşak ve yuvarlak bir görünüme sahiptir. Bu model, tüm üçüncü nesil modellerde aynı olan 6.7 litrelik V8 motora sahiptir. Gücü söz konusu olduğunda bir gelişme görmese de tasarımı için kesinlikle gelişmiş ve farklı bir modeldi. 1964 model Chevrolet Impala’nın görünümü, her zamankinden daha alçak sürüş ve daha cool olacak şekilde iyileştirilmişti. Tasarım ve 13 inçlik jantları, Impala’nın yavaş ve sofistike bir şekilde ilerlediğini gördü. Bu da havalı görünmenin nihai sembolüydü.

En İyi Özelliği Nedir?1964 Model Chevrolet Impala Özellikleri ve Farkları

1964 model Chevrolet Impala, şimdiye kadarki standart olarak gelen en iyi yere yakın modellerden biri olarak yerini koruyor. Bu nedenle en iyi özelliği; alçak gövdeli gövdesidir. 1964 Impala’nın yakın sürüş (Low Ride) duruşu o kadar havalıydı ki o zamanlar yükselen hip-hop kültürüyle çok uyumluydu. Pek çok sanatçının şarkılarında “6-4”e atıfta bulunduğunu görmek kesinlikle büyük bir başarıydı. Birçoğu 1964 Chevrolet Impala’yı hip-hop dünyasının başlangıcı olarak görüyordu. Bu da arabayı bir simge, kült haline getirdi. Low Ride, temelde 1950’lerde Amerika’daki orijinal “lead sled” ve “dreamboat custom” araba hareketlerinden doğmuş olan bir hareket ve otomotiv yaşam tarzıdır. Impala gibi bu arabaların üretimi 60’larda biraz sonra gelmiştir. Bununla birlikte Impala’nın 1964 modeli hala en iyi modellerinden biri olarak popüler olduğundan dolayı her devirde lüks ve pahalı olmaktadır.

Ayrıca bu modeller 1980’ler ve 1990’larda statü sembolleri oldukları için popüler yıllar olduklarını kanıtladılar ve bugün de kesinlikle belirli bir sınıfı temsil etmektedir. Bu araç ile ilgili daha da etkileyici olan şey, duruşunun onu kolayca özelleştirilebilir hale getirmesidir. Sürüşün güzelliğini ve çekiciliğini daha da artırmak için araç sahipleri, isterlerse tekerlekleri ve kaplamaları kolayca değiştirebilirler. Bununla birlikte Chevrolet’in süper havalı orijinal tasarımı sayesinde fazla iyileştirme veya ekstra çalışma gerektirmez. Birisi 1964’ten bir tane satın alırsa, ufak tamirle aracın yürümesini sağlayabilir. Bu nedenle yeniden modellenmesi ve kolay bir şekilde modifiye edildiğini bilmek güzeldir.

1964 Impala Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey 1964 Model Chevrolet Impala Özellikleri ve Farkları

Birçoğu 1964 Chevrolet Impalas’ın bugün hala piyasada dolaştığını bilmekten mutlu olacaktır. Düşük kilometreli ve mükemmel durumda bir tane bulmak, sizi 1960’lardaki sürücüler kadar havalı gösterebilir. Bir lowrider araba modeli artık yaygın bir araba değildir. Bu yüzden bu arabaya sahip olduğunuz zaman geçmişi yad edebileceksiniz. 1964 model Chevrolet Impala’nın dışı en iyi özellik ve noktası olsa da iç tasarımı da oldukça etkileyicidir. Girdap desenli anodize alüminyum kenarlı canlı gösterge paneli ve cepheleri sayesinde zarafet ve eğlencenin sembolüdür. Hatta bu modellerin imza özelliği olan oldukça benzersiz çift kollu ceviz direksiyon simidine sahiptirler.

Dahası iç mekan sadece güzel görünmekle kalmıyor aynı zamanda inanılmaz bir konfor da sağlıyor. 1964’ün dingil mesafesi 119 inç uzunluğunda ve 79.6 inç genişliğindeydi. Bu da 1964 Chevrolet Impala modelini, 1966 Caprice modeline kadar en iyi Chevrolet yapmaktadır. Bu Impala, beş yolcuyu rahatça taşıyabilir ve bol miktarda genişlik sunabilir.  Diz mesafesi, özellikle eğlenceli bir açılır tavan seçeneğine sahip olunca daha konforlu ve geniş olmaktadır. “1964 Model Chevrolet Impala Özellikleri ve Farkları” adlı içeriğimizin özetini geçecek olursak 1964 Chevrolet Impala genel olarak oldukça havalı bir otomobildir. Dış görünümünden kaputunun altına kadar başarılıdır. Böylece günümüzde kadar nasıl popüler olduğunu kanıtlamaktadır. Yıllar boyunca en iyi lowrider olduğu için kesinlikle göze çarpıyordu. Öyle ki Chevrolet Impala sahibi olmak büyük bir statü sembolüydü. Low Ride olması, bu modeli diğer üçüncü nesil Impalalardan farklı kıldı.

İkinci El Chevrolet Impala İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here