1578 beygir gücü Bugatti Chiron Super Sport… Şimdiye kadarki en güçlü içten yanmalı üretim otomobili. Otomobil üreticileri, içten yanmalı motor geliştirmelerini durduruyor. En uç modellerini desteklemek için hibrit ve elektrik gücüne geçiyor. Aynı 1578 beygirlik motora sahip birkaç diğer Bugatti ile birlikte Chiron Super Sport, büyük bir üreticinin şimdiye kadar ürettiği en güçlü içten yanmalı motorlu otomobil.

1578 Beygir Gücü Bugatti Chiron Super Sport

Koenigsegg, SSC ve Hennessey’den yeni arabaların hepsi eşit veya daha fazla güç iddia ediyor. Ancak hepsi henüz yol kullanımı için onaylanmadı ve hepsi iyi bir yakıt gerektiriyor. Bugatti, 1578 beygir gücüne sahip ve teslimatlar önümüzdeki yılın başlarında başlıyor. Otomotiv içten yanmalı motorunun tarihi yazıldığında, bu son söz olabilir.

1578 Beygir Gücü Bugatti Chiron Super Sport

Chiron ayrıca, İngiliz Le Mans galibi ve Bugatti test sürücüsü Andy Wallace’ın Ağustos 2019’da Volkswagen’in Ehra-Lessien pistinde Super Sport’ta 490.5 km / saat hıza ulaşmasının ardından dünyanın en hızlı üretim otomobili olduğunu iddia ediyor. Bu iddia tartışmasız değil: Araba bir prototipti ve hız bir zirveydi, tek yönlüydü. Pek çok kişi rekora nişan alıyor ve Bugatti onu savunmayacağını söylüyor.

Yine de kutlamak için ilk olarak rekor kıran otomobille aynı yükseltilmiş motora sahip Super Sport 300+’ı duyurdu. Hepsi rekor kıran siyah ve turuncu renkte sadece 30 adet üretilecek. Araç sahipleri, kendilerini 483 km üzerine çıkarmak isterlerse, fabrika tarafından 439 km hız sınırlayıcılarını kaldırabilecekler. O arabaların hepsi satıldı, teslimatlar daha yeni başladı. Ayrıca arabayı görmek ve test etmek için bir tane bulmak pek mümkün değil.

1578 Beygir Gücü Bugatti Chiron Super Sport

Bugatti mekanik ve aerodinamik olarak rekor araba ile aynı olduğunu söyledi. Ancak istediğiniz şekilde belirtilebileceksiniz ve sayıları yalnızca toplam 500 Chiron inşa edilecek. 50’den azının kalması gerçeğiyle sınırlı olan bu sade eski Süper Spor geliyor. Bununla birlikte, en yüksek hızı kalıcı olarak sadece 439 km ile sınırlıdır.

1578 Beygir Gücü Bugatti Chiron Super Sport Performans

Tüm potansiyel GOAT (tüm zamanların en iyisi) durumuna rağmen, 8.0 litrelik W-16 motorunda yapılan değişiklikler gerçekten etkileyici. Bir sürü ayrıntılı mod var, ancak ekstra 99 beygir gücünün büyük kısmı daha verimli turbo ile ucuza satın alındı. Model kırmızı çizgide 7100 rpm’ye 300 rpm’lik bir artış sağladı. Şimdi ise arasında 1600 Nm maksimum tork mevcut. Üst vites (yedinci) şimdi yüzde 3,6 daha uzundur. Süspansiyon biraz sertleştirildi ve uyarlanabilir amortisör, elektronik stabilite kontrolü ve direksiyon, daha iyi yüksek hız dengesi için ayarlandı. Michelin, otomobil için 499 km (başka bir rekor) olarak derecelendirildi. Bu hızda üretilen 5300 g’a dayanabileceklerinden emin olmak için Uzay Mekiği lastiklerini test etmek için oluşturulan teçhizat üzerinde çalıştırılan ısmarlama Pilot Sport Cup 2 lastikleri geliştirdi.

1578 Beygir Gücü Bugatti Chiron Super Sport

Bugatti Aero Teknolojisi

Aero paketi, bu büyük arabayı yarış arabası hızlarının ötesine geçirmekle görevli ve tartışmasız en sanatsal değişikliktir. Ön uç, aracın gövdesi boyunca mükemmel bir laminer akış oluşturmak için tasarlandı. Ve bunlar küçük, tespit edilmesi zor kanatçıklara ve deliklere sahiptir. Her çamurluğun üstünü delen dokuz, aksi takdirde ön ucu kaldırabilecek tekerlek yuvalarındaki basıncı tahliye eder. Ayrıca EB110 Super Sport’a atıfta bulunurlar.

Daha belirgin değişiklik arkada, Super Sport havayı daha uzun süre bağlı tutarak sürtünmeyi azalttı. Sonunda “yırtılma” alanını yüzde 44 azaltan coşkulu bir şekilde şekillendirilmiş bir karbon kalıplama ile ekstra 7,4 inç uzunluk kazanıyor. Egzoz boruları artık difüzörün yüzey alanını artırmak için her iki tarafta ikişer tane olmak üzere birbirinin üzerine istiflenmiştir. İkincisi, geminin ortasından başlayıp arkaya doğru yükselen uzun, muhteşem bir tek karbon parçadır. Arka ucu yalnızca bir derecelik kanat açısıyla V-max’ta sıkışmış halde tutar.

Güç Parametreleri

Bugatti, bu arabayı orijinalinin tüm niteliklerine sahip. Ancak neredeyse cevaplanamaz hız ve güce sahip bir tür Chiron olarak tasarladı. Yoldaki standart bir Chiron ile arasındaki farkı tespit etmek biraz zor. Sadece 1479 bg’ye sahip ancak yüzde 15 daha kısa vitese sahip bir Pur Sport daha vahşi hissettiriyor. Bugatti, 200 km / saat’e kadar marjinal olarak daha hızlı olduğunu söylüyor. Super Sport, Pur Sport’un 12.4’üne ve standart otomobilin 13.1’ine 12.1 saniye sürüyor.

Tamamen bilimsel olmayan bir testte, 7. Virajdan hem Pur Sport hem de Super Sport’ta genel olarak benzer hızlarda çıkar. Chiron’un döner HVAC kontrollerinin ortasındaki yapılandırılabilir ekranları, her arabada tüm gücü ve tüm devirleri kullandırdı. İkisi de bir milden daha kısa bir süre sonra uzaktan yapılmadı. Ancak Pur Sport, fren noktasında Super Sport’un 350 km / saat hızına 332 km gösterdi.

Birkaç saniye için, meraklıların takıntılı olduğu ve müşterilerin para ödediği ancak nadiren tanık olduğu marjinal farkı gerçekten hissediyorsunuz. Daha hızlı arabanın hızı, yarış arabası hızının stratosferine doğru ilerler. Bu şekilde daha hızlı şişer ve normal kullanımda biraz sessiz olan egzoz sesi böğürür. Durmasını istediğinizde, arka kanat 39 derecelik havalı fren duruşuna geçer. Basınç merkezini arkaya kaydırır ve frenleri zorlamamıza izin verir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here