Yeni Hyundai i30 N 2022 İncelemesi 

0
5214
Hyundai i30 N

Hyundai i30 N keskin çizgileri ve dinamik hatlarıyla oldukça sportif görünüyor. Yeni nesil 2.0 litre motoruyla yüksek performans sunan Yeni Hyundai i30 N karakteristik sürüş dinamikleriyle oldukça keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Gelişmiş sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanları otomobilin en zorlu virajlarda bile performansından ödün vermeden güvenle hareket etmesini sağlıyor.

Yeni Hyundai i30 N Yüksek Performans, Sportif Sürüş Dinamikleri 

Yeni Hyundai i30 N performansıyla oldukça heyecan verici görünüyor. Turbo beslemeli 2.0 litre benzinli motoru 280 PS güç ve 392 NM tork üretiyor. 8 İleri DCT şanzımana sahip olan Yeni i30 N 0-100 km hızlanmasını 5.9 saniyede tamamlayıp maksimum 250 km hıza ulaşıyor.  Hyundai N serisinde kullanılan yeni tip 8 vitesli çift kavramalı DCT şanzıman oldukça akıcı ve seri vites değişimi sağlıyor. Kısa aralıklara sahip olan yeni tip şanzıman özellikle performanslı kullanımlarda vites geçişlerini hızlandırıp agresif bir sürüş dinamiği sunuyor.  Direksiyonda bulunan vites kulakçıkları sayesinde özellikle virajlı yollarda elinizi direksiyondan kaldırmadan vites geçişlerini kontrol edebilirsiniz. 

Hyundai i30 N

N Grin Kontrol Sistemi ihtiyacınıza ve kullanım alışkanlıklarınızı göre kişiselleştirebildiğiniz beş farklı sürüş modu sunuyor. Sürüş modları arasında geçiş yaptığınızda aracın gaz tepkimeleri, süspansiyon sertliği, direksiyon hassasiyeti, egzoz sesi ve vites geçiş hızı tamamen seçtiğiniz moda göre uyarlanıyor. Launch control patinajı veya ani bir hızlanma sırasında kaymayı azaltarak, arabayı  güvenli ve seri bir şekilde kaldırmanıza yardımcı olur. 

Hyundai i30 N

N çekiş ve denge kontrol sistemi gerekli durumlarda devreye girip aracın stabil şekilde hareket etmesini sağlar. Ancak rakiplerinin aksine sizin sürüş dinamiklerinize müdahale etmez. İstenildiği takdirde tamamen devreden çıkarılabilir. N diferansiyel virajlı yollar için özel olarak geliştirilmiştir. Otomobilin viraja girerken ve fren yaparken yol tutuşunun stabil kalmasını sağlıyor. Bu sistem sayesinde en zorlu virajlarda bile güvenle hareket edersiniz. 

İç Yaşam Alanı ve Konfor 

Yeni Hyundai i30 N sportif ve rahat iç mekanıyla oldukça keyifli ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor. İç mekanda kullanılan Piano Black ve krom detaylar otomobile oldukça sportif bir hava katıyor. Direksiyon simidinde ve koltuklarda kullanılan mavi dikişler bir N serisinin içinde olduğunuzu hissetmenizi sağlıyor. Ön konsolda bulunan 10.25 inçlik multimedya ekranı yüksek görüntü kalitesiyle keyifli bir multimedya deneyimi yaşatıyor. Otomobil ile ilgili verilerin detaylı bir şekilde görüntülenebildiği multimedya sistemi sayesinde sürüş performansını ve verimliliği gözlemleyebiliyorsunuz.

N serisine özel sportif koltuklar oldukça rahat görünüyor. Alcantara deri karışımı koltuklar otomobile premium bir hissiyat kazandırıyor. Isıtma özelliği bulunan koltuklar soğuk havalarda rahat etmenizi sağlıyor. Isıtmalı direksiyon simidi soğuk havalarda rahat ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Yeni Hyundai i30 N Sürüş Destek Sistemleri ve Güvenlik Asistanları 

Yeni Hyundai i30 N gelişmiş sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanlarıyla çok daha konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanızı sağlıyor. 

Hyundai i30 N

  • Ön Çarpışmadan Kaçınma Yardımı

Yeni Hyundai i30 önünüze aniden çıkan araçları ve yayaları algılayıp güvenli bir şekilde durmanızı sağlıyor. Ön Çarpışmadan Kaçınma Yardımı sayesinde güvenli takip mesafesinin ihlal edildiği durumlarda sistem otomatik devreye girip gerekli müdahaleyi yapmamanız durumunda aracı durduruyor.

  • Şerit Takip Sistemi

Yeni i30 N, Şerit Takip Yardımı özelliğiyle güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Etkinleştirildiğinde 0-180 km/h arasındaki hızlarda otomobili yol şeritlerinin merkezinde tutuyor.

Hyundai i30 N

  • Kör Nokta Çarpışma-Kaçınma Yardımı

Arka tampondaki iki radar sensörünü kullanan sistem, kör nokta bölgesindeki trafik konusunda sizi uyarır. Dönüş göstergesini böyle bir durumda ayarlarsanız, sesli bir uyarı verir ve çarpışmayı önlemek için fren yapar.

  • Arka Çapraz Trafik Çarpışma-Kaçınma Yardımı 

Görüşün düşük olduğu alanlardan geri geri çıkarken sistem sizi uyarır ve gerekli durumlarda otomatik olarak fren yapar.

  • Acil Durum Çağrısı

Kaza yaptığınızda ve hava yastıkları açıldığında acil servisleri otomatik olarak arar. Aynı zamanda 365 gün boyunca istediğiniz zaman acil yardım için SOS düğmesine basıp yardım isteyebilirsiniz.

Hyundai İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here