10 Bin Liraya Alınacak Arabalar var mı?

0
47695

10 bin TL’ye araba var mı? Başka bir deyişle sahibinden on bine araba bulabilir miyiz? Bu sorunun yanıtı “evet”. 10 bin liraya alınacak arabalar var. arabam.com ikinci el otomobil kategorisini 10 TL ve altına araba listesi şeklinde filtreledik ve oldukça fazla sayıda ilan olduğunu gördük. Peki, 10 bin liralık araba alınır mı alınmaz mı, sorun çıkarır mı, ne kadar kullanılabilir gibi soruların yanıtları neler? Sahibinden 10 bin Tl’Lik araba ilanlarına bakanlar için on bin liraya araba tavsiyesi listemiz ve notlarımız şöyle…

Kırmızı Tofaş ŞahinYukarıda da bahsettiğimiz gibi 10 bin TL’ye araba ilanı var. Üstelik de tahmininizden fazla sayıda var. Eğer on bin liraya araba almayı düşünüyorsanız bu aracın 1980-1999 arası bir model olacağını bilmelisiniz. Elbette 2000 ve üstü modellerde de on bin Tl bandında araç ilanı var ama bunlar, genellikle kazalı ya da oldukça büyük hasarları olan araçlar. Bu arada hasarlı araç ilanları için de arabam.com’da filtreleme yapabilirsiniz.

On bin liralık araba alınır mı demeyin! her şeyin bir makul cevabı var.

Uygun Fiyatlı Eski Model İkinci El Araba Alırken!

 

Modifiyeli arabalarÖncelikle 10 bin liraya otomobil arıyorsanız yukarıda da bahsettiğimiz gibi yaşı epey büyük bir araç satın alacağınızı biliyor olmalısınız. Dolayısıyla bu aracın motoru başta olmak üzere pek çok bölgesinde sorun, arıza, tamir ve onarım gerektiren parçalar olacağını da en başından hesaba katmalısınız.

Yaşı büyük bir otomobilin motorun ve diğer parçaları da eskimiş olacaktır. Bu da özellikle karbon salınımı konusunda olumsuz bir etken. Bu nedenle 10 bin TL ve altında otomobil alacaksanız aracı her kullanımınızda çevreye epeyce zarar vereceğinizi de hesaba katmalısınız.

Diğer yandan bu fiyat bandındaki yani piyasadaki en ucuz ikinci el araba sınıfındaki araçların yakıt tüketimi de fazla olacaktır. Çünkü yeni motor, temiz parçalar daha az yakıt tüketirken tıkanmış borular, filtreler ve diğer parçalar aracı zorlayarak fazla yakıt tüketmesine neden olabilirler.

Klima, uzaktan bağlantı, masajlı koltuklar, ısıtmalı koltuklar, park sensörü, kör nokta uyarısı gibi pek çok sürüş konforu sunan detayı da unutmalısınız. Bu saydıklarımız gibi özelliklerin büyük bir kısmı yeni arabalarda var çünkü. Bu arada, 2018’de çıkan modellere bakmak için Mert Yılmaz’ın 2018’in Yaz Aylarında Hangi Modeller Piyasaya Çıkacak? yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Tüm bu saydıklarımıza rağmen fiyatı on bin liranın altında otomobil alıp da müthiş bir keyif yaşama şansınız da var. Nasıl mı? Gerçek bir klasiğe sahip olabilirsiniz, otomobillere, makine mühendisliğine ilginiz varsa parçaları yenilemek, onarmak, güçlendirmek bu süreci yaşamak size eziyet değil keyif olacaktır. Ayrıca müthiş modifiye teknikleriyle adeta kendi arabanızı tasarlama ve kullanma şansınız bile olabilir. Onu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Özgür hissettirecektir. Eeee sadece en yeni spor otomobiller özgür hissettirmez…

Modifiye demişken, modifiye araba görsellerine bakalım mı?

Peki, on bin liraya alınabilecek ikinci el araba markaları hangileri?

İkinci el otomobil ilanlarını fiyatı 10 liradan az olanlar şeklinde süzdüğünüzde Tofaş Şahin, Lada Vega, Renault 19, Tofaş Kartal, Fiat Uno, Proton 315, Rover 214 gibi marka ve model kombinasyonlarını görebilirsiniz. Ford Ka ve bazı Volkswagen Polo modellerini de yine bu fiyat bandında bulmak mümkün. Fiat Tempra, Ford Escort da listeye dahil olabiliyor.

 

Anadol Ne Güzel ve Ne Kadar Özel Bir Modeldir!

1966 model AnadolUygun fiyata eski model araç arıyorsanız size, Anadol arabalardan bahsetmemek olmaz. Türkiye’de üretilen ilk otomobil markası olan Anadol, 1966’da üretilmeye başlanmış. Her ne kadar Türkiye’nin yerli bir otomobil markası yoksa da Anadol, bize epeyce yerli bir araba markamız varmış gibi hissettirmiştir. Koç Holding ile Ford Motor Compnay tarafından üretilen Anadol otomobiller, uzun bir süre oldukça trentti. 1966’dan sonra ülkenin en önemli olaylarına tanıklık etmiş bu özel otomobilden bulabilirseniz “tercih edin” deriz…

Anadol Otomobil Görselleri

 

Opel Kadet
Opel Kadet

Opel Kadet gibi cabrio bir model bulursanız işin keyfi iyice artabilir tabi.Böyle üstü açık ya da açılabilen modeller de biraz cila, ve parlak jantlarla fena olmuyor.

 

Üstü açık klasik otomobiller de ne güzeldir değil mi?

En Ucuz 2. El Araba

Beyaz ŞahinBu kadar hayal kurmak yeter, en ucuz ikinci eller hangileri?

Bahsettiğimiz gibi ilanları 10 bin Tl ve altı şeklinde süzüp, bir de üstüne LPG’li modelleri tercih ederek epeyce ekonomik bir çözüm üretmek mümkün. Yaşadığınız şehirden bir araç seçerek de aracı görme masrafını ortadan kaldırabilirsiniz. Gerçi, arabam.com bi görelim özelliği de bu konuda oldukça işlevsel.

En uygun fiyatlı eski araba modellerinden bahsedip de ülkemizde çok güzel bir hayran kitlesi olan Daewoo Tico markasından bahsetmemek olur mu? 2. el Tico ilanları da derdinize derman olabilir. Bu otomobilin dünya genelinde hayranları da çok. İkinci el Daewoo Tico fiyatları için arabam.com’da hızlı bir araştırma yapabilirsiniz.

ikinci el Daewoo Tico ilanları için buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here