Yamaha Hibrit Motosiklet Üretmeye Karar Verdi

0
2032

YamahaYamaha Hibrit Motosiklet Üretmeye Karar Verdi yıllar önce hibrit teknoloji üzerinde çalışmalar yapmıştır. Yamaha 21.yüzyılın başlarında hibrit sistemleri desteleyen ve olmasını isteyen nadir firmalardandır. 2008’deki finansal çöküş olmasaydı şuanda hibrit teknolojisini karşımıza çıkacaktı. Bu çalışmaların başarısız, verimsiz ve kazançsız sonuçlanmasıyla, proje iptal edilmiştir. 2009-2010 yıllarında Ar-Ge çalışmalarına gereken miktarda para aktarımı sağlanamaması, çevre sorunlarını da etkilemiştir. Çevre kirliliğinin ve politikalarının baskınlaşmaya başladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Baskın çevre politikaları gelecek nesiller ve yaşanabilir bir Dünya için son derece önemlidir. Her yıl üzerine uğraşılan EURO normları ve egzoz emisyon değerlerinin kısıtlanması, markaları başka arayışlara götürmüştür. Elektrikli motosikletlere karşı olan ön yargılar kırılamadığı için Motosiklet markaları hibrit motor üretimine karar vermiştir. İlerideki pazar konumunu korumak için aradan geçen yıllardan sonra Yamaha hibrit motosiklet üretmeye karar verdi.

Yamaha Hibrit Motosiklet Üretmeye Karar Verdi!Yamaha Hibrit Motosiklet Üretmeye Karar Verdi

İlk olarak Yamaha Japonya’daki patent başvurusu, firmanın hibrit sektörüne tekrardan giriş yaptığını doğruladı. İlk olarak R6 Sportbike’ın 600 cc’lik motoru güçlendirildi. Toyota Pirus benzeri dişli şanzımanı kullanıldı ve elektrik motoru/ jeneratör Ünitesinin kendi başına sürüş yapılması sağlandı. Böylece içten yanmalı motorun elektriği yeniden üretildi. 2005’li yıllarda bu konsepti Gen-Ryu adında konsept bir motosiklette denenmiştir. Yamaha’nın hibrit motosikleti o zamanlar Dünya’da yankı uyandırmıştır. Motosikletin sürüş esnasında videolar yayınlandı fakat Yamaha cephesinden bir açıklama yapılmadı. Alıcıların heyecanla beklediği hibrit motosiklet projesi, sonuna gelindiği halde iptal edildi.

Çalışma Sistemi

Gaz ve elektrik sistemini sorunsuz çalıştırmak için CVT şanzıman tercih edildi. 20 beygirlik, 250 cc’lik bir motor kullanılmaya karar verildi. Koltuğun altına yakıt tankı, sürücünün ayaklarını koyduğu yere de 300V’luk bir batarya konuldu. Eski projeler ön plana çıksa da yeni motosikletin tamamen hibrit olarak çalışması planlanmaktadır. İçten yanmalı motor, aküyü şarj eden bir jeneratöre güç verecektir. Scooter kategorisinde tek silindirli ve düşük beygir gücünde olması beklenmektedir.

Yamaha Hibrit Motosiklet Üretmeye Karar VerdiGenel olarak Yamaha’nın hibrit teknolojisi hakkında fazla bir bilgiye ulaşılamamaktadır. Hibrit teknoloji, kullanıcılar tarafından daha çok rağbet görecektir. Elektrikli motosikletlerin akü, menzil sıkıntıları ve yeni teknoloji oldukları için alıcılarda endişe yaratmaktadır. Hibrit teknoloji Motosiklet Dünyasına yenilik, çevreye de koruma getirecektir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here