Triumph Trident 660 İnceleme

0
5165
Triumph Trident 660

2021 yılında tanıtılan ve en etkileyici motosiklet modellerinden biri olan Triumph Trident 660 ’ı arabam.com olarak hazırladığımız bu yazımızda tüm yönleriyle ele alacağız.

Trident, kelime olarak Yunan Mitolojisi’ndeki Poseidon’un üç uçlu mızrağı anlamına geliyor. Triumph da tasarladığı bu motosiklete, Trident yani mızrak gibi motosiklet olduğunu düşündüğü için bu ismi vermiş. Ancak Triumph’ın ürettiği eski motosiklet modellerine baktığımız zaman Trident modeli ilk kez karşımıza çıkmıyor. Triump’ın 1968 yılında üretmiş olduğu ilk üç silindirli motorun adı da Trident’miş. Yani aslında markanın oldukça köklü geçmişine dayanan bir model olan Trident, 2021 yılında çok iyi bir tasarım ve performans gücüyle tekrar piyasaya sürüldü.

Tasarım

Aslında Trident 660’a dışarıdan baktığımız zaman gayet aşina olduğumuz bir tasarıma sahip olduğunu görsek dahi etkilenmemek elde değil. Benzer tasarımı Honda marka bazı motosiklet modellerinde de görmüştük. Klasik görünüme sportif dokunuşlar da yapılarak oluşturulan bu şık tasarımın her tarza ve yaş kesimine hitap edebilecek özellikte olduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı, Kristal Beyaz, Mat Jet Siyah ve Safir Siyah olmak üzere dört farklı renk kombinasyonu mevcut. Farklı şekilde bükülerek konumlandırılan aynaları da oldukça başarılı ve işlevsel. Gidondan tutun da, lastiklerinden jantlarına, şasesinden arka maşasına tüm parçaları adeta kalite kokuyor ve başarılı bir İngiliz tasarımını yansıtıyor.

trident

Genel Özellikler

Trident 660’ın tasarımının yanında en özel yönü ise motoru diyebiliriz. 6 vitesli, klasik üç silindirli 64 Nm tork gücünde 660cc motor hacmine sahip olan Trident 660’ın, müthiş bir alt devir torkuna sahip. Bu sayede her devirde keyifli ve rahat bir şekilde güç verebiliyor. Bu motosikletle şehir içinde üçüncü vitesle stabil giderken istediğiniz zaman da ivmelendirerek harika ve keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Boş ağırlığı 189kg olan bu motosikletin sele yüksekliği 80cm uzunluğunda. Bu boyutlar ideal oturuş pozisyonu için tasarlanmış diyebiliriz.  Bu tasarımla beraber sürüş esnasında depoyu çok güzel sarıp motorla bütünleşebilen sürücüsüne adeta müthiş hissettiriyor. Ayrıca 14 litrelik bir depoya sahip olan Trident 660, 100 kilometre de 5.0L – 6.0L arası bir yakıt tüketimini gerçekleştiriyor.

Gidon ve Dijital Gösterge Paneli

Günümüz teknolojisiyle mükemmel bir şekilde harmanlanan bu motosiklet, çok şık LED farları, LED sinyalleri, klasik görünümlü olmasına rağmen koldan kumande edilebilen dijital özellikte gösterge paneliyle gerçekten tam bir tasarım harikası. Elektronik gaz kontrolü, iki farklı sürüş modu sunarak yakıt tüketim oranları ve motorun ısısı gibi her türlü veriyi dijital ekrandan görebilmenize olanak sağlıyor.

Fren, Lastikler ve Süspansiyon

Fren olarak Nissin markasının, ön kısımda 310mm x 2 Disk ABS, arka kısımda da 25mm Disk ABS modeli kullanılmış. Uzun yol kullanımlarında, ani frenlemelerde, şehir içinde ve virajlarda oldukça başarılı fren yapılıyor diyebiliriz. Ayrıca motosiklet 120/70/17 ön ve 180/55/17 arka olmak üzere Michelin Road 5 marka lastiklerle geliyor. Süspansiyonların ise standart seviyede olduğunu görüyoruz ancak standart olmasına rağmen bu motosiklet üzerinde inanılmaz çalışarak sürücüye çok iyi bir hissiyat veriyor.

Triumph Trident 660

Sürüş Hissiyatı ve Sürüş Modu

Gerek tasarımıyla ve çıkardığı sesle, gerekse harika oturuş pozisyonuyla Trident 660’ın harika bir sürüş hissiyatı sunduğunu söyleyebiliriz. Nereye sürerseniz sürün, kontrol daima sizde! Trident 660, Road ve Rain olmak üzere iki ayrı sürüş modundan oluşuyor. Road modu gerçekten inanılmaz güçlü ve yüksek performanslı. Hatta motora yeni başlayanlar ve deneyimsiz kişiler için tehlike oluşturabilecek düzeyde diyebiliriz. Üretici firma da bu noktada daha deneyimsiz kişilerin bu motoru tercih etmesi durumunda,  motosikleti rain moduna alarak gücünü düşürebilmelerini sağlamışlar. Bu opsiyon hem motora alışma sürecinde hem de yağışlı havalarda gerçekten çok işlevsel ve güzel düşünülmüş bir özellik.

Triumph Trident 660

 

Bakım

600cclik bir motor olmasına rağmen, Trident 660’ı 15.000 kilometre de bir bakıma götürmeniz yeterli oluyor. Bu da bu segmentteki bir motosiklet için gerçekten güzel ve tercih edilebilirliğini arttıran bir özellik.

Fiyat

Etkileyici tasarıma ve yüksek performansa sahip olan Triumph Trident 660, ülkemizde 100.000 tl ile 120.000 tl civarında bir fiyat aralığına sahip. Gerçekten her kesime hitap eden bu motosikletin bizim testimizden geçtiğini söyleyebiliriz.

2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here