Trim Sesi Takıntısı ! Nasıl Baş Edilir ?

0
3442

Evet, trim sesi takıntısı gerçek bir husus 🙂 ve bu konu sebebiyle arabasından soğuyup satan insanların çok olduğunu bilmenizi isteriz.

Bugün trim sesi takıntısı nedir ? nasıl anlarsınız? nelere dikkat ederler? bu soruların cevaplarını bulmak üzere bir derleme yapıyoruz.

trim sesi

ister sıfır kilometre olsun isterse eski bir araç trim sesi her zaman mümkün olabiliyor.

Eğer kullanan kişi gerçekten bu konuda hassas ise çoğu kişinin duymayacağı sesleri duyuyor ve yolculuk ondan sonra bir savaş haline geliyor.

Bazı kimseler hiç önemsemezken , bu konuda hassas kişiler kurtuluşu bazen müzik sesini yükseltmekte buluyor.

1Trim Sesleri Nerden Gelir?

Trim sesi, özellikle ön torpido kısmından , kapı içlerinden, bagaj kısmından ve sunroof var ise tavandan gelmektedir.

Trim sesini çıtırdama, gibi sanki bir bozuk para düşmüşte ses yapıyor gibi ya da metal cisimler birbirine sürtüyormuş gibi düşünebilirsiniz.

Özellikle ön konsol kısmında kullanılan plastik-kauçuk malzemeler birbirine ek yaparak montajlanır ve görsellik amacıyla çoğu parça birbirine geçme olarak tasarlanmıştır.

Bu bağlamda en çok ses , pek çok kablonun bulunduğu, göstergenin klima kumandalarının ve bir çok tuşun bulunduğu torpido kısmında genellikle çıtırdama sesleri duyulur.

Bunun yanında kapı içlerinde cam krikoları ve ya yetersiz yalıtım dolayısı ile sesler gelebilmekte.

Yine sunroof parçalarının birbirine değmesi gibi sebeplerden farklı sesleri bu kişiler duyabiliyor.

2Trim Sesi Takıntısı Neden Oluyor?

Nasıl bir kişi sakıza karşı bir takıntı yapabiliyor ve yanında sakız çiğnenmesine dayanamıyorsa, ya da yemek yerken ağız şapırdatan biri olduğu zaman ciddi bir sorun içinde buluyorsa kişi kendini, araç içerisinden farklı sesleri duyan kişilerde bu şekilde rahatsızlık duyabiliyor.

Bu konuda hassas olan kişiler özellikle araçlarına ses yalıtımı yaptırırlar. Hatta kendileri yaparlar. 🙂 Eski model araçlarda , iç aksamda kullanılan plastik malzemeler zamanla soğuk-sıcak etkisiyle trim sesi yapmaya başlarlar.

trim sesi

Böyle bir hassasiyetiniz var ise mutlaka , yumuşak malzeme kullanılan araçları ve özellikle yalıtım konusunda iç tavan ve taban aynı zamanda motor içerisindeki yalıtım keçelerinin kalın kullanıldığı araçları tercih etmelisiniz.

ikinci el ilanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here