Test Sürüşü Nasıl Verimli Olarak Gerçekleştirilir

0
1623
Hyundai i10 Kırmızı

Harika bir test sürüşü, yeni bir araba satın almanın kilit noktasıdır. Nasıl etkili bir şekilde uygulanacağını sizlere sunuyoruz.

Web siteleri, reklamlar ve broşürler size çok şey anlatabilir. Fakat bir araba satın alıyorsanız, onu test etmelisiniz. Elbette, direksiyona geçeceksiniz, etrafta dolaşacaksınız ve 5 veya 10 dakika sonra satıcı “İşte bu efendim, lütfen geri dönün” diyecek.Bu sürede kontrol etmeniz için altı temel şeyi bir araya getirdik.

1. Ödevinizi Yapın

Her şey gerçek test sürüşünden önce başlar. Web sitesini, e-broşürleri kontrol edin ve bayiden fiyat listesini size e-posta ile göndermesini isteyin. Ayrıca, araba hakkında bağımsız ve güvenilir incelemeler okuduğunuzdan emin olun. Nasıl göründüğü, nasıl çalıştığı, değişken listesi ve sunulan özellikler hakkında tarafsız bir fikir edineceksiniz. Standart ve hangilerinin isteğe bağlı olduğunu kontrol edin. Buna göre bayiye test sürüşü yapmak istediğiniz varyantı bildirin. Ne zaman test etmek istediğinizi planlayın. Onlara bir karar verebilmek için test sürüşüne en az bir saat ayırmanız gerektiğini söyleyin. Onlara, normalde işe gittiğinizde veya işten döndüğünüzde, her gün kullandığınız rotada sürmek istediğinizi söyleyin. Sadece bunu kabul ederlerse zaman ayırmaya istekli olduğunuzu bilmelerini sağlayın. Bazıları reddedebileceğinden, birden fazla bayi ile iletişim kurun.

2. Test Sürüşü Öncesi Kontrol

Test Sürüşü

Öncelikle, test sürüşü aracının satın almak istediğiniz araç olduğundan emin olun. Bu, doğru motor seçeneğine (yakıt tipi, motor kapasitesi, güç çıkışı) sahip olduğu ve istediğiniz şanzıman tipine sahip olduğu anlamına gelir. İstediğiniz seçeneği sağlamazlarsa, devam etmek veya ayrılmak size bağlıdır. Sürücü için hangi trim seviyesini sağladıklarını kontrol edin ve farklılıkları anlayın. Yolcu koltuğuna ve arka koltuğa oturun. Yanal destek, bel desteği ve genel rahatlığı kontrol edin.

3. Yapı Kalitesini Kontrol Edin

Arabanın etrafında yürüyün ve boyutları hakkında bir bakış açısı kazanın. Çizgilere ve tasarım özelliklerine dikkatlice bakın. Hangi parçaların dışarı çıktığını ve trafikte sorunlara neden olabileceğini görün. Lastikleri ve yerden yüksekliği kontrol edin. Panel boşluklarını kontrol edin ve işaretleyin. Tüm kapıları açın ve kapatın.

4. Son Kontroller

Rahatınız için sürücü koltuğunu ayarlayın. Aynaları, arabanızın etrafını net bir şekilde görebilmek için ayarlayın. Tüm düğmelerin ve anahtarların nerede olduğunu kontrol edin. Her şey sezgisel olarak düzenlenmiş mi yoksa anahtarları ve düğmeleri anlamak biraz zor mu? Arabanın içinde kaç tane saklama yeri olduğunu kontrol edin. Cep telefonunuzu ve düzenli olarak taşıdığınız diğer şeyleri güvenli bir şekilde saklamak için yeterli alan var mı? Motoru çalıştırın ve camların kapalı olduğundan emin olun. İlk denemenizde mi çalışıyor? Motoru dinleyin? Ne kadar gürültülü veya sessiz? Rölantideyken arabayı titretiyor mu?

5. Sürüş

Test Sürüşü

Sonunda yola çıktınız. Vites değiştirmenin ve hızlanmanın nasıl olduğunu görün. Arabanın nasıl tepki verdiğine alışkın olmayabileceğiniz için dikkatli olun. Daha rahat edince, normalde yaptığınız gibi sürün. Şehirde düzenli olarak araba kullanıyorsanız, test ettiğiniz arabanın manevra kabiliyeti kolay olmalıdır. Şehir yolları tehlikeler, hatalı sürücüler, yayalar ve dar alanlarla doludur. Araba, tüm bunlarla, o parlak yeni gövdeyi çizmeden başa çıkmak zorunda.

Farklı hızlarda sürün. Yavaşlayın, hızlanıın. Açıkçası, bunlardan herhangi birini yapmadan önce, satış elemanına niyetinizi bildirin, onayını alın ve üzerinde bulunduğunuz yolun tamamen boş olduğundan emin olun. Cevabı evetse, yaklaşık 30 km / s’de panik freni yaptığınızda aracın nasıl hissettiğini test edin. Ayrıca aracın yüksek hızlarda nasıl hissettirdiğini de görün. Araba dengeli olmalı ve size güven vermelidir. Hiçbir noktada kontrolden çıktığınızı hissetmemelisiniz. Arabanın nasıl ilerlediğini gözlemleyin. Kasisleri ve çukurları iyi idare ediyor mu?

6. Test Sürüşü Sonrası

Test sürüşü sırasında geçtiğiniz her şeyi değerlendirin. Nasıldı? Memnun oldunuz mu yoksa arabada bir şeylerin eksik olduğunu mu hissettiniz? Deneyimlerinizi referans olarak yazın. Bazı rakip arabaları da test edin.

Sıfır Araç Fiyatları İçin Tıklayın>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here