Marşpiyel Nedir?

1
21164
Marşpiyel

Marşpiyel, aracınızın gövde yapısının ayrılmaz bir parçası olan damgalı çelik bir parçadır. Külbütör panelleri, aracın yanlarında ön ve arka tekerlek yuvası açıklıkları arasında, kapıların hemen altında bulunur. Aslında, her giriş ve çıkışınızda bu parça ile temas ediyorsunuz. Tavan desteklerinin yanı sıra, bunlar aracınızın önünü ve arkasını bağlayan çerçevenin tek parçasıdır.

Aracın gövdesinin ve çerçevesinin bir olduğu tek gövdeli otomobillerde, marşpiyel, aracın alt kısmının ortada sarkmasını önleyen yapısal takviye sağlar. Ön ve arka çökme bölgeleriyle tasarlanan daha modern otomobil ve kamyonlarda, marşpiyel panellerinin yüksek mukavemeti, kazada kaput ve bagaj bölümlerinin tasarlandığı şekilde deforme olmayan bir yolcu kabini alanı oluşturmak için gereklidir. Bu nedenle, marşpiyel panellerin güvenlik söz konusu olduğunda önemli bir rol oynadığı sonucuna varabiliriz.

Marşpiyel

 

Destek sağlayan ayrı bir çerçeveye sahip eski şasi üzeri araçlar, marşpiyel paneli çürümesinden aynı şekilde etkilenmez. Bununla birlikte, ayrı çerçevelerle inşa edilen daha yeni kamyonlar, yapısal rijitliği artırmak ve burulma sertliği oluşturmak için marşpiyel panelleri ve diğer gövde bileşenlerini kullanmaya başladılar – böylece orada da önemli bir yapısal rol oynuyorlar.

Marşpiyel Aracın Neresindedir?

Külbütör panelleri, gözün yakalanmadığı gövdede alçak bir noktada bulunur, bu nedenle aracı yıkarken göz ardı edilebilir. OEM plastik veya metal kaplama parçaları ile yapılan modifiyeler, genellikle marşpiyel üzerine yerleştirilir.

Marşpiyel

Marşpiyel Pası Oluşumu

Hasar veya sıyrıklar hariç, marşpiyeldeki pas neredeyse her zaman içten dışa doğru oluşur. Çıplak göz yüzeyde herhangi birini görebiliyorsa, içindeki metalin tehlikeye girdiği kesin gibidir. Ve uzmanlar, tamamen paslanmış bir delik görürseniz, iç yüzeyler boyunca paslanmış olan metal miktarının çok daha kötü olduğunu söylüyorlar.

Bu şekilde ele geçirilmiş bir marşpiyeliniz varsa, mümkün olan en kısa sürede değiştirmeyi düşünmelisiniz. Önemli ölçüde tehlikeye atılan paneller engebeli arazide daha az yapısal destek sunar, paslanmaya çok daha eğilimlidir ve aracınızın değerini düşürür.

 

Pasın Başlangıç ​​Aşamalarını Ele Alın

Bir yan notta, marşpiyel alanlarındaki tahliye deliklerini düzenli olarak incelemek zaman ayırmaya değer. Korozyona neden olan nem birikmesini önlemek için içlerinde biriken gunkleri temizleyin. Ve gizli alanlarda oluşmaya başlayan küçük bir yüzey pası bulursanız, alanları iyice kurulayın, bir tel fırça (veya konik dar fırça ) ile metallere bir şeyler fırçalayın ve biraz pas önleyici uygulayın.

Eğer çoktan pas oluşmuşsa çok fazla çözüm yolunuz yok demektir. Paslı bir marşpiyel panelinde yapılacak tek uygun onarım, tehlikeye atılan tüm metalleri kesmek ve yenisine kaynak yapmaktır. Sac metal kaynak deneyiminiz olmadıkça, en iyi seçeneğiniz işi bir profesyonel tarafından yaptırmaktır. Tabii ki, yeni parça yerleştirildikten sonra yeni metalin uygun astar, boya ve astar boya ile korunması gerekir.

Katalitik Konvertör Nedir?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here