Tesla’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarmanın bir adımı, bu popüler EV’lerin birlikte geldiği tüm gizli özellikleri bilmektir. İşte Herkesin Bilmesi Gereken Gizli Tesla Özellikleri… 

Tesla, arabalarını oldukça etkileyici özelliklerle donatıyor. Müşterilerin çıldırdığı Çağırma özelliğinin yanısıra, canlı kör nokta kamerası gibi bilinmesi gereken başka inanılmaz (ancak gizli) özellikler de var. Bu içeriğimizde, bu özellikler hakkında bilinmesi gereken her şeyi açıklayacağız. Tesla araçlarında bazı özellikler, reklamlarında açıkça görüldüğü gibi sade ve açıktır. Bunlara süper şarj ve otomatik pilot dahildir. Yine de her müşterinin bilmek isteyeceği başka gizli özellikler de var. Örneğin Noel Baba gibi davranmayı seven herkes için eğlenceli bir Noel Baba modu var. Bu özellik, aracınıza Noel müziğini getirecek ve otomatik pilot görsellerinizi Noel Baba’nın kızağına dönüştürecektir.

Daha fazlasına değinecek olursak birçok müşterinin bileceği gibi telefonunuza kolayca elektrikli bir Tesla bağlayabilirsiniz. Bununla birlikte birçok insanın bilmediği şey, canlı kameraları gösterme yeteneğidir. Böylece insanlar Tesla’larını park yerinde otururken izleyebilirler. Nöbetçi Modu Canlı Kamera Erişimi, sahiplerin telefonları olduğu sürece otomobilin çevresini görmelerine olanak tanır. Diğer gizli özellikler arasında performansı ve hızlı kontrolleri ayarlama yeteneğini sınırlayan Vale modu bulunur. Ayrıca Noel Baba modu gibi aracı gerçek bir neden olmaksızın daha eğlenceli hale getiren, prize takarken şarj bağlantı noktasına on kez tıklamak gibi, bağlantı noktasını mavi yerine gökkuşağı olarak gösterilmesi gibi bazı ekstra eğlenceli özellikler de vardır.

Tesla Canlı Kör Nokta Özelliği

Buradaki birçok Tesla sahibinin bilmediği kilit gizli özellik, Canlı Kör Nokta özelliğidir. Bu özellik, dönüş sinyalini etkinleştirdiğinizde sürücünün kör noktanızın canlı kamera görüntüsünü otomatik olarak görmesini sağlar. Bu özellik, şerit değiştirirken güvende kalmak için idealdir. Tesla, şerit değiştirmenin her zaman güvenli olması için bunu gelecekteki modeller için otomatik bir özellik olarak kurmaktan bahsediyor. Genel olarak, Tesla’daki Canlı Kör Nokta özelliği, sahiplerinin bilmesi gereken birçok sırdan biridir. Bazıları arabayı sürmeyi daha eğlenceli hale getirirken, diğerleri herhangi bir sürücü için harika olan güvenlik ve rahatlık sağlar.

Daha İyi Navigasyon

Model 3 ve Y’de dokunmatik ekran, sağda harita ve solda arabanızı sürerken bir görünüm ile bölümlere ayrılmıştır. Normalde haritaların sağ tarafında adım adım yol tarifleri görünmektedir. Ancak Aralık 2020’nin sonlarında yapılan bir yazılım güncellemesi geldi. Bu okları sürücüye yaklaştırmak için destek eklemektedir. Bir adrese giderken, geri kameraya dokunduğunuz zaman adım adım oklar ve adlar hareket etmektedir.

Ekran Kaydırarak Eve GitmekHerkesin Bilmesi Gereken Gizli Tesla Özellikleri

Çoğu insan işe gitmek veya eve dönmek için navigasyonu kullanır. Bunun nedeni yolu bilmedikleri için değildir. Araba kullanırken trafik veya kazalara karşı uyarı almak için navigasyon sistemini kullanırlar. Tesla, navigasyon kullanımını biraz daha kolay hale getirdi. Gezinme çubuğuna dokunmadan önce aşağı kaydırın. Eğer evdeyseniz sizi otomatik olarak işe yönlendirecektir. Eğer işteyseniz eve götürecektir.

Tesla’dan Arabanın Yavaşlamasını İsteyebilirsiniz

Hızlanma seviyelerini değiştirmek için sürüş ayarları menüsünde Standart ve Yavaş sürüş modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Chill Mode, özellikle ayakları önde olanlar için daha yumuşak ve daha dengeli bir hız artışı sağlamaktadır.

Hız Sınırlama Özelliği

“Herkesin Bilmesi Gereken Gizli Tesla Özellikleri” adlı içeriğimizin son özelliği de araçlara getirilebilen hız sınırlama özelliğidir. İster yeni genç sürücüler isterse arabayı ödünç alan başka biri için olsun, arabanın en yüksek hızını sınırlamak faydalı bir özelliktir. Aracın hız sınırını belirlemek için Tesla mobil uygulamasında Kontroller’e dokunmanız yeterlidir. Ayrıca Konum bölümünde arabanın gerçek zamanlı hızını ve konumunu da görebilirsiniz. Sonuç olarak çoğu zaman, aracın içinde bulunan dokunmatik ekranını kullanarak bir görevi gerçekleştirmenin basit yolları vardır. Örneğin ön cam sileceklerini etkinleştirmek için veya açmak için ekrana iki kez ve ardından hızı değiştirmek için üç kez dokunmanız gerekir.

Tesla araçlarına sıklıkla farklı ve ilgi çekici özellikler getirmektedir. Bu özellikler çoğu kullanıcı tarafından bilinse de aktif olarak kullanılmamaktadır. Ancak Tesla’nın karşımıza çıkardığı ilgi çekici ve viral olan bu özellikler, otomotiv endüstrisine farklı bir bakış açısı getirmektedir. Elektrikli otomobillerin popülaritesini arttıran Tesla, otomotiv endüstrisine oldukça farklı bakış açılarını getirmeye devam etmektedir.

İkinci El Tesla İlanları 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here