Bİyel Kolu Neden Yamulur? Semptomları Nelerdir?

0
2922
Biyel Kolu Neden Yamulur?

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlardır. Otomobilleri sorunsuz bir şekilde kullanmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu noktalardan biri belki de en önemlisi yolculuk esnasında gösterge panelindeki bazı verilere dikkat etmektir. Hararet göstergesinin optimum düzeyde olması gerek yakıt tüketimi gerek se de motor sağlığı açısından çok önemlidir. Peki hararet yükselirse ne olur? Hararetin yükselmesi, motorun aşırı ısınmasına neden olur. İlk olarak conta yanar. Farkedilmez ve yolculuğa devam edilirse; biyel kolları yamulur. Daha da devam edilirse motor kırılabilir. Peki biyel kolu neden yamulur? Ve semptomları Nelerdir? Bu yazımda sizlere bu soruların cevabını vereceğim.

Biyel Kolu Neden Yamulur? Semptomları Nelerdir?

Motorun ayakta kalabilmesi için biyel kollarının güçlü ve dayanıklı olması gerekir. Yanma yükünü kaldıramayacak kadar zayıfsa, tüm basınç onu aşındırır ve şeklini bozar.

Bu, motor için çok kötü bir şey olurdu çünkü artık giriş vuruşları, egzoz vuruşları, sıkıştırma vuruşları veya güç vuruşları olmayacaktı.

Sürücüye gelince, bunun ne zaman gerçekleştiğini anlayabilecekler çünkü çok belirgin bazı semptomlar mevcut olacak. Bu semptomlardan yaygın olanlarını yazımın devamında bulabilirsiniz.

Biyel Kolu Neden Yamulur?

1) Düşük Motor Yağı

Bozuk veya arızalı bir biyel kolunuz varsa; bu durum, motorunuzun çok fazla yağ tüketmesine neden olabilir. Bu nedenle, motorunuzun her zaman düşük bir yağ seviyesine sahip olduğunu fark edebilirsiniz . Motorun rektefiye işlemi görmesi gerekir. Ayrıca yağını sık sık kontrol edip değiştirmeniz gerekir.

2) Motor Vuruntu Sesleri

Motorunuz çalışırken, ondan gelen bir vuruntu sesi duyabilirsiniz. Bu, motor hızınız arttıkça hızlanan ve tekrarlanan bir vuruntu sesi olacaktır .

Yağınız motor bileşenlerinde dolaşır ve onları yağlarsa, sesler kısa bir süre sonra kaybolabilir. Ayrıca bazı durumlarda soğukken piston kollarından gelen ses motor ısınınca kaybolabilmektedir.

3) Azaltılmış Yağ Basıncı

Kötü bir bağlantı çubuğunun, motorunuzun yağ basıncı üzerinde yıkıcı etkileri olabilir. Motorunuzda, düşük yağ basıncına sahip olduğunu size söyleyen bir yağ basıncı göstergesi olabilir . Gösterge panelinizde size de bilgi verecek bir uyarı ışığı olabilir.

Düşük yağ basıncınız varsa, bu, yağın motorda düzgün bir şekilde dolaşamayacağı anlamına gelir. Sorun hızlı bir şekilde çözülmezse bu, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.

4) Görünür Şekilde Eğilmiş veya Hasarlı Çubuk

Mevcut olabilecek diğer belirtilere bağlı olarak, bükülmüş veya hasarlı bir bağlantı çubuğunuz olduğundan şüpheleniyorsanız, durumunun ne olduğunu görmek için çubuğu görsel olarak incelemeniz gerekir.

Bu, motorunuzun sökülmesini gerektirir ki bu, yalnızca deneyimli bir teknisyenin yapması gereken bir iştir ve oldukça maliyetlidir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here