2.El Otomobil Alırken Yapılan Hatalar

0
1462
2.el otomobil alırken

Otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım aracıdır. Pandemi sebebiyle fiyatlar her ne kadar artmış olsa da bu artış otomobil almak isteyen kişileri vazgeçirmedi. Otomobil alırken bazı hatalar yapılmaktadır. Bu hatalar sonucunda birçok kişi 2. el otomobillere tövbe etmektedir. Peki yapılan bu hatalar neler? 2.El otomobil alırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Bu yazımızda sizlere; 2.El otomobil alırken yapılan hatalardan bahsedeceğiz.

2.El Otomobil Alırken Yapılan En Büyük Hata

Otomobil satın alırken yapılan hatalardan en büyüğü, aceleci davranmaktır. Birçok kişi otomobil bakmaya gittiğinde heyecana kapılır ve bazı kusurlar dikkatlerinden kaçar. Bu sebeple otomobil bakmaya tek başınıza gitmeyin. Aracı beğendiğiniz takdirde işinin ehli bir expertiz firmasına gösterin. Expertiz sonucunda açığa çıkan kusurlara bakın ve bir hesap yapın. Maliyet sizin için de uygunsa aracı satın alabilirsiniz. Peki araçlarda çıkabilecek büyük kusurlar nelerdir?

Eski Modelse Çürük Olabilir

Otomobillerde zamanla metal yorgunluğu oluşur. Zamanla kullanılan otomobillerde bazı sorunlar yüzünden çürümeler meydana gelebilir. Çürük araçların tamiri, günümüz şartlarında oldukça zordur. Kaportacılar çürük araba yapmayı sevmezler. Çünkü araç çürükse işçilik bir hayli fazla olmaktadır. Eski model bir araç almadan önce aracı detaylı bir şekilde incelemek gerekir. Otomobillerin genelde yerle temasının en fazla olduğu bölümü yani tabanı çürür. Tabanı çürük bir araç almak, sizi tüm arabalardan soğutabilir.

2.el otomobil alırken

Motor Durumu Kötü Olabilir

Otomobillerin bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Bakımları düzenli bir şekilde yapılmayan araçların özellikle motor mekanik bölümlerinde ileriye dönük büyük problemler oluşabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için aracın önceki sahibinden bakım zamanlarını öğrenmeniz gerekir.

2.el otomobil alırken

İç Döşemesi Eski Olabilir

Eski model araçların iç döşemeleri kuvvetle muhtemel kılıftır. Aracı almadan önce kılıfları söküp altına bakmanızı öneririm. Bir aracın koltukları ve iç kondisyonu kilometrenin orjinalliğini doğrular.

Yedek Parça Bulunabilirliği

Eski model bir araç aldığınızın farkındasınız. Eski model araçların motor bölümünde değiştirilmeyen tüm parçalar eskidir. Durum böyle olunca da zaman zaman arızalar oluşabilir. Bu arızalar normal olarak karşılanmalıdır. Bu sebeple alacağınız aracın yedek parçalarının kolay bulunması oldukça önemlidir. Yedek parçası bulunmayan araçları almanız ileriye dönük sıkıntı çekmenize neden olabilir.

Hemen Satılabilir Bir Araç mı?

Eski model bir araç dahi alsanız, araç ülkemiz şartlarında sık tercih edilen araçlardan biri olmalıdır. Aksi halde satmanız  bir hayli zor olacaktır. Alacağınız aracın kondisyonunun düzgün olması da satışı hızlandıracak detaylar arasındadır

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here