Akaryakıta Çifte Zam Geliyor!

0
2344
akaryakıt zam

Dünya genelinde yaşanan enerji krizleri petrol piyasasını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Bunlara Brent petrol fiyatındaki ve dövizdeki dalgalanmalar eklenince, akaryakıta fiyat artışı olarak yansıyor. Sektör kaynaklı bilgilere göre 27 Mayıs Cuma gününden itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak olan benzine 1,43 TL, motorine 1,38 TL ve otogaza 37 kuruşluk zam bekleniyor. Böylece akaryakıta çifte zam geliyor! Fiyat artışlarının ardından benzin litre fiyatının 23 lira sınırına, ve LPG ise 11 lira sınırına ulaşacağı gözüküyor.

İl İl Benzin ve Motorin Fiyatları!

akaryakıt zam

Gelen zamların ardından benzinin litre fiyatı İstanbul’da 24,29 TL’ye, Ankara ve İzmir’de 24,40 TL’ye yükseliyor. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 23,46 TL’ye, Ankara ve İzmir’de ise 23,56 TL’ye yükseliyor.

LPG’ye Zam Geldi!

akaryakıt zam

LPG’ye bugünden itibaren yapılan zamların ardından 37 kuruşluk zamlar yarından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak. LPG’nin litre fiyatı İstanbul’da 11,24 TL’den 11,61 TL’ye çıktı. İzmir’de ise LPG’nin litresi 11,18 TL’den 11,55 TL’ye çıktı. Ankara’da ise 11,48 TL’den 11,85 TL’ye yükseldi. LPG’ye gelen zamdan sonra diğer benzin ve dizel olan akaryakıta çifte zam geliyor!

EPGİS Fiyat Paylaşımı Yapmıyor!

Akaryakıttaki fiyat değişikliklerini duyuran kurum olan EPGİS, EPDK’nın suç duyurusunda bulunmasının ardından fiyat paylaşımı yaptırmayı durdurdu. Bundan dolayı güncel fiyat değişikliklerini paylaşan herhangi bir kurum kalmadı.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Akaryakıt fiyatları ise Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Akdeniz Ortak Piyasası’ndaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki hareketlilik ile hesaplanır. Bu hesaplama sonucunda fiyatlar şehirler ve şirketlere göre değişiklik gösterebilir.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here