Volvo XC90’ın piyasada özellikleri ve güvenlik sistemi ile anıldığını ve bu sayede ailelerin tercih etmekten büyük bir mutluluk duyduğu SUV olduğunu biliyoruz. Bu SUV’yi kaliteli yapan ve adını Dünyada sıkça duymamıza neden olan özellikleri mevcuttur.

Piyasada ailenizi ve eşyalarını taşıyabilen daha büyük SUV’lar olabilir ama Volvo onu mükemmel bir aile yolculuğu aracı yapan beş muhteşem özelliğe sahiptir. Bugün Volvo XC90’ın en iyi 5 özelliğini inceleyerek neden tercih edildiğine dair tespitler yapacağız. Okumaya devam edin.

Elektrikli XC90

Volvo XC90'ın

Volvo, XC90’a üç motor seçeneği sunuyor: T5, T6 ve hibrid T8. Bu etkileyici SUV’de bir çift şarjlı dört silindirli bir elektrik motoru sunmak için 400 beygir gücü ve 472 Nm tork sekiz vitesli şanzıman ile e-AWD özelliği bulunuyor.

Bu, sizi yolda sessiz ve hızlı olmanızı sağlayan bir geçiş gücü türüdür. Volvo XC90’ın lüks bir SUV olması performans olarak da iyi şeyler beklememize neden oluyor. Bu SUV sedan veya daha küçük otomobillerin bile ulaşamayacağı bir emisyon değeri barındırıyor.

Güç modu ile hem yanmalı motor hem de elektrik motorun gücünü, AWD ile dört tekerlekten çekiş özelliğini, Depolama ile akünün şarjda olduğu durumlarda dondurma ve daha sonra kullanma fırsatı verme özelliğini kullanabiliyoruz.

Bir İsveç Masajı

xc

Bir araba koltuğu ne kadar rahat olursa olsun, belirli bir saat sonra rahatsızlık hissettiğimiz için sürekli olarak hareket etme eğiliminde oluruz. Ancak Volvo XC90’ın böyle bir sorunu yok. İsveçli otomobil üreticisinin masaj fonksiyonu sizi koltukta daha uzun süre tutma amacı ile tasarlanmıştır.

3.100 Dolarlık Lüks Paketin bir parçası olarak koltuk kaplamada bulunan Volvo’nun masaj koltukları şimdiye kadar test edilen en iyi koltuklar arasında yer alıyor. Ne yazık ki, bu masaj koltukları sadece arka koltukta mevcut. Ebeveynler çocuklarını kıskanabilir.

Sürüş Sistemleri

Rahat masaj koltuğunuzda dinlenirken, XC90, gelişmiş Aktif Güvenlik Teknolojisine sahip Pilot Assist paketiyle daha da yumuşak ve konforlu kalmanıza yardımcı olacaktır. Pilot Assist güvenlik özelliklerinden en önemlisi adaptif cruise control ve şerit takip sistemi daha konforlu sürüşün kapılarını açıyor.

Temkinli olmak adına direksiyon üzerinde ellerinizi tutmak zorunda kalacaksınız ancak sistem size bu sürüşü çok daha az hissettirecektir. Pilot Assist, SuperCruise ve Autopilot ile en iyi yarı otonom sistemlerden biri olarak yüksek sıralarda yer almaktadır.

Geniş Saklama Alanları

Uzun bir aile gezisine çıktıysanız bulunduğunuz araçta çok geniş saklama alanlarının olmasını istersiniz. Şanslısınız çünkü Volvo XC90’nın bu konuda çok zengin olduğunu söyleyebiliriz. Volvo XC90’nın koltuk sayısı 6-7 civarlarında olmasına rağmen her koltuk arasında 37inç diz mesafesi sunması bu SUV’i özel kılıyor.

XC90 iç hacminin yansıması bagaj bölümünde de gerçekleşiyor ve model bu bölgede de size geniş bir saklama alanı sunuyor.

En İyi Stereo Hoparlöre Sahip

Volvo XC90’nın lüks SUV sınıfında en iyi stereo hoparlörlere sahip olduğunu biliyor muydunuz? Volvo’nun Bowers & Wilkins premium sesi şimdiye kadar test edilen ve en sevilen ses sistemlerinden biridir. XC90, B & W sistemini tercih ederek 1.400 watt ile 19 hoparlörlerden oluşan bir akustik ortam sunuyor. Evinizde dinlediğiniz bir müziğin çok daha kaliteli halini Volvo XC90’nın içinde dinleyebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here