Silecek Seçimi Yapmak!

Otomobil teknolojileri her ne kadar gelişse de otomobillerde kullanılan bazı parçalar değişmiyor. Bu parçalardan biri de camları silme görevini yerine getiren silecekler. Günümüzde her otomobilin ”vazgeçilmez parçası” diyebileceğimiz silecekler, yağışlı havalarda sürücülerin görüşünü kaybetmeden, güvenle seyahat etmelerini sağlıyor. Sedan karosere sahip araçlarda sadece ön camda kullanılan silecek takımları, hatchback, station wagon ve SUV tipi araçlarda arka camda da kullanılabiliyor. Sileceklerin otomobiller üzerindeki kullanımı genellikle ön camda 2 parça şeklinde gerçekleşiyor. Bazı otomobillerde ise tek uzun parça silecek kullanımı görülebiliyor. Ticari araçlarda ise farklı silecek kullanımları görüyoruz. Özellikle otobüs, kamyon ve çekici modellerinde ön camın üstüne konumlandırılmış şekilde veya 3 ayrı parça şeklinde silecek kullanımları görmek mümkün. İster binek, ister ticari olsun günümüz araçlarının hepsinde silecek kullanımı mevcut. Peki bu sileceklerin değişimi nasıl yapılmalı? Silecek seçimi sırasında pahalı ürünler mi yoksa ucuz ürünler mi tercih edilmeli? İnceleyelim.

silecek seçimi

Silecek Değişimi Neden Yapılır?

Silecekler araçlardaki yıpranan parçalardandır. Kullanıma bağlı olarak belirli bir süre içerisinde özelliklerini kaybederler. Fabrika çıkışında takılan sileceklerin ortalama olarak 2 sene içerisinde özelliğini kaybettiğini söyleyebiliriz. Silecekler üzerindeki kauçuk malzemenin farklı hava koşullarında cam üzerinde yaptığı sürtünme, silecek takımlarının eskimesine ve zamanla özelliğini kaybetmesine sebep olur. Bu nedenle sileceklerin yenileriyle değiştirilmeleri gerekir.

arka silecek seçimi

Silecek Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Silecekler yaz aylarının bitmesine yakın kontrol edilmelidir. Çoğunlukla yağışlı geçen sonbahar aylarına eskiyen silecekler ile girmek sürüş performansını ve güvenliğini doğrudan etkileyecektir. Silme işlemini yaparken ses çıkartıyor ve camın silinen bölgesinde su lekeleri bırakıyor ise sileceğin değiştirilmesi gerekir. Silecekler, araçların marka ve modeline göre değişiklik gösterebilirler. Aracınıza uygun sileceği kullanmak için aracınızın markasına ve modeline göre silecek satın almalısınız.

silecek seçimi

Pahalı Silecek mi? Ucuz Silecek mi? Hangisi Tercih Edilmeli?

Silecek satın alırken birçok farklı markanın ürünü ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu ürünlerin bazılarının fiyatı çok yüksekken bazıları ise ekonomik olacaktır. Bosch markasına ait silecekler genellikle piyasadaki pahalı sileceklerdir. Öte yandan Inwells’in ürünleri Bosch’a nazaran daha ucuzdur. Silecek tercihi yaparken şunu bilmenizde fayda var. Sileceğiniz ne kadar kaliteli ve pahalı olursa olsun ülkemizin sert değişen iklim koşulları içerisinde yıpranacaktır. 1 yıl boyunca çok soğuk ve çok sıcak havalara maruz kalan silecekler, özelliklerini kaybederler. Bu durumda satın alacağınız sileceği en fazla 2 sene kullanabileceğinizi unutmayın. Ayrıca boyutları uygun silecek satın aldığınızda aşağı yukarı her markanın sileceği size beklediğiniz performansı verecektir. Bu yüzden de çok pahalı ürünler almanıza gerek yok. Cebinize uygun bir silecek takımı alarak güvenle sürüş yapabilirsiniz.

İkinci el otomobil ilanları

Far Matlaşması Nedir? Farlar Neden Matlaşır?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here