Hyundai Elantra sedan pazarında unutulmaz modeller arasında olmayı her zaman başarmış ve giderek kendisini geliştiren bir model olmuştur. 2021 Hyundai Elantra ve 2021 Hyundai Elantra Hibrid versiyonları ile piyasada söz sahibi olmak istemeleri kendilerine olan güveni apaçık ortaya koyuyor.

Ürettiği otomobillerde genellikle sportif çizgiler kullanan Hyundai yeni nesil Elantra modelinde tasarım olarak çok daha etkileyici bir model ortaya koymuş.

Elantra yedinci nesil SUV’lar ve crossover’ların satış grafiklerini alt üst ettiği bir dönemde üretiliyor ancak Hyundai tamamen yeni model sedan lehine stratejik atılımlar yapacağına inanıyor. Hyundai görünüşte markasının kalite olarak gövde gösterisi yaptığı modellerden biri olan Elantra modeli ile çoğu dalda kendi sınıfının korkulan modeli olmayı başardı. İşte 2021 Elantra hakkında bilmeniz gereken 5 şey.

Harika Görünüyor

Hyundai Elantra

Hyundai yeni Elantra görünümünü tanımlamak için Parametrik dinamikleri terimini kullanır. Luc Donckerwolke, şirketin baş tasarım görevlisi, o cesur, dört kapılı coupe’a bakmak için yeni bir tasarım dili istedi. Bu sayede taze, estetik alışılmadık çizgiler ile otomotiv tasarımındaki tabuları yıkmak adına bir değişim yarattı. Yeni Elantra müşterilerinden güçlü bir duygusal tepki almak için geometrik kristaller ve bölünmüş vücut yüzeyleri gibi görünen dış tasarımı ile harika görünüyor.

Bu yeni görünümü oluşturmak için, Hyundai Elantra eski tasarım dilini tekrar gözden geçirmek ve bazı ayarlamalar yapmak zorunda kaldı. Bu yeni model eski modele göre 2.2 inç daha uzun, 1 inç daha geniş. Sonuç olarak eski  Elantradan çok daha agresif bir tasarıma sahip.

Yeni Motor ve Hibrid Versiyonu

Standart Elantra 2.0-litre MPI Atkinson Döngüsü yaratan dört silindirli 147 beygir gücü ve 132 Nm tork üreten motor ile desteklenmektedir. Bu güç Hyundai’nin aslında bir CVT  olan “akıllı değişken şanzıman” dediği sistem ile ön tekerleklere yönlendirilir. Yakıt ekonomisi sınıf lideri olduğu tahmin edilmektedir.

Elantra Hybrid üretmek için bir elektrik motoru ile eşleştirilmiş daha küçük bir 1.6-litre motor kullanır ve139 hp güç 195 Nm tork üretir. Hyundai, Elantra modelinde IVT kullanmak yerine, hibrid model için daha ilgi çekici bir sürüş deneyimi sunmak için altı vitesli çift debriyaj kullanır.

İç Tasarımda Lider

hyundai elantra

Hyundai iç tasarımda orta konsola kapıdan daha geniş yer ayırmış gibi görünüyor. Kabin; ince hava delikleri, 64 renkli iç aydınlatması, sürücü odaklı düzen ve yüksek orta konsol gibi benzersiz dokunuşlar ile doludur. Orta merkezde, sınıf lideri 10.25-inç dokunmatik bilgi-eğlence sistemi gösterge panelinde de buna benzer büyüklükte sürücü bilgi ekranı bulunuyor.

Teknolojik Donanım

Devasa ekranlar Elantra’daki yeni teknolojinin tek yansıması değil. Hyundai kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere gelişmiş özellikler ile elantra modelini donattı. Qi kablosuz şarj, Bose Premium Ses sistemi, ses tanıma ve dijital anahtar diğer teknolojik özellikler arasında yer alıyor.

SmartSense Safety, ileri çarpışmadan kaçınma, şeritte tutma yardımı, şerit takip sistemi, yüksek ışın yardımı ve sürücü dikkat uyarısı gibi özelliklerle standart olarak sunulur. İsteğe bağlı güvenlik ekipmanları da kör nokta izleme, akıllı seyir kontrolü ve otoyol sürüş asistanı olarak belirlenmiştir.

Eskisinden Daha Büyük

Dış tasarımda yapılan tüm değişiklikler büyük ölçüde iç hacmi etkilemedi. Araba şimdi ön ve arka da koltuk başlığı aynı yüzey alanına sahip gibi dursa da daha fazla yer kaplıyor. Ön tarafta diz mesafesi hemen hemen aynıdır görünüyor ancak arka koltukta eski Hyundai Elantra modeline zıt olarak 38 inç gibi daha geniş bir diz mesafesi sunuluyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here