Önceki BMW X5 ve X6, BMW’nin güncellemesini atlayıp SUV’ları yeni nesil modellerine geçirmeye karar verdi. Bundan sonra alışılmadık derecede kısa bir raf ömrüne sahipti. Alman lüks markası, G05’e ve G06’ya Life Cycle Impulse uygulayarak çalışma tarzına geri dönecek. Kaynaklar, makyajlı 2023 BMW X5 ve X6’nın Şubat 2023’te çevrimiçi olarak prömiyer yapacağını söylüyor. 2023 BMW X5 ve X6’nın muhtemelen 2024 Model Yılı kapsamında satılacak.

Yakalanan casus fotoğraflarında 2023 BMW X5 değişikliklerle geldiğini görüyoruz.

Yeni S68 Motoru

2023 BMW X5

Daha da iyisi, M Performance ve M türevleri de kabaca iki ay sonra tanıtımı gerçekleşecek. Daha küçük M modeli, “M50i” lakabını “M60i” lehine kaybedecek ve M tarafından da kullanımda olan BMW’nin yeni S68 motoruna geçecek. Selefi gibi çift turbo 4,4 litrelik bir V8 olan yeni geliştirilen benzinli motor, 48V hafif hibrit teknolojisine sahip ve daha büyük X7 M60i ile XM ve 760i’de zaten mevcuttu.

Bununla birlikte, daha güçlü bir plug-in hibrit aktarma organı ile birlikte geliyor. Yani daha temiz benzinli ve dizel motorlar bekliyoruz. Kısa süre önce Avrupa sipariş sisteminde, özellikle Belçika’da bir X5 xDrive50e’nin varlığı gündem olmuştu. PHEV için toplam 490 beygir gücü, daha yüksek elektrik menzili bekliyoruz. Ayrıca daha yüksek bir fiyat etiketi bekliyoruz. LCI öncesi modellerde olduğu gibi, elektrikli aktarma organları yalnızca 2023 BMW X5 için mevcut olacak.

Hafif Tasarım Değişiklikleri

Çok sayıda casus fotoğrafı, BMW’nin tasarım açısından çok değişikliğe gitmeyeceğini gösterdi. Daha ince ve daha keskin görüntü tek parça farlarla çevrili normal ızgaralarla karşımızda. Arka farlar için yeni LED grafikleri de yer alıyor. Ancak X7 LCI’da gördüğümüz gibi arka kısımdaki değişiklikler dikkat çekmeyecek.

Tam boy SUV’da olduğu gibi, daha küçük olan 2023 BMW X5 ve X6’nın içinde çarpıcı değişiklikler olacak. Bunlar, 14,9 inç dokunmatik ekranla birlikte 12,3 inç dijital gösterge paneli için süslü kavisli cama sahip yeni nesil iDrive’ı almak için sıradaki modeller.

BMW, güncel X5 ve X6 ikilisinin üretimine Nisan 2023’te başlayacak. Bu nedenle ilk teslimatların bahar bitmeden olmasını bekliyoruz. İleride, tamamen elektrikli versiyonlar, iX5 ve iX6’yı göreceğimiz sonraki nesle kadar gelmeyecek. Bununla birlikte, söylentilere göre, ilk olarak 2025’te daha küçük iX3’te göreceğimiz son derece heyecanlandırıcı Neue Klasse’yi kullanmak yerine CLAR tabanlı elektrikli araçlar olacaklar.

BMW Fiyat Listesi 2022 (Aylık Güncellenir)

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here