2023 Jeep Compass, 2.4 litrelik dört silindirli motorun yerine turbo şarjlı 2.0 litrelik yeni bir motor güncellemesi ile gelecek.

2023 Jeep Compass Hakkında

Jeep Compass yeni modeliyle iç mekanda ve dış tasarımda pek çok yenilik ile beraber geliyor. Bunlardan belki de en önemlisi motor güncellemesi. 2023 Compass yeni bir aktarma organı ve standart dört tekerden çekiş ile birlikte gelecek.

Jeep, Compass de 200 beygir gücünde turbo şarjlı 2 litrelik dört silindirli bir motora yer vermiş. Bunun yanı otomatik sekiz vites yer alacak.

İç mekanda ise bizleri standart olarak dokunmatik 8.4 inç boyutunda bir ekran karşılıyor. Ayrıca 10.1 inç boyutunda bir ekran da isteğe bağlı seçilebiliyor. Araçta doğal ses tanıma ve navigasyon da yer alıyor.

Bunun yanı sıra kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay de mevcut. İç kısım gayet rahat ve işlevsel.

Dört yetişkin yolcu için geniş bir alana sahip. Arka koltuklar da bacak desteği yer alıyor. Bu sayede yolcular rahat bir yolculuk yapma imkanına sahip olacak.

2023 model yılı için yapılan diğer değişiklik ise alt donanım paketleri için jantlar. 17 inçlik jantların yanı sıra standart donanım ek sürücü yardım özelliklerine sahip olacak.

Compass Modeline Gelecek Motor Güncellemesi

Jeep, Compass SUV modelinin resmi olarak teknik detaylarını açıkladı. Buna göre Jeep yeni Compass’in güç çıkışının arttırmak istiyor.

Compass dört silindirli, turbo şarjlı 2 litrelik bir motor güncellemesi ile gelecek. Bu motor araca 200 beygir gücü sağlayacak. Motorun tork değeri ise 299 nm. Önce ki model Compass de 2.4 litrelik dört silindirli bir motor yer alıyordu. Bu motor araca 177 beygir gücü sağlıyordu. Bu da yeni modelde beygir gücünün arttığını bizlere gösteriyor.

Yeni Compass de sekiz ileri otomatik şanzıman standart olarak geliyor.

2023 Jeep Compass Fiyatı

Yeni Compass farklı donanım seviyelerinde farklı fiyat seçenekleri ile geliyor. Compass’in Sport modeli 31.590 dolardan başlıyor. Bu en alt donanım seviyesine sahip versiyon.

Latitude versiyonu 33.890 dolarken, Altitude versiyonunun fiyatı 36.180 dolar. Bunun yanı sıra ayrıca arazi odaklı Trailhawk versiyonu ise 37.340 dolardan başlıyor.

Limited versiyonu 37.585, Red Edition versiyonu 39.530 ve High Altitude versiyonu ise 40.340 dolar.

Yeni Compass, 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasalarda olacak. Ancak şu an için modelin Türkiye de satışa çıkıp çıkmayacağı ve fiyatı belli değil.

Sıfır KM Jeep Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here