2022 Mazda 2, En Yeni Avrupalı

12022 MAZDA 2, AVRUPA’DA

İki Japon Markası Toyota ve Mazda elbirliği ile 2022 Mazda2’yi ortaya koydu. Hibrit motor özelliği ile dikkat çeken 2022 Mazda2, Mazda’nın ilk tam Hibrit otomobili olma özelliğini yaşıyor ve Avrupa’da otomobil severlerin beğenisine sunulacak. Planlanan zaman dilimi ise 2022 yılının ilkbaharı.

Mazda, 2022 yılında Avrupa’da piyasaya sürmeyi planladığı hatchback modeli Mazda2’yi görücüye çıkardı. B Segment bu otomobil, Toyota Yaris ’in yeniden markalandırılmış versiyonu pozisyonunda.

2Hatchback Model Otomobil Özellikleri Nelerdir?

3 ya da 5 kapısı olan 4 veya daha fazla oturma yeri bulunan otomobillerdir ve genellikle arka koltuklar yatırılabilir özelliğe sahiptir. Bagaj uzantısı olmayan bu nedenle de arka tarafı düz olarak yere inen araçlardır ve bagaj kapısı da tamamen açılabilir şekildedir.

Daha kısa ve kolay olması açısından kelime HB olarak da kullanılıyor. Ayrıca yuvarlak hatlı ve sportif tasarıma sahiptirler.

32022 MAZDA 2’nin Tasarımı Toyota Yaris İle Tamamen Aynı

Otomobil Sektörü, “rebadging” yani “yeniden markalandırma” konseptine aşina. Pek çok model ve marka maliyeti aşağı çekmek için bu çözümü uyguluyor. Mazda’nın Avrupa’dan çekileceği yönünde bir algı söz konusu iken, Mazda diğer bir Japon otomobil üreticisi Toyota ile iş birliği yaparak “Yaris”i kendi modeli haline getirdi. Ve Avrupa’da 2022 yılının ilkbaharında Mazda severler ile buluşacak.

Aracın genel tasarımı ile ilgili söylenecek tek şey var: Piyasadaki diğer B Segment Hatcbackler gibi görünüyor!

42022 Mazda 2 Dikkat Çeken Özelliklerine Bakalım:

Mazda2, LED far tasarımı ve iri sayılabilecek ızgaralarıyla imza bir görüntüye sahip. Aracın iç kısmı minimal çizgilerle tasarlanmış: küçük bir gösterge ekranı ve yine küçük bir multimedya ekranı bulunuyor. Mazda2 genel olarak da küçük bir yapıda…

Araç, şehir yaşantısı için çok uyumlu. Özellikle 1,5 litrelik atmosferik motoru, Mazda2’ye 91 beygir güç sunuyor. Ayrıca Hibrit sistemi de bu motor gücüne eklenince 114 beygir gücünde bir Mazda2 karşımıza çıkıyor. Hibrit sistemi kendi kendini şarj edebildiği için yakıt tüketimini de oldukça aşağı çekiyor.

Mazda2, 9.7 saniyede 100km/s hıza ulaşabiliyor.

İkinci El Mazda 2 İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

2022 Mazda 2

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here