Ana Sayfa Danışman Araç İçinde Telefonla Konuşmak Tehlikeli Mi?

Araç İçinde Telefonla Konuşmak Tehlikeli Mi?

1
2446

Bir şekilde günlük hayat içerisinde hepimiz araç kullanırken telefonla konuşmak durumunda kalabiliyoruz. Bu durumun son derece tehlikeli olduğunun farkında mıyız?

Bugün sizler için araç içerisinde nasıl telefonla konuşmak doğru bu konu hakkında yaptığımız derlemeyi paylaşmak istiyoruz.

Özellikle sürüş güvenliği anlamında, araç ile seyir halinde iken telefonla konuşmak çok büyük bir dikkat dağıtıcıdır. Özellikle bu konuda farkındalık yaratmak isteriz.

Peki, dikkatimiz dağılmadan nasıl telefonla konuşabiliriz ?

Cevap : Teknoloji ile !

1 Telefon Konuşması İçin Teknolojinin Nimetlerinden Faydalanın !

Eğer kullandığınız araç yeni ise bu opsiyon standart olarak bulunuyordur. Eğer yok ise bu konuda üretilmiş birçok çözüm var.

Eski Bmw marka araçlarda hatırlar mısınız ? kocaman kablolu telefonlar olurdu. Aynı şey Opel marka araçlarda da olurdu. Kocaman kablolu bir telefona sim kart takarak araç içinde telefonla konuşabilirdiniz.

Peki Bugün Nasıl Oluyor ?

Artık çok daha güvenli ve kolay bir şekilde , aynı zamanda ceza yeme riski olmadan araç içinde telefonla konuşabilirsiniz.

Telefonunuzu, araç multimedya sistemine bluetooth ile entegre edebilir. Mesaj gönderebilir gelen aramaları cevaplayabilir ve arama başlatabilirsiniz.

Telefonunuzu kaydettikten sonra , her aracınızı kullandığınızda otomatik olarak telefon aracınızın Bluetooth sistemine bağlanır böylece iki elinizle direksiyonu tutarken telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

Bu en son teknolojilerden birisidir. Eğer bu sistem aracınızda yok ise ama, AUX bağlantılı bir teybiniz var ise , aux  kablosu edinerek telefonunuzu aracınızın müzik sistemine bağlayabilirsiniz.

Aux bağlantılı bir teybiniz de mi yok. Olsun ! O zamanda devreye, FM transmitter giriyor.

İnternet üzerinden rahatlıkla temin edebileceğiniz bu parça ile radyo frekansı üzerinden bağlantı kurup telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

Bu anlattığımız bağlantı yollarının hepsinde aynı zamanda, telefonunuz üzerinden müzik te dinleyebilirsiniz.

2 Telefonla Konuşmak Zorundaysanız, Tehlike Yaratmadan Konuşun!

Bir iş insanı veya bir uzun yol şoförü olabilirsiniz.

Uzun saatler boyunca araç içinde bulunuyor olabilirsiniz veya gün içerisinde konuşma trafiği yüksek bir işte çalışıyor ve aynı zamanda yolculuk etme zorunluğu içindeyseniz, anlattığımız sistemlerden birini mutlaka edinin.

Eğer hiçbiri yok ise kulaklık kullanın eğer kulaklıkta yok ise sağa çekin konuşmanızı yapın ve yolculuğunuza devam edin.

Unutmayın ki hiçbir konuşma sizin ve trafikteki diğer herkesin hayatından önemli değildir.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Tekerinize taş değmesin.

 

 

1 YORUM

  1. Cenk Burak
    görüyorum böyle kişileri trafikte şeritlerinde gidemiyorlar gerçekten güzel bir içerik olmuş umarım farkındalık oluşturur da insanlar daha dikkatli olur.