Otomobillerde Bluetooth Ne İşe Yarar?

0
11096

Otomobilinizde konforu arttırmanın en keyifli seçeneklerinden biri olan bluetooth nedir, otomobillerde bluetooth ne amaçla kullanılır, bluetooth alırken nelere dikkat etmelisiniz arabam.com olarak biraz açıklamak istedik.

Otomobillerde Bluetooth

Araç için Bluetooth teknolojisi, özellikle uzun saatleri trafikte geçenler için mükemmel bir konfor aracıdır. Bu teknolojik ürün, akıllı telefonunuzla arabanız arasında bağ kurarak size güvenli sürüş ve bazı konfor ayrıcalıkları sağlar. Bluetooth kullanım alanları aslında “Bluetooth nedir” sorusunu da yanıtlıyor.

otomobillerde bluetooth

Cep Telefonuyla Eller Serbest Konuşmak: Cep telefonları 1990’lardan beri pek çok trafik kazasına sebep oldu ve olmaya devam ediyor. Söz konusu kazalarda, çalan telefonun ekranına bakmak, tek elle telefonu kulağa dayamak, sosyal medya hesapları arasında gezinirken gözünü trafikten ayırmak gibi çok tehlikeli davranışların önemli bir etkisi var. Bluetooth teknolojisi telefonunuzun ekranına bakmak zorunda kalmadan ve ellerinizi kullanmadan onu kumanda etmenizi sağlayarak güvenli sürüş konforu sunar. Bluetooth araç kitlerinin özellikle araba kullanırken telefonla konuşmak zorunda kalanlar için çok önemli bir güvenlik tedbiri sunduğunu söyleyebiliriz.

Eller Serbest Navigasyon: Bluetooth araç kitlerinin bir diğer kullanım alanı da özellikle İstanbul trafiğinde ve karmaşasında çok ihtiyaç duyacağınız navigasyon uygulamasının sesini araç içine verebiliyor olması nedeniyle eller serbest navigasyon kullanımıdır.

otomobillerde bluetooth

Telefonundaki Müzik Arabanda: Araç için bluetooth kullanarak cep telefonunuzdaki kayıtlı müziği de arabanızın içinde dinleyebilirsiniz. Bu açıdan da size tek yerde depolama konforu sunar.

Bluetooth Araç Kiti Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Ses çıkış sisteminin kalitesine dikkat etmek gerekir. Zira, ses pürüzsüz ve net bir biçimde çıkmıyorsa Bluetooth istenen sonucu sunamaz.

Bazı Bluetooth araç kitlerinin ses çıkış ve ses veriş kalitesinde ortam gürültüsünü absorbe etme teknolojisi vardır. Bu da araç kullanırken rahat bir biçimde karşı tarafı duymanızı ve onun da sizi anlamasını sağlar. Gürültüyü izole edebilen Bluetooth ürünlerini tercih etmeniz bu açıdan önemlidir.

Kolay montaj yapılabilen Bluetooth araç kitlerini tercih etmek de önemlidir. Böylece aracın uygun bölümüne düzgün bir biçimde yerleştirerek konforlu bir biçimde kullanabilirsiniz.

Sesle kontrol edebileceğiniz cihazları tercih ederek eller serbest konforunu yaşayabilirsiniz.

Araç bluetooth kiti alırken cep telefonunuzla eşleşip eşleşmediğini kontrol etmeniz önerilir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here