Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü

0
8612

Yeni Volkswagen Caddy’de tasarımdan yürüyen aksama birçok değişiklik var. Anahtarsız giriş, panaromik cam tavan, Yeni arka süspansiyon bunlardan bazıları. Yeni Volkswagen Caddy hakkında detaylar yazımızın devamında. Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü.

Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü

Tasarım

Gelecekten gelmiş tasarım diliyle Yeni Caddy, sınıfındaki otomobillerden çok farklı. %100 Yeni %100 Caddy sloganı ile satışa sunulan Caddy’nin ön tasarımında bulunan en büyük yenilik, ön tampon tasarımıdır. Volkswagen, elektrikli araçlarındaki tasarım dilini burada da kullanmış. Tamponun alt bölümünün siyah veya krom detaylar kullanılmadan; doğrudan gövde rengine sahip olması alışılmışın dışında olsa da, araca hoş bir görünüm kazandırmış. Yeni panjurun üzerinde bulunan krom detaylar, farların içerisine doğru devam ediyor. Ayrıca panjur üzerinde Volkswagen’in yeni logosu bulunuyor. Sis farları, led teknolojisine sahip farların içerisinde konumlanmış.

Yeni Volkswagen Caddy’nin paket isimleri de değişti. İmpression, life ve Style. Test aracı, led farları ve 17 inç’lik jantlarından da anlaşılabileceği gibi Style donanım paketine sahip. Kapı altlarındaki detaylar ve tavan raylarını da bu donanım paketinde bulunuyor.

Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü
Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü

Arka Tasarım

Caddy’nin arka tasarımı da tamamen yenilenmiş. Led stop lambaları, yüksek ve kenarda bulunan yapısıyla aracı daha kaslı göstermiş. Bagaj kapağında büyük bir cam kullanılmış. Cam üzerine konumlandırılmış Volkswagen logosu da aracı, karşıdan gören birinin odak noktası haline getiriyor. Logonun alt bölümünde konumlandırılmış silecek kolu ilk bakışta ” Nasıl çalışıyor acaba ? ” sorusunu akıllara getirse de logonun üst bölümünde oldukça iyi çalışıyor.

Bagaj

Volkswagen Caddy diğer tüm hafif ticariler gibi büyük bir bagaj kapağına sahip. Ancak bagaj kapağındaki cam, bagajdan bağımsız olarak açılmıyor. Caddy, 1213 litrelik yükleme alanına sahip. Bagaj zemininin halıya sahip olması oldukça iyi düşünülmüş detaylardan, ancak aracı ticari amaçla kullanacaklar araca uygun bir bagaj havuzu almalıdır.

Bagaj kapağında bulunan 2 adet aydınlatma da gayet kullanışlı, bagaj kapağının döşemesi klasik hafif ticari araçlarda bulunan tarzda ve sade bir yapıda tasarlanmış.

Bagaj kapağını kapatmak için düşünülmüş tutamak, kısa boyluların da kolay bir şekilde kapatabileceği şekilde tasarlanmış. Normal şartlarda hafif ticari sınıfında bagaj kapağının sert kapatılması gerekse de Yeni Caddy’nin bagaj kapağı vakum sistemine sahip.

Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü

Arka Koltuk

Kayar kapılar kolay bir şekilde açılıp kapanabiliyor. Kayar kapılar için vakum sistemi opsiyon olarak sunulmuş. Test aracında da bu opsiyon mevcut.

Caddy’nin arka yaşam alanında 5 parmaklık bir diz mesafesi var. Baş mesafesi ise bir karıştan daha büyük. Baş mesafesinin fazla olması araca muazzam bir ferahlık katmış.

Kayar kapıların ne yazık ki camları açılmıyor. Caddy bu noktada rakiplerinden arkasında kalmış. Koltukların arkasında tepsiler bulunuyor. Ayrıca orta konsolun arka bölümünde 2 adet USB type C çıkışı da iyi düşünülmüş. Bunun dışında Type C soketlerin alt bölümünde 220 v güç çıkışı mevcut. Tabi bu en üst donanım paketinde bulunuyor.

Arka Koltuğun sırt bölümünün diklik ayarı yapılabiliyor. Isofix bağlantıları fermuarlı yapıda tasarlanmış. Arka kapılardaki bölümler de eşya koymak için gayet kullanışlı olarak tasarlanmış.

Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü

Kokpit

Yeni Volkswagen Caddy’de anahtarsız giriş var. Golf 8’de görmüş olduğumuz anahtarın aynısı bu araçta da kullanılıyor. MQB platformunda bulunan Caddy’nin içerisine binildiğinde Volkswagen Grubunun yeni tasarım dilini direkt olarak görüyoruz. Araçta dikkatleri ilk çeken, vites kolu olmamasıdır. Araçta bulunan vites seçici tuş, MQB platformunun bir getirisidir. Kokpitin sol köşesinde bulunan far kumandası oldukça kaliteli hissettiriyor. Style ve Life paket ile birlikte 8.25 inç boyutunda bir multimedya kullanıcısını karşılıyor. Ancak impression donanım paketlerinde 6.5 inç boyutunda bir ekran mevcut. Ayrıca opsiyon olarak 10 inç boyutunda bir multimedya ekranı da tercih edilebiliyor. Klima ve araç ayarlamaları multimedya ekranından sağlanabiliyor. Klima için konsol bölümüne kısayol tuşu koyulmuş olması da ergonomik açıdan iyi olmuş. 10 inç boyutundaki gösterge tablosu gerek kullanışlılık gerekse de görünüm açısından çok iyi. Malzeme hissiyatı ise hafif ticari araçlardan bildiğimiz sert plastiklerden oluşuyor. Araç eşya gözleri açısından çok zengin olmasa da gayet yeterlidir. Aynı şekilde bardaklıklar da iyi düşünülmüş. Orta boyutlu bir torpido ve kapı gözleri de kullanım açısından yeterlidir.

Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan direksiyonun sol bölümünde hız sabitleyici ve güvenlik donanımları, diğer tarafta ise yol bilgisayarının kontrolü gerçekleştirilebiliyor.

Sürüş

Volkswagen Caddy MQB platformunda üretilmeye başlandı. Bu platformun araca kazandırdığı en büyük yenilik arka süspansiyon sistemidir. Eski Caddy’ler makas sistemine sahipti. Yeni Caddy’de helezon yaylar kullanılıyor. Konfor anlamında oldukça yerinde bir yenilik olduğu söylenebilir. Konfor dışında araç çok iyi bir yol tutuşuna da sahiptir. 2.0 litrelik yeni motoru ile Yeni Caddy, 122hp’lik güç ve 320 Nm tork değerlerine sahiptir. Motor eski caddy’lerde bulunan motorun yenilenmiş versiyonu değil, komple yeni bir motor. Bu motor, 7 ileri çift kavramalı DSG şanzıman ile kombinlenmiştir. Yeni şanzıman ile birlikte vites kolu bulunmuyor. Bunun yerine seçici bulunuyor. Vites seçicisinden vites düşürmek veya yükseltmek mümkün değil. Bu sebeple direksiyonun arka bölümünde bulunan vites kulakçıkları DSG şanzımana sahip modellerde standart olarak sunulmuş. Aracın 320 Nm tork değeri sürüş keyfini inanılmaz hale getiriyor. Yakıt tüketim fabrika verileri ortalama 4.7 litre olarak belirtilmiştir. Motor şanzıman uyumunun ne kadar iyi olduğunu yakıt tüketim ve hızlanma değerlerinden anlaşılabiliyor.

0 KM Volkswagen Caddy Fiyatları

2.El Volkswagen Caddy İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here