2017 Citroen Grand Picasso 1.6 HDİ EAT6 Detaylı İnceleme

0
8388

Citroen modelleri, her zaman iddialı tasarımlarıyla öne çıkmıştır. Tasarım konusunda en cesur markalardan olan Citroen, neredeyse konsept halden seri üretime geçirdiği modellerle bilinir. Citroen marka araç ilanlarına bir kaç dakika göz gezdirmek bile bunu anlamaya yeter.

Markanın ülkemizdeki en büyük aracı olan yeni C4 Grand Picasso da ilk bakışta sanki bir konsept gibi duruyor. Özellikle test aracındaki gibi iddialı bir mavi renk tercih edildiğinde C4 Grand Picasso tasarımı ile dikkat çekme konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamıyor.

Aracın önünü boydan boya kaplayan ızgara ve ona entegre edilmiş Citroen logosu tüm dikkatleri üzerine çekerken köşelere konumlandırılan gündüz farları da ortaya şık ve teknolojik bir yüz çıkmasını sağlamış. Gündüz farlarının altındaki nispeten büyük mercekli farlar ise ona karakterli bir yüz ifadesi kazandırmış. Büyük ön tamponun ortasında konumlandırılan plaka ise normal şartlar altında kötü bir görüntü oluşturabilirdi ancak altındaki ızgara ile uyumlu havalandırma kanalları sayesinde bütünlüğü tamamlamış.

Aracın arka tasarımında ise önle tezat oluşturacak şekilde adeta bir dönemin popüler uygulaması olan şeffaf stoplar adapte edilmiş. Tunerların bir dönem favorisi olan Citroen bu detayla hala sportiflikten ödün vermediğini de gösteriyor. Aracın iki renkli gövde yapısı sayesinde şıklığı artarken ortaya çıkan kontrast sayesinde de dinamik bir tablo çizilmiş.

İç Mekan

C4 ile başlayan ve daha sonra Picasso ailesinde de kullanılmaya başlanan teknoloji üssü görünümündeki kokpitiyle ilk anda sizi kendisine hayran bıraktıran Grand Picasso, sürücü dostu bir yapıya sahip.

Son dönemde popüler olan dokunmatik ekranların hakimiyetindeki iç mekanda düğme ve şalter sayısı minimumda tutulmuş. Konsolun ortasında yer alan oldukça büyük ve kolay okunan gösterge tablosuna sahip olan otomobilde bu alanın altında ise multimedya ekranına yer verilmiş. Bu sayede iki ekran arasında bütünlük oluşturulmuş. Ancak ortadaki gösterge tablosu artık pek kullanılan bir uygulama değil ve sürüş esnasında gözünüzü ister istemez yoldan ayırmanıza neden oluyor. Keşke gösterge tablosu klasik yerinde kalsaymış.

Citroen C4 Grand Picasso Kaç Kişilik?

3 sıra koltuğa sahip olan Citroen C4 Grand Picasso 7 kişilik yaşam alanı sunuyor. 3. sıra koltuklar kullanılmadığı zaman katlanarak bagaj kapasitesinin büyümesini sağlarken açık halde bile sunulan yeterli bagaj alanı ile beklentileri karşılıyor. Büyük gövdesine eşlik eden devasa ölçülerdeki camları sayesinde iç mekanında ferahlık konusunda en ufak bir sıkıntı yaşanmamasını sağlayan Picasso bu sayede iç mekandaki koyu renklerin sizi sıkmamasını da sağlıyor.

Motor

Farklı motor alternatifleri olsa da Grand Picasso ülkemize sadece 1.6 litrelik dizel motor ve ona eşlik eden 6 ileri oranlı EAT6 isimli tam otomatik şanzımanla ithal ediliyor. 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten bu motor gücünü yere ön tekerlekleri üzerinden aktarıyor.

Yeni Grand Picasso Modelinin Motoru Nasıl?

İlk kalkış anında biraz ağırkanlı olan motor ve şanzıman birlikteliği ara hızlanmalar konusunda oldukça başarılı. Vites kutusunun sarsıntısız ve hızlı vites geçişleri sayesinde iç mekanda konfor artarken yakıt tüketimi de müsrif olmuyor. Fabrika verisi 100 km’de ortalamada 3.9 litre tüketen araç normal kullanımlarda da 5 litre civarında tüketim sonuçlarına ulaşıyor.

Yeni Grand Picasso Fiyat& Performans

PSA Grubu ile birlikte geliştirilen ve pek çok araçta görev yapan vites kutusu pek çok konuda oldukça iyi iken aracın büyük gövdesi nedeniyle özellikle yüklü durumlarda ilk kalkış anında zorlanıyor. Bunun sonucunda da hem tüketim artıyor hem de iç mekana yansıyan gürültü nedeniyle konfor azalıyor. Kendisini kanıtlamış olan motor ise devir çevirmeye istekli bir yapıya sahip. Ancak aracın genel karakteri göz önüne alındığında onun işinin bu olmadığı ortada. Grand Picasso özellikle uzun yolcuklar için çok iyi bir yol arkadaşı.

Güvenlik

İlk kez 2006 yılında Euro NCAP tarafından teste alınan C4 Picasso 5 kişilik versiyonla bu testten 5 yıldız alarak ayrılmayı başardı. 2013 yılında ise yine 5 koltuklu C4 Picasso modeli kurum tarafından test edildi ve yine 5 yıldızla ödüllendirildi.

Grand Picasso’nun standart donanımında ABS, ESP, acil fren destek sistemi, sürücü ve ön yolcu için ön-yan-perde havayastıkları, Isofix bağlantı noktaları, akıllı çekiş kontrol sistemi standart olarak sunuluyor. Ayrıca modelde şerit ihlal uyarısı, ışığa duyarlı akıllı far sistemi, hız tabelalarını okuma sistemi ve sürücü yorgunluk uyarı sistemi opsiyonel olarak alınabiliyor.

Citroen c4 Grand Picasso 2.el ilanları için tıklayın

Konfor & Yol Tutuş

Yerden yüksek yapıdaki Grand Picasso aynı zamanda oldukça heybetli bir otomobil. Aracın daha dış tasarımına baktığınızda ondan etkilenmemek mümkün değil. Ancak bu büyük gövde elbette sürüş esnasında bazı sıkıntılar yaşatıyor. Yan rüzgarlardan etkilenen Grand Picasso buna karşılık virajlarda oldukça sağlam yola basıyor.

17 inçlik standart lastikleri ile bile model izinden sapmıyor. Sert tümsek geçişlerinde yürüyen aksam darbeleri oldukça başarılı şekilde sönümlerken arka koltuklarda bunun yansıması da çok fazla hissedilmiyor. Konfor odaklı ayarlanmış direksiyon sistemi nedeniyle çok hisli sürüşlerin yapılmadığı Grand Picasso‘nun temel özelliği 7 kişinin konforlu seyahat etmesi olduğu için bu alanda bir eksiklik hissedilmiyor. Aracın sürücüsüne güven veren fren sistemi sayesinde panik frenlerde bile stabil yapı bozulmuyor ve otomobil çizgisinden sapmıyor. Büyük yapı nedeniyle kullanılan camlar ise iç mekana daha fazla gürültü yansımasına neden oluyor. Yer yer zayıf kalan cam fitilleri nedeniyle özellikle rüzgarlı yollarda ve sürat artıkça iç mekana yansıyan gürültü miktarı az değil.

Teknik Özellik

Citroen C4 Grand Picasso Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

4.5 lt/100 km 

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

3.6 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

3.9 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

5.3 lt/100 km

CO2 Emisyonu 103 gr/km

Citroen C4 Grand Picasso 1.6 Dizel Performans

Motor Hacmi

1560 cc

0-100 km/s Hızlanma

11.5 sn

Maksimum Hız

188 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Citroen C4 Grand Picasso Boyutlar

Uzunluk

4602 mm

Genişlik

1826 mm

Yükseklik

1644 mm

Dingil Mesafesi

2840 mm

Bagaj Hacmi

645 lt

Yakıt Depo Kapasitesi 55 lt
Boş Ağırlık

1359 kg

Lastik Boyutu

205/55 R17

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here