Ana Sayfa Testler 2019 Volvo XC40 D4 2.0 AWD Detaylı İnceleme

2019 Volvo XC40 D4 2.0 AWD Detaylı İnceleme

0
29993

Volvo XC40

Volvo XC40 D4 AWD test sürüş izlenimleri ile aracı detaylı olarak inceledik. Volvo XC40 D4 AWD tasarımı, iç mekan özellikleri, motor seçenekleri ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Murat Tosun Volvo’nun en sevdiğim modeli oldu dediği XC40’ı 190 HP ve dört tekerlekten çekişli versiyonu ile test etti.

Volvo XC40 D4 AWD Test Sürüş İzlenimleri

“En sevdiğim Volvo oldu”

Volvo XC40 belki de ulaşabilme ihtimalim olabileceğinden en sevdiğim Volvo modeli oldu. Eskinin yeniye dönüşü sırasında Volvo’nun yeni modellerini çok sevememiştim ama XC40 bu algımı tamamen yıktı.

Volvo XC40 D4 AWD Tasarım Özellikleri

Eski Volvo modellerini bilirsiniz. Köşeli ve sert görünen tasarımlara sahip olan araçlardı. Bu tip tasarımları olduk olası çok sevmiştik. Ancak sonrasında Volvo modellerini yenilemeye başladı ve yuvarlak hatların ön planda olduğu modeller karşımıza çıktı. Bu değişimden Volvo çok çabuk vazgeçti ve XC90 ile başlayan yeni tasarım dili ile beğeni topladı. Kompakt SUV modeli XC40 ise tasarım konusunda eminiz Volvo’nun tarih boyunca en sevilen modellerinden biri olacak.

Volvo’nun son dönemlerde en güçlü olduğu konuların başında tasarım geliyor. Aracın sert hatlardan oluşan çizgileri onun ilk anda fark edilmesini sağlıyor ve gözleri üzerine çekme konusunda hiç mi hiç sıkıntı yaşamıyor. Önde ve arkada XC90 gibi iddialı ağabeyinden önemli izler taşıyor olması da onu avantajlı kılan detaylar arasında yer alıyor.

Volvo XC40 öndeki küt burun tasarımıylaysa ağabeyi S90’a benziyor. Ayrıca modelin büyük ızgarası da markanın diğer modelleriyle ortak. Aracın ön kısmında bu kadar iddialı bir tasarım olmasına karşılık profil görünümü biraz daha düz hatlardan oluşuyor. Aracın arkası ise en iddialı olduğu alan. Burada da XC90 ve XC60 modellerinde olduğu gibi yukarda konumlandırılan stoplara yer verilmiş. Ayrıca önden arkaya uzanan siyah plastik kaplama da arazi kimliğine vurgu yapmış.

Ayrıca Volvo XC90 fiyat listesine bakmak isterseniz buraya tıklayın!

Volvo XC40 D4 AWD İç Mekan Özellikleri

Volvo XC40 yaşam alanı söz konusu olduğunda da göz dolduran bir SUV. Yaşam alanını ilk olarak genişlik açısından incelediğimiz zaman gerek ön taraf gerekse arka tarafta hiç sıkıntı yaşamadık. Arka koltuklarda üç kişi oturduğu zamanlarda bile rahat yolculuklar yapabilirken, önde 180 cm arkada 180 cm uzunluğunda yolcuların rahat etmesini de sağlıyor. Burada en önemli konulardan birisi baş mesafesi konusunda da oldukça cömert olması.

Yaşam alanında kullanılan malzeme kalitesi açısından beklendiği gibi Premium özelliklerini sunuyor. Yaşam alanı tasarımının karanlık bir yapıda olmasının önüneyse kokpiti boydan boya geçen küçük renkli detaylarla geçilmiş. Son derece akıllıca bir uygulama. Kumanda elemanlarının sayısı oldukça azaltılırken, aslında oldukça büyük olan dijital ekran tasarımın içine son derece başarılı bir şekilde yerleştirilmiş. Koltukların kalitesi hem kalabalık şehir trafiklerinde hem de uzun yolculuklar sırasında rahat ettiriyor.

Sürücünün eline oturan direksiyon simidi ve ergonomisi yüksek orta konsoluyla dikkat çeken XC40’ın yaşam alanı kendinden çok daha pahalı büyük ağabeyleri ile ortak çizgilere sahip ve bu da ona prestij sağlamış.

Volvo XC40 D4 AWD Motor Özellikleri

Motor seçenekleri açısından Volvo XC40 tüm beklentileri karşılayacak ürünleri sunuyor. Volvo XC40’da iki dizel iki tane de benzinli motor görev yapıyor. Benzinli ünitelerden birisinin 1.5 litre hacminde olması vergiden çok etkilenmemesi adına iyi bir seçenek.

Volvo XC40 test otomobilinin motor kaputunun altında 2.0 litre 190 HP güç üreten D4 dizel motor yatıyordu. Dört tekerlekten çekiş sistemine de (AWD) sahip olmasıyla anılarımız arasında kendine oldukça iyi bir yer edindi. Dört silindirli turbo dizel motor 4000 d/d’de 190 HP güç üretirken, 400 Nm’lik tork 1750 d/d’den itibaren kullanıma sunuluyor.

8 ileri oranlı Geartronic otomatik şanzımanın kullanıldığı araç fabrika verilerine göre ortalama 5 litre yakıt tüketiyor. Yaptığımız test sırasında beklendiği gibi bu verilere ulaşmayı başaramamış olsak bile 7.2 litre gibi sevdiğimiz bir tüketim sonucuna imza attık. 0-100 km/s hızlanması için 7.9 saniyenin yeterli olduğu Volvo XC40’ın yine fabrika verilerine göre son hızı 210 km/s olarak açıklanıyor. Bu hıza ulaşma konusunda son derece istekli olduğunu da notlarımız arasına ekleyelim.

Volvo XC40 D4 Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

En baştan belirtmek istiyoruz güvenli otomobiller olarak adlandırılan Volvo modelleri sürüş hissi ve keyfi konusunda rakiplerinin gerisinde kalırdı. Fakat bu son yenileme ile birlikte bunu çözdüler. Eskiden sadece konfor odaklı araçlar olan Volvo modelleri artık konforla birlikte dinamik beklentilere de rahatlıkla hitap ediyor. İddialı süspansiyon sistemi ve aracın şasisinin dinamik yapısı ile keyif veren sürüşler yapmanızı sağlıyor. Dışından baktığımız zaman centilmen görüntüye sahip olan aracın özellikle bu motor ve şanzıman kombinasyonuyla dinamik sürüşler sırasında dişleri bir anda uzuyor. Elbette sizin de.

Yönlendirme kabiliyeti açısından son dönemlerde kullandığımız araçlar arasında en iyilerden biri. Sistemin tepkileri son derece net. Sessizlik beklentilerini hiç zorlanmadan karşılayan Volvo XC40 araç içinde rahat bir şekilde sohbet edebildiğimiz araçlardan biri oldu. Süspansiyon sistemi dinamik sürüşleri desteklerken konfordan da ödün vermeyen bir karaktere sahip.

Volvo XC40 D4 Güvenlik Özellikleri

Volvo XC40 2018 yılında yapılan çarpışma testinden 5 yıldız aldı. VolvoXC40 Euro NCAP Testleri epeyce bir haber olmuştu.

Yetişkin yolcu korumasından % 97, çocuk yolcuda % 87, yaya güvenliğinden % 71 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 76’lık başarı elde etti. Böylelikle Volvo modellerine neden güvenli dendiğini de bir kez daha anlamış olduk.

Volvo XC40 D4 Yorumları

Murat Tosun’un Volvo XC40 D4 yorumları şöyle: Bu araç Volvo modellerine bakışımı yeniden değiştirdi. Aslında S90 ve XC90 modeli de bu yönde değişimi yapmıştı ama asıl etkiyi XC40 yaşattı. Daha kolay ulaşılabilen bir model olmasına rağmen ağabeylerinin sunduğu ne varda onda da bulabilmek mümkün. Bu gerçekten çok büyük iş.

Volvo XC40 D4 Fiyat Özellikleri

Volvo XC40 D4 fiyat etiketi açısından da Premium. Elbette bu kaçınılmaz bir son. Bu modelin en uygun fiyatına baktığım zaman 373 bin TL gibi bir etiket görüyorum. Volvo Türkiye tarafından açıklanan fiyatlara göre Volvo XC40 D4 en yüksek 460 bin TL’ye satılıyor.

Volvo XC40 D4 Teknik Özellikleri

  • Motor: 2.0 lt
  • Motor Hacmi: 1969 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 190 HP
  • Maksimum Tork: 400 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 7.9 sn
  • Maksimum Hız: 210 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Volvo XC40 D4 Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 5.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.7 lt/100 km
  • Karma: 5.0 lt/100 km
  • Test: 7.2 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 133 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4425 mm
  • Genişlik: 1863 mm
  • Yükseklik: 1652 mm
  • Dingil Mesafesi: 2702 mm.

Volvo XC40 D4 Bagaj kapasitesi:

  • 460 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 54 lt
  • Boş Ağırlık: 1758 kg
  • Lastik Boyutu: 225/45 R17

HENÜZ YORUM YOK