Merhaba! arabam TV Youtube kanalının konuk ettiği bu seferki inceleme aracımız Peugeot 208 GT (2021). Atletik silueti, uzun sportif gövdesi ve baştan çıkarıcı yuvarlak hatlarıyla Peugeot 208 GT, güçlü bir kişilik sergiliyor. 2021 model Peugeot 208 GT hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu Peugeot 208 GT test sürüşü içeriğinde bulabilirsiniz. Aracın detaylarına birlikte bakalım.

Peugeot 208 Tasarımı

Yeni Peugeot 208, tasarımıyla oldukça dikkat çekici bir otomobil olarak alıcılarını karşılıyor. Aracı ön tasarım detayları incelendiğinde Peugeot 208’in yeni tasarım dilinden izler görülüyor. Ayrıca gövde renginde öne çıkan Faro Sarı rengi, parlak siyahla kombin ediliyor. Bu durum araca sportif bir şıklık katıyor. Far grubunda bulunan aslan pençesi ve aslan dişi detaylarsa aracı ön plana çıkarıyor. Aslan dişi olarak adlandırılan LED aydınlatma standart olarak sunuluyor. Üzerinde aslan ve krom detaylar bulunan büyük ön panjur, tasarımı tamamlıyor. Ayrıca “208” model ibaresi de tamponda daha farklı bir yere konumlandırılıyor.

Aracı yan profili incelendiğinde ise parlak siyah çamurluk kaplamaları dikkat çekiyor. Bu kaplamalar aracı kaslı gösteriyorken C sütununda bulunan ibare de tasarıma hoş bir detay katıyor. Peugeot 208’de bulunan 17 inç boyutundaki elmas kesim jantlar, üzerindeki parlak siyah detaylarla birlikte araçla bir bütün haline geliyor. Bu jantlar, GT ve GT Line donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor. Giriş seviyesi paketlerde ise 16 inç ebadında elmas kesim jantlar bulunuyor. Yeni Peugeot 208’i genel olarak incelediğimizde daha uzun ve daha geniş olarak tasarlandığını görülüyor. Ayrıca tavan daha alçak olarak tasarlanmış. Bu durum sportif görünümün yanı sıra aracın ağırlık merkezini alçalttığından dolayı daha sportif sağlıyor.

Peugeot 208

Peugeot 208’in arka tasarımında da Peugeot’nun tasarım dilini direkt olarak görülüyor. Arka stop lambaları, Peugeot 3008 ile oldukça benzer tasarıma sahip. Stoplardaki aslan pençesi çok şık duruyor. Stoplar arasında üzerinde Peugeot yazısı bulunan parlak siyah renkteki kaplama, tasarımı tamamlıyor. Aracın arka tamponunda da siyah kaplama mevcut. Ancak bu kaplama GT ve GT line donanım paketlerinde bulunuyor. Ayrıca tamponda konumlandırılmış gerçek egzoz çıkışı da oldukça güzel bir detay olarak alıcıları karşılıyor. Egzoz çıkışı 2 uçlu olan aracın 130 hp gücünde olduğu anlaşılıyor. 100 hp gücündeki versiyonlarda tek egzoz çıkışı bulunuyor.

Peugeot 208 Kokpit Alanı

B sınıfını bir otomobil için oldukça güzel ve etkileyici bir dizayna sahip olan Peugeot 208’de 3 boyutlu gösterge paneli bulunuyor. 3 boyutlu gösterge paneli, özellikle akşam sürüşlerinde araç sahiplerine keyifli zamanlar yaşatıyor. Aynı zamanda gösterge paneli farklı tasarımlarla da kullanılabiliyor. Peugeot 208’de 3D kokpit ile başarılı ve keyifli bir navigasyon deneyimi sunuluyor. Genel olarak Peugeot 208 kokpitinin sürücü odaklı tasarlandığı anlaşılıyor. Kokpitin kapı döşemeleri ile birleşim yerleri oldukça güzel dizayn edilmiş. Tamamen dokunmatik multimedya ekranı için konsola dokunmatik kısayollar eklendiğinden dolayı kolay bir kullanım sağlanıyor. Dokunmatik kısayolların önünde ise piyano tuşuna benzer yapıda fiziksel tuşlar bulunuyor. Bunların yanında ise ses açma tuşu oldukça güzel konumlandırılmış.

Peugeot 208’de 8 farklı renge sahip ambiyans aydınlatmaları kokpiti güzel gösteren detaylar arasında yer alıyor. 208’de Peugeot modellerinden tanıdığımız 2 kollu direksiyon simidi de bulunuyor. Alttan ve üstten basık olan direksiyon daha sportif hissettiriyor. Ancak direksiyon ayarını biraz yükseğe aldığımızda gösterge panelini görmek biraz zorlaşıyor. Aynı zamanda araç, küçük eşya gözleri açısından zengin ve işlevsel tasarlanmış. Vitesin ön bölümünde bulunan bu alana rahatça eşya koyulabilir. Ayrıca bu alanın üzerinde kablosuz şarj bölümü yer alıyor. Burada USB ve Type C çıkışları yer alıyorken 2 adet bardaklık ve 12 volt çakmak soketi de bulunuyor. Aynı zamanda hareket mekanizmasına sahip kol dayama derin bir alanla sürücülere işlevsellik sağlıyor.

208 Arka Yaşam Alanı

Peugeot 208

Peugeot 208’in B sınıfı küçük bir otomobil olması arka yaşam alanını biraz kısıtlıyor. Ancak oldukça ideal ve işlevsel dizayn edilmiş. Peugeot 208’in ön koltuğu ideal sürüş pozisyonuna göre ayarlıyken diz mesafesi 4 parmak, baş mesafesi ise 3 parmak kadar kalıyor. Baş mesafesinin biraz küçük olması, aracın sportif tasarımından kaynaklanıyor. Küçük boyutlarına rağmen rahat bir şekilde yolculuk yapılabiliyor. Koltukların arkasında bulunan filelere eşya koyulabiliyor. Ayrıca burada da 2 adet USB çıkışı bulunuyor. Aracın şaft tüneli ise yüksek değil ama 3 kişi yolculuk yapmak pek kolay olmayacaktır. Araçta büyük ama açılamayan bir cam tavan bulunuyor. Ancak cam tavan sayesinde aracın içerisi ferah bir hale getiriliyor. Cam tavanın perdesi ise manuel olarak kapatılıp açılabiliyor. Arka bölümde bulunan LED tavan lambaları, dokunmatik olarak açılıp kapanabiliyor ve gayet stabil çalışıyor.

208 Bagaj Alanı

Yeni Peugeot 208’in bagaj kapağı manuel olarak açılıyor. Aynı zamanda Peugeot 208’in bagaj alanı 311 litrelik olarak bizleri karşılıyor. Çok büyük olmayan bir hacim olsa da yeterli bir kullanım alanı sunuyor. Bununla beraber bagaj kenarında bulunan lastikler ile çanta gibi eşyalar sabitlenebiliyor.

Peugeot 208 Teknik Özellikleri

Peugeot 208 GT oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. 1.2 litre 130 hp gücündeki motoru, 8 ileri otomatik şanzıman ile kombin ediliyor. Peugeot 208 GT fabrika verisine göre 0’dan 100 km/h hıza 8.7 saniyede ulaşıyor. Aynı zamanda Peugeot 208 GT’nin yakıt tüketimi, 100 kilometrede ortalama 4.5 litre olarak belirtiliyor. Aşırı beslemeli küçük hacimli motora sahip araçlardaki genel durum bu araçta da mevcut. Sakin kullanımda düşük yakıt tüketimine sahipken performanslı kullanımlarda tüketim bir hayli artıyor. Aynı zamanda Peugeot 208’in donanım özellikleri de oldukça iddialı. Çarpışma önleme sistemi, sürüş asistanı ve kör nokta uyarı sistemi gibi özellikleri bulunuyor. Son olarak sürüşten genel olarak bahsedecek olursak direksiyon simidi ele güzel oturuyor. İlk başta gösterge panelini görmekte zorluk çekilse de direksiyon ayarlaması ile sorun çözülüyor. Aracın vites geçişleri hızlı ve hissettirmiyor.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Peugeot 208 modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. Peugeot 208 GT hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Peugeot 208 GT test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Peugeot 208 GT modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 3.6
Tasarım 4.5
Konfor 3.2
Teknoloji 4
Yakıt Tüketimi 3.4
Toplam: 3.7

2. El Peugeot 208 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here