2020 Hyundai Kona 1.6T DCT Detaylı İnceleme

0
26218
hyundai-kona-1

Murat Tosun, Hyundai Kona Turbo için küçük SUV sınıfının güçlü karakteri oyuncusu olduğu için albenisi çok yüksek yorumunu yapıyor.

Ford Fiesta Turbo Otomatik Test Sürüş İzlenimleri

  • Hyundai Kona Turbo 177 beygir güç üretiyor.
  • 0-100 km/s hızlanması Kona’nın 7.7 saniye.
  • Son hızı 210 km/s olan Hyundai Kona çok iddialı.
  • Hyundai Kona Turbo’nun şanzımanı 7 İleri DCT.
  • Elite Smart donanım paketinde her şey var.
  • Hyundai Kona çarpışma testi 5 yıldızlı.

Hyundai Kona Turbo Geri Döndü

Hyundai Kona Turbo geri döndü. Yeniden Türkiye’de satışa sunulan 177 beygir gücündeki bu canavar Küçük SUV sınıfının ön plana çıkan ve bunu sonuna kadar hak eden modellerinden biri.

Hyundai Kona Tasarım Özellikleri

Geniş altıgen ızgarası, ızgaranın güçlü imajını pekiştiren ön far grubu, agresif görünümlü LED gündüz sürüş farları gibi detayları sayesinde çarpıcı bir tasarım sunan Hyundai Kona Turbo bu özellikleriyle ön plana çıkıyor. Hyundai Kona modern görünümü ile gelecekten bugüne gelmiş bir tasarım etkisi yaratmayı başarmış modeller arasında yer alıyor.

hyundai-kona-3

Hyundai Kona’nın tasarımına baktığımız zaman çok ciddi bir şekilde agresif detaylara sahip olduğunu görüyoruz. Devasa havalandırma ızgarası, çekik gözlü ve yine ona eşlik eden büyük aydınlatma elemanlarıyla adeta müsaade edin ben geldim der gibi görünüyor.

Katlı tasarım detayları, aydınlatma elemanlarının sivri formlu yapısının yanında devasa bir boyuta da bürünüyor olması onun yüzünü çekici kılan detaylar arasında yer alıyor. Profil görünümünde başarılı ütü izleri ve çamurluk kaplamaları ile iyi görünüyor. Şişkin çamurluk kaplamalarının kullanılması bu tip bir tasarıma çok yakışmış. Bütünü tamamlayan detaylar olarak beğenimizi kazandı.

Arka tasarımda da yine çekik gözlü aydınlatma ve ona eşlik eden büyük detayların kullanılması bu bölümden de çekiciliği artırıyor. Arta tarafta da sivri aydınlatmalara yine devasa tasarlanmış aydınlatma elemanları eşlik ediyor.

Hyundai Kona İç Mekan Özellikleri

Hyundai Kona’nın rakiplerinden ayrılmasını sağlayan en önemli konulardan birini yaşam alanı tasarımı oluşturuyor. Kendine has çizgileri kullanıyor olması bizlerin beğenisini kazanan en önemli detaylarından biri oldu. Hyundai Kona’nın yaşam alanına geçtiğiniz zaman, yüksek kaliteli malzemeler, farklı renk seçenekleri ve sürücüye odaklanmış konsol ile karşılaşıyorsunuz.

hyundai-kona-4

Kontrast dikişlerini ve konsol üzerinde yer alan kaplamaları kırmızı ya da limon yeşili renkleri ile bezeyip kendi aracınızı düzenleme şansına sahip oluyorsunuz. Test sırasında genişlik açısından sürücü ve yolcu kısmında herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

hyundai-kona-5

Arka tarafta sunulan yaşam alanı konusunda da özellikle baş ve omuz mesafesi konusunda beğenimizi kazandı. Koltukların kalitesi uzun süreli yolculuklar sırasında da rahat ettirecek türden. Hyundai Kona’nın yaşam alanında aradığınız her türlü detayı yerinde buluyorsunuz. Eşya gözlerinin sayısını ve kullanışlılığını da başarılı.

Hyundai Kona Turbo Motor Özellikleri

Hyundai Türkiye bu motor seçeneğinin yeniden Türkiye’de satışa sunulduğunu müjdelediğinde yüzümüzde iddialı bir gülümseme belirdi. Hyundai Kona test aracının motor kaputunun altında 177 beygir güç üreten turbo benzinli bir motor yatıyor. Bu gücü 5500 d/d’de üreten motor 1500 gibi son derece iyi bir devir bandında da 265 Nm gibi yine oldukça iddialı bir tork üretiyor.

hyundai-kona-6

Yüksek devirlere çıkıldığı zaman oldukça keyifli olan bu turbo benzinli 1.6 litrelik ünite başarılı test sonuçlarını da ortaya koyuyor. 1.6 lt turbo benzinli motorda 7 ileri oranlı DCT çift kavramalı şanzıman sunuluyor. Motorun şanzımanla uyumu oldukça iyi.

Açıklanan fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanma için 7.7 saniye yeterli. Bu hızlanma karakteri onu sınıfının en iddialılarından biri yapmaya yetiyor.

Yapmış olduğumuz performans testleri sırasında bu sonuçlara ulaşma kabiliyeti konusunda çok istekli olduğunu gördük. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 6.2 litre olarak açıklanıyor. Yapmış olduğumuz 100 km karma yol şartlarındaki tüketimde 7.9 litre gibi bir tüketim sonucuna ulaştık.

Hyundai Kona Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Hyundai Kona Turbo’nun test boyunca sürüş güvenliği ve sürüş konforu açısından önemli bir sıkıntısı olduğunu gözlemlemedik. Sürüşü olumsuz etkileyecek herhangi bir durumla karşılaşmadık. İzine sadık kalmayı başaran, verdiğiniz komutlara sadık kalan bir otomobil olduğunu test süresince bizlere ispatladı. Herhangi bir sıkıntı olması durumunda elektronik yardımcıların zamanlaması da son derece iyiydi.

hyundai-kona-2

Kona, sürüş karakteri açısından Hyundai’nin geldiği başarılı noktayı da bizlere göstermiş oldu. Viraj dönüş kabiliyeti açısından kabiliyetli ve kendine güvenen bir araç olarak notlarımız arasında yerini aldı. Yaptığımız testlerde virajları zorlanmadan dönerken aynı zamanda güven de duyduk.

Biraz sert ayarlara sahip süspansiyon sisteminin kullanılması konfordan çalmış diye düşünüyorduk. Yaptığımız uzun süreli yolculukların ardından konfor konusunda da bir eksiği olmadığını gördük.

Hyundai Kona Güvenlik Özellikleri

Model, EuroNCAP çarpışma testinden beş yıldız alarak ayrılmış modellerden biri. EuroNCAP tarafından Hyundai Kona 2017 yılında teste alınmış. Hyundai Kona Turbo yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 87, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yaya güvenliğinden yüzde 62 puan almış. Güvenlik yardımcılarının aldığı puansa yüzde 60.

Hyundai Kona Turbo Yorumları

Murat Tosun’un yorumları şöyle: Küçük SUV sınıfında Hyundai Kona’nın turbo 177 HP seçeneği ile yeniden satışa sunulması çok iyi bir karar oldu. Otomobil tutkunları tarafından 177 HP özelliğiyle adını sıklıkla duyduğum bir SUV olan Kona, dikkatleri üzerine çekme konusunda hiç sıkıntı yaşamıyor. Karakteristik tasarımı ve yaşam alanı detaylarını güçlü performansıyla destekleyerek ön plana çıkıyor.

İkinci El Hyundai Kona İlanları >>

Sıfır KM Hyundai Kona Fiyatları >>

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here