Opel Corsa B Alınır mı ? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
7535

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Yazımıza konu olan araç, Opel’in “B” sınıfı küçük otomobili Corsa B olacak. Günümüz şartlarında Opel Corsa b alınır mı? Hangi motor seçeneği tercih edilebilir? Aracın kronik sorunu var mı? Bakım maliyetleri nasıl? gibi soruların cevabı ve Corsa b hakkında detaylar yazımızın devamında.

Opel Corsa B GSi

Opel Corsa 

Dünyaca ünlü Opel Markasının B sınıfı hatchback otomobili Opel Corsa, 1982 yılının Eylül ayında üretilmeye başlandı. İlk üretilen versiyon Opel Corsa A idi. Fransa ve İspanya’da satışı gerçekleştirilen bu modelin ilk üretilen versiyonu 3 kapılı hatchback ve 2 kapılı sedan kasa tiplerine sahipti. 1984 yılında 4 kapılı sedan ve 5 kapılı hatchback versiyonlar ürün gamına yerleşti. Bazı pazarlar için van kasa tipinde de üretim sağlandı. Ayrıca kullanıcının tercihine göre arka bölümünde cam bulunmayan versiyonlar da vardır. Opel Corsa’nın sedan versiyonu yalnızca ilk versiyonda bulunmaktadır. Sedan versiyonun üretimindeki temel amaç, Opel Kadett müşterilerini Corsa’ya yöneltmekti. Kadett artık üretilmeyecekti. Ne yazık ki sedan Corsa çok fazla talep görmedi. Sedan Corsa, o dönem satılan corsa satışlarının %10’u kadardı. Aracın standart paketi sadece Corsa olarak adlandırılıyordu. Donanım paketleri ise Corsa Luxus, Corsa Berlina ve Corsa SR olarak belirtildi. 6 yıl sonra gelen makyaj sonrasında ise yeni modeller; LS, GL, GLS ve GT olarak adlandırıldı. 1993 yılına kadar üretilen Corsa A sonrasında Corsa B tanıtıldı. Günümüzde hala daha Corsa’nın güncel modelleri üretilip satışa sunulmaktadır. Düşük bütçeli otomobiller serimizin bu aracı Opel Corsa B olacak. Birçok motor seçeneği bulunan bu model için en ekonomik motor seçeneğinden ve genel olarak Corsa B’den bahsedeceğiz.

Opel Corsa B GSi

Corsa B

Opel Corsa A kasa üretiminin sonlanması ile birlikte üretilen ve satışa sunulan model, Corsa B’dir. Ülkemizde hala daha birçok kişi tarafından sevilerek kullanılan ve oldukça tercih edilen bu model, 1993 yılının Nisan ayında Birleşik Krallık’da tanıtıldı. 1994 Mayıs’ında Avustralya’da Barina model adıyla satılan bu model, Avustralya’da Suzuki Swift’in bir versiyonu olarak bulunuyordu. Avustralya pazarında en çok satılan ilk İspanyol model olan Corsa B, Opel için büyük bir başarı anlamına geliyordu. Opel Corsa B’nin sedan versiyonu sadece Amerika pazarı için üretildi. Amerika pazarında sedan araçların daha gözde olması, Corsa’nın Amerikan pazarında yer bulması için sedan olarak üretilmesini sağladı. Corsa B, minivan, kamyonet ve cabrio kasa tiplerinde de üretildi.

Corsa B; 1.2, 1.4 ve 1.6 litre benzinli atmosferik motor seçenekleriyle tercih edilebiliyordu. Ayrıca 1.5 litrelik dizel ve Turbo dizel motor seçeneğiyle ekonomik yakıt tüketimini kullanıcısına sunabiliyordu. İlk üretilen 1.2 litrelik motor seçeneklerinde 4 ileri şanzıman bulunuyordu. Ancak daha sonra 5 ileri şanzıman ile kombin edildi.

Opel Corsa B Motor Seçenekleri

 

Opel Corsa B Alınır mı?

Opel Corsa B, düşük bütçeli otomobil arayışında olan birçok kişinin karşılaşmış olduğu bir araçtır. Opel Corsa B, birçok donanım seçeneği ile satışa sunulmuştur. Ancak araçtaki donanımlar arttıkça fiyatları da yükselmektedir. Bu noktada önemli olan kısım aracın düzgünlüğü ve bütçenize uygun oluşudur. Klima, otomatik vites, abs, airbag, otomatik cam gibi donanımlı araçlar bulunmaktadır. 1.4 8 valf motor seçeneği, bu araçlar arasındaki en fiyat performans versiyonudur. 16 valf motora sahip versiyonlar, verimlilik açısından daha iyi olsa da fiyatları bir tık daha pahalıdır. 1.4 litrelik 8 valf motor, lpg ile oldukça az bir tüketime sahiptir. Aracın parçaları oldukça ucuzdur. Bu sayede bakım maliyetleri de düşüktür. Tek nokta enjeksiyonlu olan bu motor seçeneği ile birlikte eski model Opel’lerde sık görülen elektronik arızalardan birini yaşama olasılığınız oldukça düşüktür. 2. el piyasası oldukça hızlı olan bu aracı alırken düzgün kurcalanmamış bir araç olmasına özen göstermelisiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here