Yeni McLaren 650S, McLaren’in orta motorlu ilk süper otomobili 12C’nin makyajlı halidir. 2014’te Cenevre Otomobil Fuarı’nda lanse edilen 650S, P1 hiper otomobilden ödünç alınan teknoloji ve stil unsurları ile geliyor.

Bunlar arasında kavisli LED farlara sahip yeni bir ön uç, daha büyük hava girişleri ve kapılar ve arka tampondaki ek parçalar üzerinde yeni karbon fiber detaylar yer alıyor. 3,8 litrelik çift turbo V8 motor, eskisinden daha fazla güç ve tork üretiyor ve yeni lastikler, daha sert yay oranları ve amortisörler ve revize edilmiş ESP sistemi sayesinde kullanımda ince ayar yapıldı.

650S hem coupe hem de Spider üstü açılır araba olarak mevcut ve eski 12C’den daha pahalıdır. Ancak standart olarak daha fazla ekipmanla birlikte geliyor, bu nedenle McLaren bunun daha iyi olduğunu söylüyor.

Motorlar, performans ve sürüş

McLaren 650S’nin hızına ayak uydurabilecek çok az araba var. Motorunda yeni silindir kafaları ve pistonlar bulunur. ikiz turbolar için daha yüksek takviye basıncı ve güç 616 bg’den 641 bg’ye çıkar. Daha fazla tork da var (tam olarak 678Nm) ki bu, doğal olarak havalandırılan Ferrari 458 Speciale’de elde edeceğinizden yaklaşık 137Nm daha fazla.

5.7 saniyede 0-100mph yapar, bu önemli ölçüde daha güçlü P1’den yalnızca 0.7 saniye daha yavaştır.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

McLaren, 12C’yi çok sıradan veya en azından ezici gören bazı kişilerden eleştiriler aldı, bu nedenle 650S kasıtlı olarak bu şüpheleri susturmayı hedefliyor. Yeni burun, daha büyük yan havalandırma delikleri, yeni bir radyatör setini besleyen daha geniş hava girişlerine sahiptir. Keskin bir şekilde kavisli tam LED farlarla doğrudan P1’den alınır. Dört yeni rengin yanı sıra daha fazla karbon fiber döşeme seçeneği var ve bir araya getirildiğinde genel etki kesinlikle eskisinden daha çarpıcı bir otomobildir.

İkiz kollu hafif dövme alaşımlar artık standarttır. İç kısımda, ön göğüs, tavan ve koltuklarda harika görünen ve otomobilin içeride daha iz odaklı hissetmesine yardımcı olan yumuşak alcantara kaplama bulunur.

Görünürlük hala bir süper otomobil için olağanüstü, ancak bizim için açılır kapanır Spider hala tercih edilecek model. Coupe’den daha çarpıcı görünüyor ve açık tavana rağmen sabit çatılı ilişkisiyle aynı 0-100 km / s hızına sahip.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Pratiklik, süper otomobillerin normalde mücadele ettiği başka bir alandır. Ancak Mclaren 650S de düşündüğünüzden çok daha pratiktir. Burunda en az iki büyük hafta sonu çantası veya küçük valiz taşıyabilen derin ve geniş bir bagaj vardır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here