2021 BMW M4 Coupe incelemesi; performans, iç mekan. 2021 BMW M4 coupe, muhtemelen şirketin hikayeli tarihindeki en radikal yeniden tasarımlardan biri. Aynı zamanda tamamen yeni BMW M3’ün iki kapılı versiyonu, ünlü böbrek ızgaranın komik derecede büyük bir yorumu da dahil olmak üzere, çarpıcı biçimde farklı bir gövdeye sahip. Aynı zamanda M4 aynı zamanda son derece güçlü ve sahip olduğu tüm performans rekorlarını siliyor. BMW ayrıca en yeni nesilde manuel şanzıman sunmaya devam ederek köklerine bağlı kalıyor. Yarış modelinde stick-shift mevcut olmasa da, yalnızca otomatik Comp, üstün sıralı altılının daha güçlü bir versiyonuna sahiptir. 2021 M4 Çekirdek modelin 473 HP’sine karşı 503 HP sunar. Güç çıkışından bağımsız olarak, 2022 M4’ün sahip olduğu detaylar da sürücüleri heyecanlandırır. Ayrıca eski M otomobillerini onurlandırmak için yol tutuş ve performans sağlar.

2021 M4 tamamen yeni ve isim plakasının ikinci neslini temsil ediyor. Ancak, esasen eski M3 coupe’nin yerini almıştır. Tartışma yaratacak kadar büyük böbrek ızgarası hakkında pek çok söylenti var. Ancak yeni M4, eski versiyona göre bir dizi etkileyici iyileştirmeye sahip. BMW, ilk kez iki kapılı M otomobilini, yalnızca arkadan çekiş modunu içeren dört tekerlekten çekiş sistemine adapte edecek. Ayrıca BMW, M4’ü farklı bir sürüş davranışına sahip olacak şekilde sunar.

2021 BMW M4 Coupe

2021 BMW M4 Coupe; Motor, Şanzıman ve Performans

M4, iki güçte gelen çift turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı motora sahiptir. Standart versiyon 473 beygir gücü ve 550 Nm tork üretiyor. Arkadan çekişli ve altı ileri manuel şanzımanla eşleşiyor. Rekabet modeli 503 beygir gücü ve 650 Nm üretir. Ancak tek şanzıman seçeneği sekiz ileri otomatiktir. M4 Competition başlangıçta yalnızca arkadan çekişli olarak sunulacak olsa da, BMW sonunda arkadan çekişli dört tekerlekten çekiş sistemi sunacak. Her M4, uyarlanabilir amortisörler, ayarlanabilir fren pedalı hissi ve Sport ve Sport Plus sürüş modlarında daha da yükselen elektronik olarak kontrol edilen bir egzoz sistemi ile birlikte gelir. M Sound düğmesine basılarak da herhangi bir zamanda ses yüksekliği kısılabilir. BMW ayrıca, BMW mühendislerinin öngördüğü sürüş deneyimini azaltabileceğini düşündüğümüz aşırı miktarda ayarlanabilir sürüş modu ayarı sağlar.

BMW’nin, coupe’nin direksiyon hissini geliştirdiğini bildirmekten de mutluluk duyuyoruz. Normal M4, 18 inçlik ön tekerlekler ve arkada 19 inçlik tekerlekler üzerinde sürerken, M4 Competition önde 19’lu ve arkada 20’li kademeli bir sette yuvarlanıyor. Her iki model de ağırlık merkezlerini azaltan bir karbon fiber çatıya sahiptir. Ayrıca eskimeye karşı dirençli bir dizi karbon seramik frenle donatılabilirler.

Yakıt Ekonomisi ve Gerçek Dünya MPG

EPA, 2021 M4’ün şehirde 16 mpg ve otoyolda 23 mpg kazanacağını tahmin ediyor. Ancak, gerçek dünya mpg’si için henüz kapsamlı bir test verisi yok.

2021 BMW M4 Coupe; İç Mekan, Konfor ve Kargo

BMW M4, normal 4 serisi ile aynı iç yerleşim düzenine ve yolcu alanına sahiptir. Ancak buna rağmen, çeşitli benzersiz malzemelere ve yarıştan ilham alan bazı seçeneklere sahiptir. Kalın çerçeveli direksiyon simidi, özelleştirilebilir M sürüş modları için bir çift kırmızı düğmeye sahiptir. Kabin ayrıca bol miktarda karbon fiber trim parçaları ve direksiyon kolonuna monte edilmiş uzun kürek değiştiriciler ile geliştirilebilir. Standart M spor koltuklar büyük ölçüde desteklenir. Ayrıca koltuklar aydınlatmalı bir logoya, entegre bir başlığa sahiptir. Ve bu bir M4’teki ilk havalandırmalı koltuktur. Opsiyonel karbon fiber ön koltuklar sadece süper havalı görünür. Aynı zamanda standart koltuklardan daha hafiftir ve daha da alçaltılabilir. Arka koltuk açıkça M3 sedandaki kadar geniş değil. Ancak böyle olsa da selefinden fazladan ~3 cm bacak mesafesine sahiptir.

2021 BMW M4 Coupe

Bilgi-Eğlence ve Bağlantı

Her M4, 12,3 inçlik büyük bir dokunmatik ekrana sahiptir. Ayrıca şık görünümlü bir bilgi-eğlence sistemi ile donatılmıştır. Kullanıcının sesli komutlar, direksiyon simidindeki düğmeler ve orta konsoldaki büyük bir döner kumanda ve düğmeler aracılığıyla ayarları yapmasına izin verilir. Ayrıca kullanıcının menülerde gezinmesine olanak tanıyan sayısız kontrol seçeneğine sahiptir. M4’ün sistemi standart olarak Apple CarPlay, Android Auto ve Harman Kardon ses sistemi ile gelir. Daha da şık özellikler isteyenler için hareket kontrolleri ve abonelik tabanlı Wi-Fi erişim noktası mevcuttur. Ayrıca bunlar ve kablosuz şarj pedi gibi popüler seçenekler arasından seçim size aittir.

2021 BMW M4 Coupe

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Sürücü katılımı birincil görevi olmasına rağmen, M4 standart ve isteğe bağlı sürücü yardım teknolojisi listesine sahiptir. M4’ün çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) web sitelerini ziyaret edin. Temel güvenlik özellikleri şunları içerir:

  • Standart kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here