Fiat Egea’dan Sportif Kompakt Seçeneği Geliyor!

0
10077
Fiat Egea Abarth Logolu

Fiat Egea’nın yeni modelleri hangileri? 2020 Egea modelleri içinde farklı seçenekler olacak mı? Haberimiz, Fiat markasının sunmayı planladığı yeni versiyon Egea hakkında

Fiat Egea’dan Sportif Kompakt Seçeneği Geliyor!

Fiat Egea modelleri seviliyor. Fiat Egea sedan karoseri ile başlayan yolculuk Egea HB ve Egea SW ile devam etti. Hem bireysel kullanıcı hem de filolar Türkiye’de üretilen Egea modellerini çok tuttu. Egea ile Fiat markası, net ve doğru bir pazar analizi yaptı ve meyvesini topluyor. Geçen yılın Türkiye’nin en çok satan ikinci otomobili (birinci, Renault Megane Sedan olmuştu) 2017’de de Türkiye’nin en çok satan otomobili olan Egea, hız kesmiyor. Sırada yeni bir kompakt spor performans var…

2. El Fiat Egea fiyat listesi burada!

Avrupa’da Tipo adıyla satışa sunulan Egea, Bursa’daki fabrikada üretiliyor. Adeta ülkemizin dünyadaki gururu haline gelen Fiat Egea projesinde Türk mühendis ve işçilerin büyük emeği var. Uygun maliyet, ekonomik yakıt tüketimi, vergi avantajı ve geniş iç mekan kullanımı ile Egea, çok geniş bir kitleyi kucakladı. Peki, Egea modeli biraz daha maceracı olamaz mı? İşte tam da bu soruyu soran Egea mühendisleri, yeni prototip üzerinde çalışıyorlar. Henüz üretileceğine dair bir bilgi yok ama üretilirse “biraz daha performans odaklı bir Egea olsa keşke” diyenlere yanıt olacak.

Sıfır Fiat Egea fiyat listesi burada!

Fiat’ın sportif işlerdeki ortağı Abarth ile işbirliğiyle oldukça iyi bir performans ortaya çıkabilir. Ayrıca burada amaç, yine “ezber bozmak”. Yani, ulaşılabilir bir sportif kompakt araç hedefi var.

Bu yeni konsept için Fiat, Fiat 500 ve 124 Spider modellerinde kullandığı motoru tercih edecek. Söz konusu turbo benzinli motor 170HP güç üretiyor.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here