Yaklaşan Renault 5 Elektrikli hatchback otomobilini yani Renault tarihindeki en ikonik bir ismi Renault yeniden canlandırıyor. Renault yaklaşmakta olan EV’sini de orijinal Renault 5’in yapıldığı yerde inşa etmeye karar verdi.

Yaklaşan Yeni Nesil Renault 5 EV’nin Temelleri Orjinali İle Aynı fabrikada Atılıyor

Renault’un EV makyajında klasik isim plakalarını canlandırabileceği söz konusuydu. Konuya aşina olan kaynaklar, yeni Renault CEO’su Luca de Meo’nun 1960’lar ve 90’lar döneminden markanın en çok satan isim plakalarından bazılarını tamamen elektrikli otomobiller olarak yeniden canlandırmayı düşündüğünü iddia etmişti. Şimdi iddialar tam da tahmin edildiği gibi yerini gerçekliğe bıraktı. Canlandırılacak ilk sisim plakalarından birisi de Renault 5, elektrikli bir varyant olarak üretilecek.

Konseptin tanıtımı sırasında Renault Grubu CEO’su Luca de Meo, hedeflenen üretim varyantında araçların Fransa’da üretileceğini söyledi. Autocar kaynaklarına göre şirket başkanı Jean-Dominique Senard, söz konusu üretim tesisinin ise kuzey Fransa’daki mevcut Douai fabrikası olacağını yakın zamanda doğruladı.

Yaklaşan Yeni Nesil Renault 5 EV'nin Temelleri Orjinali İle Aynı fabrikada Atılıyor

Renault başkanı Jean-Dominique Senard bir Fransız televizyon kanalı olan BFM Business ile konuşurken, “Bu bir taahhüt, bunu başaracağımız yer” dedi. Ayrıca, “Bu Kuzey Kutbu’nu [EV’ler için] Maubeuge-Douai fabrikası ile geliştirmeyi planlıyoruz. Bu fabrikalar, onları tamamen kullanma meselesi; yumurta kadar dolu olmalıdır. ” açıklamalarını da ekledi.

Senard ayrıca, Renault Grubu’nun Fransa’da, çoğu kuzeyde olmak üzere yılda toplam 400.000 EV inşa etmek istediğini söyledi. Ancak böyle bir başarının yakalanmasının çok yakında bir pil fabrikası inşa etmeye bağlı olacağını açıkladı.

İlk modellerden biri, Renault Megane eVision konseptinin CMF-EV platformunu temel alacak bir üretim versiyonu olacak. Daha sonra ise 2022’de satışa çıkacak ve bir yıl sonra CMF-B platformunun elektrikli bir versiyonunu kullanacak olan Renault 5 EV gelecek.

Yaklaşan Yeni Nesil Renault 5 EV'nin Temelleri Orjinali İle Aynı fabrikada Atılıyor

Orijinal Renault 5’e bir göz atarsak, 1974’ten 1981’e kadar Douai fabrikasında inşa edildiğini görürüz. Douai fabrikasındaki tesiste aynı zamanda Renault 14, Fuego, Renault 9, 11, 21, 19 ve daha sonra Megane modelleri de üretilmişti. Şu anda fabrikanın yaklaşık 3.000 çalışanı var ve Talisman, Scenic ve Espace üretiliyor.

Renault EV Makyajında Klasik İsim Plakalarını Canlandırabilir

İkinci El Renault İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here