Toyota’nın B-SUV modeli Yaris Cross, yenilenen yüzüyle satışa çıkıyor. “2022 Dünya’da Yılın Şehir Otomobili” unvanına sahip olan model, yeni versiyonuyla çok daha iddialı detaylara sahip. Toyota, popülaritesi hızla artan SUV’unun Türkiye satışına 2024’ün ikinci yarısında başlamayı planlıyor.

Avupa’da segmentinde bu yıl lider konuma yerleşen Yaris Cross hem dünya genelinde hem de Türkiye’de başarısını kanıtlamış modellerden. B-SUV segmentinin popüler aracı, yeni versiyonunda tam hibrit teknolojisi, daha yüksek performansı, en gelişmiş Toyota T-Mate güvenlik ve sürücü destek sistemleri, arttırılmış dijital kullanıcı deneyimi ve modern şehir stilini ileriye taşıyan tasarımıyla öne çıkıyor.

Yeni Yaris Cross (2)

Satışa çıkması beklenen yeni tasarımın Premiere Edition versiyonu da şimdiden ilgi odağı. Siyah tavanıyla birlikte sunulacak yeni Haki rengi ve 17” ve 18” jant seçenekleri ile tamamlanan bu tasarımın kabin içerisinde de pek çok tamamlayıcı detayı var. İç tasarıma baktığımızda gövde rengiyle uyumlu gösterge paneli, döşemeler ve ilgi çekici detaylar bizi karşılıyor.

Yeni Yaris Cross (3)

İddialı Hybrid 130 ile Yeni Yaris Cross

Toyota’nın fonksiyonel tasarımlar noktasındaki deneyimini zengin SUV geçmişi ile harmanlayan Yaris Cross, kullanıcılara farklı hibrit motor seçenekleri sunuyor. Bunlar arasında, 116 hp tam hibrit versiyonun yanı sıra Hybrid 130 tam hibrit motor seçeneği de bulunuyor. 1.5 litrelik yeni tam hibrit sistem, daha büyük ve daha güçlü bir elektrik motoruyla kombine ediliyor. Yaris Cross Hybrid 130, yenileme ile birlikte yaşanan %14 güç artışı sayesinde 132 HP güç sunuyor. Aynı zamanda %30 artışla birlikte 185 Nm tork değerine sahip. Yüksek performans rakamlarıyla birlikte 103-122 g/km aralığında sınıfının en düşük CO2 emisyon değerlerine sahip olan Yaris Cross Hybrid 130 modeli, 0-100 km/s hızlanmasını da 10.7 saniyede tamamlayabiliyor.

Yeni Yaris Cross (6)

Konforlu Dijital Kullanıcı Deneyimi

Yeni Toyota Yaris Cross ile birlikte dijital kullanıcı deneyimi de tamamen değişiyor. Modelde, sürücünün tercihine göre özelleştirilebilen 7 veya 12.3 inç dijital göstergelerin yanı sıra daha sezgisel tepkiler veren 9 veya 10.5 inç multimedya ekranı yer alıyor. Ölçüleriyle kullanıcıları memnun edecek seviyelerde olan bu ekranlar, sınıfında da öne çıkıyor. Ayrıca sürücünün tercihine bağlı olarak Smart, Casual, Sportif ve Arazi olmak üzere farklı modlarla ekran teması değiştirilebiliyor.

İşlemci gücü artırılan multimedya sistemi, komutlara verdiği hızlı yanıtlarla sürüş sırasında çok daha pratik ve kolay kullanım sunuyor. Sezgisel kullanım için tasarlanan sistemde; geliştirilmiş, daha duyarlı bir ses tanıma sistemi ve doğal konuşma dilini tanıyabilen yerleşik bir “Hey Toyota” sesli asistan da yer alıyor. Hem Apple CarPlay hem de Android Auto için kablosuz akıllı telefon entegrasyonu ile kolay bağlantı sağlayan sistem farklı cihazla kullanımı kolaylaştıracak gibi görünüyor.

İkinci el Toyota Yaris Cross ilanlarına göz attınız mı?

Yaris Cross İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here