İkinci el ya da sıfır araç alırken test sürüşüne çıkmak ya da test sürüşü izlenimlerini görmek sizce gerekli mi?

Yeni bir araba almanın heyecanı neredeyse hiç bir şeyle ölçülemez. Yanlış yapmanın stresi bir yanda iken hayalinizdeki arabaya sahip olmanın, onun direksiyonuna geçmenin motivasyonu öbür yandadır.

İkinci el araç alırken ya da sıfır km bir araba alırken söz konusu araç hakkında detaylı bilgi edinmek kısmına çok özenilse de bu iş, genellikle eş dostun fikirlerini dinlemekten öteye gitmez.

Yeni bir araç sahibi olmaya karar verdiğinizde sizin için en doğru sonucu alabilmek üzere bazı detayları çok iyi optimize etmeniz, başka bir deyişle çok iyi plan yapmanız gerekir.

Peki, bu planlama kısmı nasıl olmalı?

1İhtiyaçlarınızı Belirleyin!

Önce nasıl bir araca ihtiyacınızın olduğuna net bir şekilde karar verin. Sizin ihtiyaçlarınıza sedan bir araç, küçük kompakt bir araç ya da SUV bir araç mı cevap verebilir, sizin için yakıt konusu mu daha önemli yoksa performans mı, geniş bir bagaj olmazsa olmaz mı yoksa çok da şart değil mi…

Neye ihtiyacınızın olduğuna karar verdikten sonra (küçük kompakt, az yakan, en fazla 5 yaşında, otomatik vites bir şehir içi otomobili) benzer araçların bir listesini çıkarın.

Alacağınız ikinci el araç ya da sıfır araç için bir bütçe belirleyin.

İkinci el araba fiyatlarını ya da sıfır araç fiyatlarını inceleyin.

Listedeki araçlardan sizin bütçenize uyanları seçin.

Şimdi sıra, elediğiniz üç ya da dört seçenekten hangisine odaklanacağınıza geldi. Buna nasıl karar vereceksiniz?

Test

Hemen hemen hepsi benzer özelliklere sahip görünüyor, en doğru seçimi ya da en avantajlı seçimi nasıl yapacaksınız? Burada doğru bilgiye ulaşmak önem kazanıyor.

Çünkü yeni bir araba alırken avantajlı olma konusunu aynı şehirden araç almaktan tutun da yakıt tüketimine, şanzıman tipine, ikinci elde kolay satılan araç rengine, marka algısına, servis kolaylığına kadar genişletmek mümkün.

2Araba Alırken En Doğru Bilgiye Nasıl Ulaşılır?

İşte burada her lafı dinlemek ama her lafın doğru olmayacağını bilmek önem kazanıyor. İnsanlar otomobiller hakkında konuşmayı çok sevseler de genellikle doğru verilere dayanan, ölçülmüş ve güncel bilgi öyle her yerde bulunmuyor.

Doğru bilgiye yani size avantajlı bir araç sarın alma süreci sunacak olan bilgiye ulaşmak için araçların kendi web sitelerindeki teknik bilgileri okuyun. Mümkünse almak istediğiniz araçla test sürüşüne çıkın.

Test sürüşünden fikrinizi netleştirecek bilgiler alabilmek için test pilotlarının yaptığı test sürüşü videolarını izleyin. Ayrıca test sürüşü izlenimleri de oldukça önemlidir.

Bu içeriklerde test pilotları, söz konusu araçla ilgili deneyimlerini paylaşırlen söz konusu aracın bir önceki versiyonundan da bahsederler.

Benzer araçlarla karşılaştırma da yaparlar. Neredeyse piyasadaki hatta piyasada olmayan pek çok aracı deneyimlemiş, işi araç test etmek olan birinin sözüne güvenmek, size doğru kararı alma konusunda yardımcı olacak anahtardır.

3arabam.com Test İçeriklerinde Neler Var?

Makyajlanan araçlar, yeni çıkan otomobiller, sıfır km araçlar, yılın en çok satan araçları, klasik otomobiller, yarış otomobilleri ve premium sınıf araçlar farklı kategorilerde okuyucu ile düzenli olarak paylaşılıyor.

Test içeriklerinde, söz konusu aracın güvenlik testlerinden aldığı puanlar, yakıt tüketimi, hızlanma süresi, şanzıman özelliği, boyutları, ağırlığı ve daha pek çok detay bulunuyor.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here