Skoda Octavia vRS Hybrid Tam Gaz!

0
3544
Skoda Octavia vRS Hybrid

Skoda Octavia vRS Hybrid tam gaz geliyor. Skoda’nın bir hayli geç kalan modeli kendine ve sunduğu donanımsal özelliklere çok güveniyor. Yapılan açıklamalarda modelin motor özelliklerinin çok iddialı olacağı kesinleşmiş durumda yer almakta. 1.4 TSI 150 PS ve 85-kW elektrik motoruyla 245 PS ve 400 Nm verileri il sunuluyor. Sadece bu veriler bile insanın iştahını kabartmakta bire bir oluyor. Hem elektrik, hem de iddialı TSI motorun kabiliyetinden yararlanan araç son derece kendinden emin bir performans verisine sahip konumda. Ancak bu veriler arasında benim en çok dikkat çeken özellik, açıklanan ara hızlanma sonucu kapasitesi olmuş gibi.

Octavia vRS Hybrid

Skoda tarafından açıklanan bilgiye göre 80 – 120 km/s ara hızlanma için 2.2 saniye yeterli olacak ve 0-100 km hızlanma verisine çok yardım edecek. Gerçekten bu veri özellikle sollama istekleri sırasında sürücünün istediğini tam olarak almasını sağlayacak değerlerden biri olarak gözükmekte. Performans açısından bakıldığı zaman 0 – 100 km/s hızlanması için 7.3 saniyen ise bu hibrit araç için oldukça iyi bir değer. Skoda Octavia vRS Plug-in Hibrit modelinin son hızıysa 225 km/s (sınırlanmış) olarak açıklandı.

Octavia vRS Hybrid

Skoda Octavia vRS Hybrid Özellikleri Neler?

Skoda Octavia vRS oldukça iddialı donanımları ile son derece göz doldurmakta. Yapılan açıklamalar ve gösterilen donanımlar ile motor kapasitesi birleşince ortaya eşsiz bir eser çıkıyor. Hibrit bir performans makinesi olmasının avantajını 60 kilometre boyunca sadece elektrikli olarak gidebilmesiyle net olarak gösteriyor. E-gürültü adı verilen sistem 50 km/s hıza kadar belirli bir gürültü üreterek yayaların ve bisikletlilerin elektrikli OCTAVIA iV’yi daha çabuk ve daha kolay duymalarına yardımcı oluyor.

Octavia vRS Hybrid

Standart ev prizlerinden 0’dan yüzde 80’e kadar pilleri şarj etmek için 3 saat 45 dakikanın yeterli olduğu da açıklanıyor. Pillerin yüzde 100 dolumu için 5 saat gerekiyor. Yani eve gelip aracı şarja taktığınız zaman sabah uyandığınızda 60 kilometre boyunca sadece elektrikle ilerleyebilecek batarya gücüne sahip oluyorsunuz. Üstelik bataryaları kullanırken yani sadece elektrikle ilerlerken 140 km/s’ye kadar hıza çıkabiliyor. Yolda ilerlediğiniz süre boyunca da fren enerjisinin geri kazanımı ile bataryalar şarj olmayı sürdürüyor.

Avrupa ülkelerinde Kasım ayı içerisinde satışa sunulacak olan model için Türkiye’de belli bir satış tarihi yok. Henüz yenilenen Octavia bile gelmediği için bu versiyonun ne zaman geleceği konusunda da şüpheler mevcut. Ama yakın zamanda olmayacağını kesin olarak söyleyebiliriz.

2. El Octavia İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here