Seat 3D Baskı Laboratuvarı gelişiyor

İspanyol otomotiv şirketi SEAT, Martorell’de yenilenmiş bir Prototip Geliştirme Merkezi’nin (PDC) açılmasıyla prototipleme operasyonlarını dönüştürdü ve geliştirdi. 3.000 metrekareyi kapsayan ek PDC tesisi, otomobil üreticisinin üretim öncesi işlemlerini tek bir yerde birleştiriyor. Yeni lokasyonun operasyonlarının merkezinde, yeni ve son teknoloji ürünü bir 3D Baskı Laboratuvarı bulunuyor.

Süper hızlı ve tasarım sınırlamalarında uzak üretim

SEAT 3D Baskı Laboratuvarı , bir otomobilin geliştirme sürecinde ihtiyaç duyulan parçaları üç boyutlu yazıcılarla üretebiliyor. Geleneksel sistemle üretilmesi birkaç hafta sürecek parçalar bu laboratuvarda 15 saat içerisinde üretiliyor.

Otomotiv endüstrisi, bir otomobilin geliştirme ve üretiminin tüm aşamalarında zamandan tasarruf etmek ve esneklik kazanmak için 3D baskı teknolojisini ilk benimseyenlerden biriydi.

seat 3d baskı laboratuvarı

Bu yazıcılar sayesinde kalıplar ve tasarım sınırlamaları ortadan kalkıyor. 3D baskı, 10 kat daha hızlı ve üreticilere sonsuz uygulama olanakları sunuyor.

Merkez çok çeşitli parçalar üretiyor

Merkezin açılışı, SEAT’ın on yıldan uzun süredir birlikte çalıştığı bir teknoloji olan 3D baskıya olan bağlılığının arttığını gösteriyor. Bugün, şirketin Multi Jet Fusion, lazer sinterleme, erimiş filament üretimi dahil olmak üzere en az dokuz 3D yazıcısı çalışıyor. Şirket, araç geliştirme prototipleri, özel aletler ve montaj hattı ekipmanları, özel logolar ve daha fazlası dahil olmak üzere günde ortalama 50 parça bastığını söylüyor.

Merkez ayrıca sanal gerçeklik uygulamalarına sahip yeni işleme tesislerine sahip. Çeşitli SEAT departmanlarının konsept aşamasında ürünleri analiz etmek ve iyileştirmek için Tasarım odasına da ev sahipliği yapıyor. SEAT, şirket içinde bu derecedeki işbirliğini teşvik ederek, yeni otomobil modelleri için pazara sunma süresini iyileştirmeyi ve verimliliği artırmayı umuyor. 3D baskı ve VR, şirketin bu hedeflere ulaşmasına da yardımcı olacak.

SEAT PDC Başkanı Anabel Andión, “Prototip Geliştirme Merkezimizin dönüşümü, yeni modellerin geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesinde tam bir verimlilikle çalışmamızı sağlıyor” dedi. “On üç yıldan fazla bir süredir sanal gerçeklik ve 3D baskı ile çalışıyoruz. Bu yeni tesisler ve PDC’nin birleştirilmesiyle, yarının arabasına uyarlanmış dijital ve elektronik çözümlerin geliştirilmesine her zamankinden daha fazla yatırım yapmayı planlıyoruz. ”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here