renault twingo

Renault Twingo Tarihe Karışıyor!

Fransız otomobil üreticisi Renault’un A segmentteki temsilcisi Twingo için yeni bir karar söz konusu. Markanın dönüşüm stratejileri kapsamında birçok modele veda edeceği söylenmişti. İlk vedalardan biri Twingo’dan geldi. Renault Twingo ‘nun üretimi durduruldu.

renault twingo

Renault 5 Geri Dönünce Twingo Durdu!

1996 yılında üretimden kaldırılan Renault 5, markanın efsaneleşen modellerinden biriydi. Geçtiğimiz günlerde marka bu modeli tekrar üreteceğini açıkladı. Güncellenen model elektrikli bir otomobil olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. A segmentinde yer alacak olan Renult 5, Twingo’nun üretimini de durdurmuş oldu. Artık markayı bu segmentte elektrikli motoru ile eski bir efsane temsil edecek.

renault

Twingo 43.000 Adet Satmıştı!

Fransız üreticinin başarılı modeli Twingo, kompakt boyutları ve ekonomik yakıt sarfiyatıyla ilgi gören bir modeldi. Türkiye’de satışa sunulmayan modelin Avrupa’daki satışları hiç de fena değildi. Satış rakamları da bu bilgiyi doğrular nitelikte. Twingo, 2020 yılı içerisinde 43.000 adet sattı. Renault CEO’su Luca De Meo’dan gelen açıklama ile üretimine son verilen modelin Renault 5’in önünü açtığı belirtiliyor. CEO De Meo, içten yanmalı otomobillerin yakın zamanda Avrupa’da kısıtlama ve yasaklara tabii tutulacağı görüşünde. Gelecek dönemde devletler tarafından içten yanmalı motorlu araçlar için farklı vergilendirme sistemlerinin de oluşturulması bekleniyor. Twingo da böyle bir durumda yükselecek olan fiyatıyla cazip bir otomobil seçeneği olarak kalmayacaktı.

İkinci el satılık Renault modelleri

Elektrikli Twingo | Efsanenin Elektrikli Hali

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here