Araba temizliği, sadece dış görünüm açısından değil aynı zamanda sürüş güvenliği için de oldukça önemlidir. Araçların camları, sürücülerin ve yolcuların dış dünyayı görmesi ve trafikte güvenli bir şekilde ilerlemesi için hayati önem taşır. Temiz camlar, kötü hava koşullarında, gece sürüşlerinde ve güneşli günlerde daha iyi görüş sağlar. Ayrıca camların kirli ve lekeli olması, sürücünün konsantrasyonunu düşürebilir ve tepki süresini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, arabaların cam temizliği, güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Gelin birlikte, arabanızdaki cam temizliğini nasıl etkili bir şekilde yapabileceğinizi keşfedelim.

araba cam temizliği içten görünüm

Temizlik Aşamaları

  • Arabada cam temizliği için kullanabileceğiniz malzemeler arasında; geride tüy bırakmayacak bir temizleme bezi, ayrıntılardaki zorlu kirler için sıyırıcı, cam temizleyici sprey veya konsantre cam temizleme solüsyonu bulunur.
  • Cam temizliğine başlamadan önce aracınızı gölgelik bir alanda park etmeniz gerekir. Bu sayede kullandığınız temizlik ürünü güneşin ısısıyla birlikte hızla kuruyarak leke bırakmamış olur.
  • İşleme önce kirlerin yoğun olduğu dış camlardan başlayabilirsiniz. Temizleme ürününü cana sıktıktan sonra bezi ile dairesel hareketler yaparak silebilirsiniz. Son olarak cam yüzeyini temiz ve kuru bir bezle silerek lekelerin kalmasını önleyebilirsiniz.
  • Tüm dış camları bitirdiğinizde sıra iç cam temizliğini gelir. Burada da aynı yöntemi uygulayarak temizliği tamamlayabilirsiniz. Ancak iç tarafta daha az kir olacağı için kullanacağınız ürünün miktarını azaltabilirsiniz.
  • Arabanızın camlındaki inatçı lekeler için beyaz sirke ve su karışımı kullanabilirsiniz. Eşit miktarda beyaz sirkeyi suyla karıştırıp ve lekeli bölgeye uygulamanız yeterli. Birkaç dakika bekledikten sonra temiz bir bezle silip kusursuz bir görünüme kolayca ulaşabilirsiniz.

arabasının camını silen adam

Cam Temizliğine Uygun Ürünler Kullanın

Cam temizliğinde kullanacağınız malzemeler, temizliğin başarısını etkileyen önemli bir faktördür. Bu nedenle doğru malzemeleri tercih etmeye özen göstermenizde fayda var. Yumuşak bir temizlik ve başarılı sonuçlar için mikrofiber bezlerden yararlanabilirsiniz. Bu ürünler cam yüzeyini çizmeden temizlemenize yardımcı olur. Fırça ve sert yüzeyli sünger gibi temizlik malzemelerinden ise kesinlikle kaçınmalısınız. Bu malzemeler ne kadar kaliteli olursa olsun hem cam yüzeyinde hem de kaporta cilasında çizikler bırakır. Sert yüzeyi bulunmayan yumuşak süngerler ise genellikle araba yıkama aşamalarında kullanılır. Dilerseniz çok kirli olan camların ilk tozunu almak için siz de  kullanabilirsiniz. Süngeri ıslatarak cam yüzeyinde tek yönlü bir silme hareketi yaparak tozları kolayca toplayabilirsiniz.

İç ve Dış Yüzeyleri Ayrı Ayrı Temizleyin

Arabanızın dış camları genellikle dışarıdaki tozlar, böcekler ve kuş pisliği lekeleriyle kaplıdır. İç camlara baktığımızdaysa genellikle parmak izleri ve toz görürüz. Bu nedenle dışarıdaki kirleri içeriye taşımamak amacıyla temizlik adımlarının birbirinden ayrılması gerekir. Bu sayede daha pratik ve etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

arabada kirli arka cam

Su Lekelerine Dikkat Edin

Cam temizliği için aracınızı direkt güneş ışığı altında temizlemekten kaçınmalısınız. Çünkü sıcak hava, cam temizleyicinin hızla kurumasına sebep olacağı için geride lekelerin kalmasına neden olur. Camlardan sadece tozu ve çamuru değil su lekesini, bez ve parmak izlerini de temizlemelisiniz. Aksi halde güneş yansıması bu lekelerle birlikte bazen belirli bir açıdan tamamen görüşünüzü kapatabilir.

Temiz Camlar İçin Sileceklerinizi Kontrol Ettirin

Yağmur, kar, toz kaldıran şiddetli bir rüzgar ve aracınızın üzerine gelen herhangi bir yabancı ürünün temizliğinde silecekler en önemli rolü üstlenir. Aşınmış silecekler ise camları düzgün bir şekilde temizleyemediği için sürüş güvenliğinizi olumsuz etkileyebilir. Silecekleri düzenli olarak kontrol edip ve gerektiğinde değiştirerek siz de yolculuklarınızın güvenliğini artırabilirsiniz.

arabam garaj’ın oto kuaför hizmetlerine hala göz atmadınız mı? Şimdi arabam.com mobil uygulamasını indirip Garaj sekmesine geçiş yapın. Burada aracınızın tüm ihtiyaçlarını tek bir merkezden karşılamanın ve takip edebilmenin keyfini yaşayın. İç dış yıkama, seramik kaplama ve boya koruma gibi ustalık isteyen uygulamaları güvenilir merkezleri karşılaştırarak tercih edin.

arabam garaj’ı hemen keşfedin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here