Opel’den Insignia Üretimini Durdurma Kararı

0
2857
Opel Insignia
Opel Insignia

Opel’in en çok dikkat çeken tasarımlarından biri olan Insignia üretimi durduruluyor.

Opel yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre VW Passat rakibi sedan yıl sonuna doğru üretimden kaldırılması beklenmekte. Bir Opel yetkilisi tarafından Automobilewoche’ye açıklama yapılmıştır. Açıklamada “Gittikçe katılaşan CO2 emisyon kuralları ve Rüsselsheim’de elektrik destekli modellerin üretimine daha fazla yer açmak amacıyla Insignia üretimine bu yıl son verilecek.” ifadelerine yer verilmiştir.

Bu açıklamayla birlikte Astra üretiminin hızlanacağı konuşulmakta. Üretimin durdurulma nedeni ise şu şekilde açıklanmakta; elektrik destekli modellerin üretimine daha fazla yer açmak amaçlı Insignia üretimine bu yıl son verilecektir.

Alman otomotiv devi Opel, D segmentine ait en önemli temsilcilerden olan Insignia modeli otomotiv dünyasındaki gelişmelere ayak uyduramadı. Fakat şirket sevilen Insignia modeli yerine gelecek araç için çalışmalara başladı. Böylelikle yeni modelin 2024 ve 2025 yılında karşımıza çıkması beklenmekte.

Opel Insignia Yerine Farklı Modeller Geliyor

Bu yılın başlarında Insignia için karşımıza SUV olarak çıkacağı yönünde haberler çıkmıştı. Yapılan yeni açıklamalar bu haberleri doğrular nitelikte. Aracın sedan yerine SUV kadar yüksek olmayan ancak sedana göre yerden daha yüksek modelinin ve crossover kasasıyla birlikte yeniden tasarlanması beklenmekte. Aynı zamanda aracın tamamen elektrikli olarak üretilmesi hedeflenmekte. İçten yanmalı motorlar bu defa yeni Insignia’da yer almayacak. Otomobilin C5 X ile aynı yapıya sahip olup olmayacağı da henüz belli değil.

İngiltere’de sipariş verenlerin mağdur kalmaması adına sonbahara kadar üretim yapılacağı söylenmekte. Aynı zamanda İngiltere’de Mayıs ayından bu yana yeni sipariş alınmamakta.  Önümüzdeki yıllar içerisinde aracın yeni versiyonunun alıcılarla buluşması beklenmekte. Opel Insignia üretimi durdurulmuştur. Artık Opel Astra, Opel Astra Sports Tourer ve DS4 modellerine odaklanılması planlanmakta.

Bildiğiniz üzere, Opel Insignia’nın benzeri Regal’in üretimi sonlandırılmıştır. Bu üretim kararını durdurma açıklamasının ardından Astra üretiminin hızlanması çok konuşuluyor. 2021 yılı içerisinde tanıtılan Astra L şu an da eski nesle ait Asra K gibi Rüsselsheim’de üretilmekte. Opel Insignia’nın güncel versiyonu 2016 yılında piyasaya sürülmüş ve 2019 yılında makyajlanmıştır. Şirket tamamen elektrikli araç üretme misyonu kazanmayı hedeflerken, tamamen elektrikli otomobil üretim tarihini de 2028 olarak belirtmiştir.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here